15-12-03

nieuwsbericht van 15/12/03

Bericht van 15 december door Simon en Sam

 

 

Binnenland

 

ü      Anciaux kaatste bal terug.

            Bert Anciaux (Spirit), wijst het voorstel af van de Vlaamse regering om de                           federale nummerplaats gratis te maken . Anciaux, die nu     federaal minister is, doet een tegenzet. De Vlaamse regering kan zelf de jaarlijkse            autobelasting afschaffen,     zegt hij.

 

          Militaire natuur

De Vlaamse minister van milieu, Ludo Sannen (GROEN!!!) heeft een plan klaar voor de sanering van de natuur op twaalf Vlaamse militaire domeinen. Natuurlijk is er veel werk aan de winkel: de natuur had er niet alleen onder te lijden onder de militaire activiteiten, maar ook onder de vergrassing van heide en venen, en de verbossing door berken en dennen

ü      Ozonplan goedgekeurd

Met een week vertraging heeft de Vlaamse regering vrijdag het ozonplan goedgekeurd.(DS 5 december). Het beoogt de vermendering tegen 2010 van de ozonoverlast met 62%. Het aantal ozonvormende stoffen moet zeer sterk dalen.

 

 

Buitenland

 

ü      vijftien houden EU-agentschappen voor zich

De Europese top heeft in Brussel geen nieuw grondwettelijk gedrag opgeleverd.

Dat hadden nog weinig mensen verwacht. Maar toch zijn heel wat huidige staats- en  regeringsleiders met een trofee naar huis teruggekeerd. Net voor de uitbereiding volgend jaar hebben ze snel Europese agentschappen verdeeld.

 

ü      We  hebben hem

De Amerikanen beloofden 25 miljoen dollar voor wie Saddam Hoessein verraadde.

Sommige bronnen beweerden dat zijn tweede vrouw hem verraadde. Zij trouwde 20 jaar geleden met hem Toen begin maart de oorlog uit brak, vertelde Saddam haar zelfvertrouwen dat hij “de Amerikanen in een moorddadige val in Bagdad zou lokken”. Drie weken later was hij zijn zelfvertrouwen kwijt. De laatste keer dat Saddam en zijn tweede vrouw elkaar zagen, nam hij haar apart, hij weende en zei dat hij door iedereen was verraden.

 

Sport

 

ü      Tom Van Hooste schitterend vierde

Sergey Lebid heeft op het EK-veldlopen weer een prachtige overwinning behaalt.

De Oekraïner pakte er zijn vierde Europese titel. Hij kwam op gelijke hoogte te staan met Paola Guerra. Tom Van Hooste eindigde vierde, een prachtprestatie!!!  

 

ü      Brugge op reserve naar verdiende zege

Club Brugge heeft zaterdag gewonnen tegen het Bergense afbraakvoetbal kon het pas in de slotfase de zege veilig stellen.

In de eerste helft scoorde Englebert. In de tweede helft zorgde Bergen voor offensief gevaar, maar zonder resultaat. Brugge krasselde naar het einde en Saeternes besliste net voor het einde een weinig inspirerende partij.

 

 

Dit was het nieuws van sam en simon


13:50 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.