16-12-03

Het nieuws van 16 dec.2003 door honorine en Laura.

Binnenland:- Vrouwelijke cipier smokkelt drugs in gevangenis voor lief.Een vrouwelijke cipier van 31 werd verliefd op een gevangene en smokkelde daarom drugs. De gevangene verkocht die drugs aan de gevangenen. De vrouw werd veroordeeld tot 10 maanden celstraf.- 33 jarige man wint Nederlands dictee. Een Nederlander won dit jaar het grote Nederlandse dictee. Hij Volgt zijn Belgische collega op. De 33 jarige winnaar heet Oscar Fernald. Hij maakte amper 7 fouten. Het gemiddelde van de fouten bedroeg dan ook 39. Dat is een nieuw record.Buitenland : - doodstraf Saddam Hoessein .Het proces voor Saddam Hoessein moet rechtvaardig verlopen.De verantwoordelijke van Buitenlandse Zaken zei dit dinsdag. De amerikaanse president Bush wil dat Saddam terecht staat in Irak!!Secretaris-generaal Kofi Annan is dan weer tegen de doodstraf.- Europese landen willen besparen. De 6 rijkste landen van de Europese Unie willen besparen.Dat zijn Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, zweden, Nederland en Oostenrijk .Een nieuwe grondwet mislukte.Sport : - De Clercq wil starten in Koksijde. Mario De Clercq zou graag van bondscoach De Bie een startbewijs krijgen voor de WB-manche van Koksijde. "Blijf ik in de voorlaatste ronde recht, dan word ik hier 2de", liet hij in Het Laatste Nieuws noteren na de cross in Kalmthout. "Ik hoef me niet meer voor te stellen, dacht ik. Ik ben Mario De Clercq en ik heb een palmares. Als dat niet voldoende is ..."Het weer :- Het zal vandaag bewolkt zijn maar droog.- Het wordt 6°C.

10:04 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Het nieuws van vandaag(16.12.2003) door Reinhilde en Anoek

Het binnenlandsnieuwsIn een garage in MaasmechelenIn Maasmechelen in een oude garage zonder elektriciteit, wc, geen verwarming en zonder stromend water. Daar woont de Harry Smits samen met zijn 19 jarige zoon Denny en de vriendin van Denny wonen ze daar al 2 weken lang op de grondvloer van een garage.BRAND IN EEN BEJAARDENHUISIn Grivegnie, in de buurt van Luik heeft er een bejaardenhuis heeft er in een bejaardenhuis gebrand. De brandweer was snel ter plaatse en evacueerde de brand vlug. Zes bejaarden werden door de rook bevangen. Over de oorzaak is er nog niets bekend.Belg went moeilijk aan de euro 4/10 Belgen went maar moeilijk aan de euro. De euro is al bijna 2 jaar in ons land, maar toch wennen ze er nog niet aan. Er zijn 12 landen in de euro zone die ook moeilijk wennen aan de euro. BuitenlandDoodsstraf is voor Saddam niet erg! In de Verenigde Staten zouden ze het niet erg vinden als Saddam Hoessein, als het proces maar rechtvaardig verloopt. Kofi annan van de verenigde Naties is er dan weer tegenPowell succesvol geopereerd

09:50 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-12-03

nieuwsbericht 15/12/03van Lotte en Emmy

 

Binnenland:

 

1)De prachtige actrice Ann Petersen is op 12/12/03 gestorven aan artrose en ze was suikerziek.Ze speelde veel rollen meestal moeder of grootmoeder.Ze speelde in Samson en Gert gals madame Praline.Ze speelde bij Pauline en Paullete als Paullete ook speelde ze in thuis als Florke.Ze speelde ook nog veel mee in oudere films.Je zou ook wel willen weten hoe oud Ann Petersen was?Ze was 76.

 

2)Een 24-jarige man werd zondagmorgen aangereden.Hij zat ervoor ook al in een ongeluk maar toen was er nog niets ergs gebeurd.

