15-12-03

Nieuwsbericht van vijftien december tweeduizendendrie van Sara en Elke.

Binnenland.

Miss België Ellen Petri vervangt Julie Taton.De eerste eredame was Lindsy Dehollander. De tweede eredame was Leen Hens. Ellen Petri is afkomstig uit Antwerpen. Ze werkt in een schoonheidssalon.

Er is meer en meer griep in Vlaanderen. De griep is vooral bekend in West en Oost-Vlaanderen. Maar nu is de griep al in heel Vlaanderen verspreidt. Nu is Vlaanderen gestart met een griepmeting. Zo kunnen de mensen zien of ze griep hebben.

De Belgen gebruiken zeer veel antibiotica. In België is het gebruik van antibiotica veel hoger dan in andere Europese landen, dat zegt de Antwerpse universiteit vooral dure antibiotica wordt veel gebruikt.

Prinses Astrid heeft zaterdag voor een kleine operatie naar het ziekenhuis geweest. Zondag verliet ze het ziekenhuis. Ze zal het de volgende dagen rustig moeten aandoen.

Buitenland.

 De Amerikaanse soldaten hebben Saddam Hoesein gevonden. Vermoedelijk heeft de 2de vrouw van Saddam gezegd waar zijn schuilplaats was. Hij was bedekt met vuilniszakken. Bij zijn schuilplaats hadden ze ook een kist met geld gevonden.

In Bagdad, de hoofdstad van Irak is er een auto ontploft.Voor het hotel in Bagdad waar de meeste journalisten verbleven is er een bomauto ontploft.In de auto zat er een grote hoeveelheid benzine.Gewonden zijn niet bekend.

In Italië is er een staking bij het openbaar vervoer. Maandag hebben ze 24 uur gestaakt (niets gedaan).

Sport.

Zaterdag 13 december heeft Club Brugge met 2-0 gewonnen van Bergen. Zo komt Club Brugge in het klassement naast Genk en Moeskroen. De landskampioen komt op de 2de plaats samen met Genk. Zondag speelt Club Brugge de volgende match.

Wat moet een sportpersoonlijkheid van het jaar hebben? Iemand die goed is in sport. En het moet iemand zijn die niet alleen goede prestaties heeft in de sport maar ook uitstraling.

Weer.

Oostende.

Vandaag word het minimum 4°C en maximum 6°C.

Vandaag is het lichtbewolkt met misschien een zonnestraaltje.

Brussel.

Vandaag is het minimum 2°C en maximum 5°C.

Vandaag is het lichtbewolkt met af en toe een zonnestraaltje.

 

Sint Hubert.

Vandaag is het –2°C tot 1°C.

Het vriest met af en toe een zonnestraaltje.

 

Kleine Brogel.

Vandaag is het minimum –1°C tot 5°C.

Vandaag sneeuwt het.

 

Virton.

Vandaag is het minimum –1°C en maximum 4°C.

Vandaag sneeuwt het en het is bewolkt.

14:58 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.