15-12-03

Nieuwsbericht van maandag 15 december 2003 door Simon en Justin

Buitenland

1) ,,We hebben hem''

dag bij de Iraakse regeringsraad. In het gebouw, dat beveiligd wordt door metershoge betonnen muren, maken de leden zich op voor de lunch. Er wordt gebeden, veiligheidswachters storten zich op de blikjes cola en kokette dames met minuscule hoofddoekjes kletsen aan de telefoon. Plotseling gaan er diverse mobiele telefoons tegelijkertijd af. Bij leden van de regeringsraad breekt een grote glimlach door. ,,Saddam Hoessein is opgepakt'', zoemt het door de zalen. Kort voordien heeft de Amerikaanse bestuurder in Irak, Paul Bremer, aangekondigd:

2) President Peru stuurt ministers de laan uit

De Peruaanse president Alejandro Toledo heeft zijn ministers zaterdag gevraagd om op te stappen. Dat gold ook voor Beatrix Merino, de eerste vrouwelijke premier van het land.

3) Spanje en Marokko willen spoortunnel onder Straat van Gibraltar

Spanje en Marokko zijn overeengekomen om een spoortunnel te bouwen onder de Straat van Gibraltar. Dat maakte het Spaanse Ministerie van Ontwikkeling bekend, aldus de BBC .

binnenland

1)  Antoine Duquesne wil 7.000 bedrijven

 Het Waals Gewest moet ernaar streven in volgende regeerperiode 7.000 nieuwe bedrijven te laten groeien, zoals het Verbond van Waalse werkgevers (UWE) dat vraagt. Dat zei de liberale partijvoorzitter Antoine Duquesne zaterdag.

2) Piek griepepidemie bereikt

De griepepidemie die heel wat Vlamingen in hun bed houdt, heeft haar piek bereikt. Dat is veel vroeger op het jaar dan meestal, maar de griep zelf is niet erger dan anders. Wie niet ziek wil worden, zorgt best voor gezonde voeding en voldoende (nacht)rust.

3)De vlaamse minister van milieu heeft een plan bedacht voor meer natuur.

sport

1) Oostende wipt naar derde plaats

BASKETBAL. Gretig Antwerpen domineert tegen Bree

BRUSSEL - Omdat Luik zijn partij tegen leider Charleroi al eerder afwerkte en bovendien concurrent Bergen in een rechtstreeks duel werd verslagen, wipt Oostende naar de derde plaats. Het verrassend Antwerpen smeerde Bree een nieuwe thuisnederlaag aan en komt naast de zwalpende Limburgers op de zesde plaats postvatten.

 

2) in het veldlopen was tom van hooste schitterend vierde

 

 

in de Ardennen valt er een cm sneeuw en in Oostenrijk valt er in de loop van de week enkele centimeters sneeuw in Warth is er beneden 10 cm sneeuw en boven licht er 1 meter sneeuw

 voor de ski liefhebbers is het leuk om in Warth te skiën

wij hopen op sneeuw en heel veel sneeuw plezier.

 

Dit waren onze nieuwsberichten van 15 december 03 morgen is er weer nieuws.

Uw juniornalisten Simon en Justin


14:52 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

het is heel goe Ik vind u nieuwsberichten heel super goe.
Goe kom he daar aan .
Als je nog zo eens iets doet lees ik het zeker van jullie

Gepost door: mayke | 15-12-03

De commentaren zijn gesloten.