 

3) SP.A.-spirit is momenteel de grootste partij van Vlaanderen.De CD&V is  lichtjes aan het dalen en het Vlaams blok is aan het stijgen.Blok en SP.A krijgen zeer veel winst.Dus SP.A had 25%.CD&V blijft steken op 20,3%,19,4% voor het Vlaams blok,N-Va en

groen!,Dus zoals je al ziet is SP.A.-spirit aan de leiding.

b

Buitenland:

 

1) Samira Shahbandar verklapt saddam hoessein.Saddam Hoessein zat in een klein gat onder de grond bij hem lag hopen geld en wapens.Saddam Hoessein beweert dat hij de wapens niet heeft gebruikt.Momenteel zit hij in de gevangenis.Ze denken dat Samira Shahbandar de 25 miljoen dollar verdient.Saddam hoessein heeft een 21-jarige zoon Ali.

 

2)de orka Keiko is op zijn 27 jarige leeftijd gestorven wegens longontsteking.Keiko ken je wel uit “Free Willy”.De orka stierf in een Fjord in Noorwegen.De orka deed al 20 jaar kunstjes in Mexico.Hij werd in de buurt van IJsland gevangen.Normaal word een orka 35 jaar oud.Dus is hij wel op een jonge leeftijd gestorven.De longontsteking kwam onverwacht.Dit is natuurlijk heel erg want hij is zeer beroemd.En nu is dit  natuurlijk heel treurig voor ons en ook voor die vele mensen die mee met hem werkten in de film.

Ook voor de verzorgers is dit heel erg natuurlijk!!.

 

Sport:

 

1)Kim Klijsters gaat jammer genoeg niet naar de Olympische spelen in de hoofdstad van griekenland dus Athene. Natuurlijk vind bijna iedereen dit zeer jammer voor ons klein landje.We konden wel de eerste plaats gehaald hebben.Maar Kim Klijsters moet zelf kiezen.Dit is zeer jammer ook voor de trainer van onze fantastische tennisspeler Kim Klijsters. Maar klijsters speelt volgend jaar wel mee met de Fed-Cup.

15:03 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nieuwsbericht van vijftien december tweeduizendendrie van Sara en Elke.

Binnenland.

Miss België Ellen Petri vervangt Julie Taton.De eerste eredame was Lindsy Dehollander. De tweede eredame was Leen Hens. Ellen Petri is afkomstig uit Antwerpen. Ze werkt in een schoonheidssalon.

Er is meer en meer griep in Vlaanderen. De griep is vooral bekend in West en Oost-Vlaanderen. Maar nu is de griep al in heel Vlaanderen verspreidt. Nu is Vlaanderen gestart met een griepmeting. Zo kunnen de mensen zien of ze griep hebben.

De Belgen gebruiken zeer veel antibiotica. In België is het gebruik van antibiotica veel hoger dan in andere Europese landen, dat zegt de Antwerpse universiteit vooral dure antibiotica wordt veel gebruikt.

Prinses Astrid heeft zaterdag voor een kleine operatie naar het ziekenhuis geweest. Zondag verliet ze het ziekenhuis. Ze zal het de volgende dagen rustig moeten aandoen.

Buitenland.

 De Amerikaanse soldaten hebben Saddam Hoesein gevonden. Vermoedelijk heeft de 2de vrouw van Saddam gezegd waar zijn schuilplaats was. Hij was bedekt met vuilniszakken. Bij zijn schuilplaats hadden ze ook een kist met geld gevonden.

In Bagdad, de hoofdstad van Irak is er een auto ontploft.Voor het hotel in Bagdad waar de meeste journalisten verbleven is er een bomauto ontploft.In de auto zat er een grote hoeveelheid benzine.Gewonden zijn niet bekend.

In Italië is er een staking bij het openbaar vervoer. Maandag hebben ze 24 uur gestaakt (niets gedaan).

Sport.

Zaterdag 13 december heeft Club Brugge met 2-0 gewonnen van Bergen. Zo komt Club Brugge in het klassement naast Genk en Moeskroen. De landskampioen komt op de 2de plaats samen met Genk. Zondag speelt Club Brugge de volgende match.

Wat moet een sportpersoonlijkheid van het jaar hebben? Iemand die goed is in sport. En het moet iemand zijn die niet alleen goede prestaties heeft in de sport maar ook uitstraling.

