15-12-03

Nieuwsberichten van Maxime Deforche

 

Binnenland:

-Volgens een peiling van de Waalse krant ‘La Libre Belgique’ is de SP.A de grootste partij van Vlaanderen, zij haalden volgens die peiling 25.1% van de stemmen. De VLD verliest terrein. Derde wordt CD&V met nipt 20%. Het Vlaams Blok stijgt uitzonderlijk veel en word de vierde grootste partij van Vlaanderen. GROEN! en NV-A blijven steken op 4% van de stemmen. Bij de personen blijft Steve Stevaert aan de top.

-het piekmoment van de griepepidemie is bereikt. Het begon in Oost- en West-Vlaanderen maar nu is de griep over gans Vlaanderen verspreidt. Om geen griep te hebben moet je gezond eten en genoeg rusten. Dat zeggen de professors.

- Vivant, een kleine Vlaamse politieke partij kiest voor een kartel met de VLD. Dat is zaterdag met grote meerderheid beslist.  

 

Buitenland:

-         ‘‘We got hem!’’ zei de Amerikaanse bestuurder van Irak Paul Bremer tijdens een persconferentie. Saddam Hoessein is opgepakt in een hol die in een boerderij zat niet ver van zijn geboortestad Tikrit. De Irakezen waren dolgelukkig bij het horen van dit heugelijk nieuws.

-         De verkiezingen in Noord-Cyprus is een gelijkspel geworden. Twee partijen haalden evenveel stemmen. De ene partij wil dat Cyprus opnieuw één land wordt, maar de andere partij is daar tegen. Cyprus bestaat uit een Grieks deel en uit een Turks deel. Als Cyprus niet één land wordt  dan mag enkel het Griekse deel toetreden in de Europese Unie.

-         Bij een bomaanslag ten westen van Bagdad zijn 17 doden en 30 gewonden gevallen. De aanslag is vermoedelijk gepleegd door een groep terroristen die aanhangers zijn van de opgepakte Saddam Hoessein.

 

Sport:

-RSC Anderlecht krijgt een boete van €5000 van de UEFA. Ze krijgen die boete omdat supporters van Anderlecht projectielen op het veld gooiden. Dat gebeurde in Brussel op 21 oktober 2003. Toen was het de wedstrijd Anderlecht-Celtic Glasgow voor de Champions League voetbal.

-In de eerste klasse voetbal heeft Anderlecht nipt gewonnen van Cercle Brugge. De eindstand werd 3-2 in voordeel van Anderlecht. Club Brugge won verdient van Bergen met 2-0. Englebert en Saeternes scoorden de twee doelpunten. In de stand klimt Club van 5 naar 4 en Anderlecht blijft leider. Standard blijft tweede en RC Genk, die gelijk speelde bij Westerlo blijft ook derde.

-In Edinburgh is Tom Van Hooste schitterend vierde geworden op het EK veldlopen. De Oekraïner Sergey Lebid won die veldcross. Tom Van Hooste beëindigde de cross met zijn traditionele koprol aan de finish.11:29 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het nieuws van mijn schat Lieve jongen
op enkele foutjes na is het een schitterend tekstje!
x

Gepost door: Isabelle | 28-10-08

De commentaren zijn gesloten.