Weer.

Oostende.

Vandaag word het minimum 4°C en maximum 6°C.

Vandaag is het lichtbewolkt met misschien een zonnestraaltje.

Brussel.

Vandaag is het minimum 2°C en maximum 5°C.

Vandaag is het lichtbewolkt met af en toe een zonnestraaltje.

 

Sint Hubert.

Vandaag is het –2°C tot 1°C.

Het vriest met af en toe een zonnestraaltje.

 

Kleine Brogel.

Vandaag is het minimum –1°C tot 5°C.

Vandaag sneeuwt het.

 

Virton.

Vandaag is het minimum –1°C en maximum 4°C.

Vandaag sneeuwt het en het is bewolkt.

14:58 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

nieuwbericht 14 december 2003 van nathalie en lore

 

 

binnenland

1.de 76jarige Ann Petersen is op 12/12/03 overleden.

we reageren verbaast op de dood van Ann Petersen het  was een

uitstekende actrice de deed ondermeer mee in het kinderprogramma Samson en Gert in de serie thuis waar ze florke speelde en in de film 

Polien en Pealette ze acteerde tot het laatste moment van haar leven ze is gestorven omdat ze suikerziek was

 

2.de nieuwe miss België 2004 heet Ellen Petri

er is vrijdag een nieuwe miss België bekend geworden ellen petri 

Het is een jonge dame uit Merksem

ze is 21 en volgde schoonheidsspecialiste

Op nummer 2 stond Lindsey dehollander en op nummer 3 stond Leen Hens het werd een toffe avond voor die drie meisjes

 

3.er is zondag een tiener meisje aangereden.

 een man heeft zondag twee fietsers aangereden en pleegde daarbij vluchtmisdrijf  er geraakte daarbij een dode van 19 en een jongen van 19 zwaargewond maar niet in levensgevaar dat gebuerde in machelen gelukkig melde de schuldige zich aan bij de politie

 

buitenland

1.orka free willy is jammer genoeg gestorven.

slecht nieuws de lieve orka keiko is gestorven op 13/12/03 hij had  plotseling een longontsteking is gestorven in fjord in Noorwegen hij was al achttien maanden in vrijheid dat schattig diertje was al 27 jaar vrij vroeg voor een orka want een gemiddelde leeftijd van een orka is 35 jaar

keiko de orka werd in de buurt van ijsland gevonden wat er gaat gebeuren met de stoffelijke resten keiko is niet duidelijk

 

2.Saddam is eindelijk gevangen.

hij is gevonden de misdadiger Saddam Hoessein

veel mensen hebben nog de vraag wie Saddam heeft verraden ze vermoeden dat het de tweede vrouw is van hem Samira  shahbandar

anderen vermoeden dat  er verschillende zijn die hem aangeklaagd hebben ze hebben saddam gevonden in zijn geboorte stad tikrit zoals ze vermoed hadden de Amerikanen wilden eerst de paleizen vernietigen maar saddam was hen te snel af en zo begon de ruzie maar eindelijk is hij gevonden of de ruzie door gaat is nog de vraag.    

 

sport

1.gerespecteerde keuze van clijsters.

Een van onze beste tennisster Kim Clijsters heeft beslist dat ze niet naar de olympische spelen gaat omdat ze fils kleren draagt en op de spelen gaan ze met adidas kleren en Klijsters is daar niet mee acoord de sport minister respecteert de keuze van clijsters  

op de website van clijsters staat haar kalender ga al vast een kijkje nemen dank u voor het lezen


14:57 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

nieuwsberichten van 15 december door jolien D en delfien D

 

 

 

Binnenlandsnieuws :

 

1) Onze prinses is terug uit de kliniek.

Prinses Astrid heeft op zaterdag 13 december 2003 een kleine heelkundige ingreep ondergaan in het Sint-Jan-ziekenhuis te Brussel. De prinses heeft reeds op zondag 14 december 2003 het ziekenhuis verlaten. In de eerstkomende dagen zal de prinses haar activiteiten enigszins beperken, zo meldt de woordvoerder van het paleis.

 

 

2) Er is een nieuwe miss en België .

Ellen Petrie is de nieuwe miss van België .

Ze kreeg net als alle 8 miss’n voor haar een nieuwe mooie auto:een cabrio. 

 

 

3)Man verdronken in bad Izegem .

zaterdagmorgen is in Izegem een 42-jarige man dood aangetroffen in zijn bad.

Volgens de wetsdokter raakte de man bedwelmd door koolstofmonoxide en overleed hij door te verdrinken.

Buitenlandsnieuws:

 

1)’’We hebben hem’’

het is een gewone dag in BAGDAD. In het gebouw ,dat meters hoge betonnen muren heeft als bescherming , maken leden zich op voor de lunch .Ze hebben hem gevonden dicht bij zijn geboortestad en ze hebben ook zijn baart afgeschreven.Na negen maanden zoeken hebben ze hem eindelijk de mensen kunnen nu met een gerust hard gaan slapen.Maar hij zegt dat hij als hij vreikomt dan zal hij terug toe slaan .Ze hebben hem gevonden dicht bij zijn geboorte stat . Saddam hoesein zegt dat zoo dadelijk hij vreikimt zal hij terug vrak nemen nathuuurlijk niet letterlijk.

2) Staking openbaarvervoer.

Het heeft 24 uur lang geduurd , want een groot deel trammen en bussen en treinen . In Turijn werd het werk op sommige plaatsen stilgelegd.Waarmee dat er sommige dingen stranden. Daarom werden er ’s morgens op de ochtensplaats honderden bussen ingezet .Vroeger in die maand werden er de gedupeerden aan aan hun lot overgelaten en moesten zij in de regen naar hun werk lopen.In meeste andere grote steden waar ook de spits was en daar hebben ze nooddienstregelingen ingesteld.En ook de autoriteiten namen maatregelingen om publiek te zien .zo stuurde de minister van Rome vele taxi ’s de straat op en stelde hij bij het oudenstadscentrum iets op voor auto’s van niet-bewonegers .En ook in Milan werd een verbod voor auti’s zonder katalysator buiten gebruik gesteld.

 

 

Sportnieuws

1)Clijsters gaat niet naar de spelen .

in Athene :Kim Clijsters volgend seizoen zal niet deelnemen aan de Olympise spelen .Dat heeft ze gezegd op haar website .Dit zei ze : Ik heb besloten om niet naar de Olympische Spelen te gaan. Ik wil immers eerlijk blijven met de mensen met wie ik een contract heb afgesloten’’.  Zo dus Clijsters .

 

Zo dit was het nieuws tot de volgende dag .

14:56 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsbericht van maandag 15 december 2003 door Simon en Justin

Buitenland

1) ,,We hebben hem''

dag bij de Iraakse regeringsraad. In het gebouw, dat beveiligd wordt door metershoge betonnen muren, maken de leden zich op voor de lunch. Er wordt gebeden, veiligheidswachters storten zich op de blikjes cola en kokette dames met minuscule hoofddoekjes kletsen aan de telefoon. Plotseling gaan er diverse mobiele telefoons tegelijkertijd af. Bij leden van de regeringsraad breekt een grote glimlach door. ,,Saddam Hoessein is opgepakt'', zoemt het door de zalen. Kort voordien heeft de Amerikaanse bestuurder in Irak, Paul Bremer, aangekondigd:

2) President Peru stuurt ministers de laan uit

De Peruaanse president Alejandro Toledo heeft zijn ministers zaterdag gevraagd om op te stappen. Dat gold ook voor Beatrix Merino, de eerste vrouwelijke premier van het land.

3) Spanje en Marokko willen spoortunnel onder Straat van Gibraltar

Spanje en Marokko zijn overeengekomen om een spoortunnel te bouwen onder de Straat van Gibraltar. Dat maakte het Spaanse Ministerie van Ontwikkeling bekend, aldus de BBC .

binnenland

1)  Antoine Duquesne wil 7.000 bedrijven

 Het Waals Gewest moet ernaar streven in volgende regeerperiode 7.000 nieuwe bedrijven te laten groeien, zoals het Verbond van Waalse werkgevers (UWE) dat vraagt. Dat zei de liberale partijvoorzitter Antoine Duquesne zaterdag.

2) Piek griepepidemie bereikt

De griepepidemie die heel wat Vlamingen in hun bed houdt, heeft haar piek bereikt. Dat is veel vroeger op het jaar dan meestal, maar de griep zelf is niet erger dan anders. Wie niet ziek wil worden, zorgt best voor gezonde voeding en voldoende (nacht)rust.

3)De vlaamse minister van milieu heeft een plan bedacht voor meer natuur.

sport

1) Oostende wipt naar derde plaats

BASKETBAL. Gretig Antwerpen domineert tegen Bree

BRUSSEL - Omdat Luik zijn partij tegen leider Charleroi al eerder afwerkte en bovendien concurrent Bergen in een rechtstreeks duel werd verslagen, wipt Oostende naar de derde plaats. Het verrassend Antwerpen smeerde Bree een nieuwe thuisnederlaag aan en komt naast de zwalpende Limburgers op de zesde plaats postvatten.

 

2) in het veldlopen was tom van hooste schitterend vierde

 

 

in de Ardennen valt er een cm sneeuw en in Oostenrijk valt er in de loop van de week enkele centimeters sneeuw in Warth is er beneden 10 cm sneeuw en boven licht er 1 meter sneeuw

 voor de ski liefhebbers is het leuk om in Warth te skiën

wij hopen op sneeuw en heel veel sneeuw plezier.

 

Dit waren onze nieuwsberichten van 15 december 03 morgen is er weer nieuws.

Uw juniornalisten Simon en Justin


14:52 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nieuwsberichten van 13 en 14 december 2003 door Michelle en Tessa

Binnenland:
Premier Verhofstadt is erg ontgoocheld over top .

                       De euthanasieswet  deugd niet .

                        Minuten tikken weg voor Solidair  .

Buitenland: Ze hebben Saddam Hoessein te pakken in zijn geboorte dorp .

                       Acht doden bij twee aanslagen op Irakees  politiebureaus .

       Sport: In veldlopen schitterende Tom Van Hoogst vierde

 

 

 

Minuten tikken weg voor Solidair .      

Vrijdag moet Soblair naar de handelsrechtbank hun reddingsplan voorleggen . Als hun plan niet groot genoeg is wordt het voor het parket klaar gelegd . Is het dan niet goed , dan volgt het ambtshalve het faillissement .

 

Tom Van Hoogst schitterende als vierde in het veldlopen .

BRUSSEL    Sergey Lebid heeft erop EK veldlopen in Edinburgh een ware demonstratie van gemaakt de Oekraïner pakte er zijn vierde Europese titel . Tom Van Hoogste zorgde voor een Belgische uitschieter door als vierde te eindigen .

 

 

 Premier Vehofstadt is erg ontgoocheld over top .

ZA 13/12/03  Van overal komen er reacties van het mislukken van de Europese top in Brussel . De reacties zijn verdeeld .Eerste minister GUY Verhofstadt en oud-premier Jaen-Luc Dehane zijn teleur gesteld .

 

 

Ze hebben Saddam Hoessein te pakken in zijn geboorte stad .

In Bagdad hebben ze Saddam Hoesein te pakken ze hebben hem gevonden in zijn geboorte dorp . Ze vonden een klein huis met plaats voor één persoon om te slapen en daar vonden ze Saddam Hoessein in . Hij wil helemaal niet meewerken . De vraag is ook hebben zijn twee vrouwen hem verklikt? Dat weten we nog altijd niet .

 

 

Acht doden bij Irakees politiebureaus .

 Bij een zelfmoordaanslag in Bagdad zijn acht politie agenten om het leven gekomen en tien agenten raakten gewond . Eerder die dag werd er nog een zelfmoord gepleegd in het zuiden van Bagdad . Er waren vier agent gewonden en geen enkele dode.

 

De euthanasiewet deugd niet :

Marc Cosyne  bekende afgelopen week dat hij euthanisie pleegde op een meisje van tien jaar met terminaal kanker. Dat mag alleen maar vanaf 18 jaar . 

Dit is een slechte wet zegt  Yves Leterme .  Ze vinden dat kinderen en hun ouders zelf moeten kunnen kiezen als hun kind te veel afziet . Ze leggen een overleg met de ouders of ze willen verder leven.

 

 

Zo wij hopen dat het interessant was. Dit was het nieuws van Tessa en Michelle.

 

Wij hopen dat wij het nog veel mogen presenteren.

14:34 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

bericht van 15 december door karel en alexander

Binnenland
1)SP.A-Spirit springt over de kaap van 25 %
In de driemaandelijkse peiling naar kiedintentnties doen.
De peiling is uitgevoerd in opdracht van La Libre Belgique, VTM
RTL-TVI en Het Laatste nieuws.
Ze zijn kortom bijna de beste


 2)er is weer een staaking aan de hand in Vilvoode
Het privé bedrijf, pakjsbedrijf taxipost.
Vrijdag is er een staaking geweest omdat de vaste werknemers de vakbond verwijzen
Over de vaste benoeming.
Ze denken dat de andere koerierbedrijven veel schijnzelfstandiger
Zijn.En willen veel werknemers van de taxipost niet vandaar


3)de belasting van de nummerplaat blijft nog een tijdje.
De minister van mobiliteit Bert Anciaux gaat de belastingen op een nummerplaat
Nog niet afschaffen hij blijft aan de afspraken
Nu bedragen ze nog  31 euro.
Van 2006 gaan ze afvallen.


4) Griep teistert Vlaanderen.
Vlaanderen is in de greep van de griep
De ergste gebieden zijn Oost- en -West-Vlaanderen
Maar nu komt het ook naar het zuiden.
Vroeger was het niet zo erg maar nu is het de ergste tijd
Het virus begon in Nederland en Vlaanderen


5)Belgen misbruiken antibiotica
het gebruik van antibiotica is in België is tien keer hoger dan in andere landen.
Dit verslag komt van de Antwerpse universiteit. Het is raar dat nieuwe en dure ja antibiotica meestal door de dokters worden voor geschreven voor banale verkoudheden
De kampanjes werken volgens de mensen niet


Buitenland
1)Saddam wil onderhandelen over zijn lot als arrestatie.
Hij zei" ik ben een slechte president en ik wil onderhandelen"
 Ze scandeerden slogans voor de
afgezette president

2)Saddam blijft zwijgzaam
is zwijgzaam en ontkent alles hij werkt niet mee en is ambetant de Amerikanen moeten niets van hem hebben ze willen hem niet.


3)Saddam wellicht voor de Iraakse rechtbank.
Saddam die ondertussen is opgepakt door de Amerikanen komt voor de Iraakse rechtbank
De Amerikanen doen het niet zelf want hij is Irakees en die hoort niet in Amerika
Sport


1)Basketbalclub Oostende klopt Bergen.
Oostende was alweer de beste. Hij heeft laten zien wat hij kon.
Het was 39-31 in de eerste helft.
In de tweede helft was de eindstand 78-67.


2)Vlaamse vlaggen breken Berdens neus.
Ben Berden in tegen de neus geslaan geweest in de veldrid Kamthout
Hij kreeg een tik van de molen van een vlag

Dit was het dan wij hopen dat het morgen beter weer is en nieuws mogen geven.

14:24 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bericht 14 december 2003 van Ine en Nina.

 

 

Binnenland:

 

1)de griepepidemie is weer opgedoken in België.

Veel mensen hebben weer griep.Ze moeten in bed blijven en veel rusten.

De griep is dit jaar veel vroeger dan de vorige jaren.

Om te voorkomen dat je griep krijgt moet je letten op gezonde voeding en voldoende rusten.

 

2)Een 24-jarige man is zondagmorgen in de berm beland.

Dit was in de richting Luik-Namen.

Na dit ongelukje is hij nog eens aangereden op de autosnelweg.

Door dit stomme ongeval is hij de dood ingejaagd.

 

3)Kristof Van Camp heeft zondag big brother 2003 gewonnen.

Hij haalde het met een minimum verschil van John.

Dat wil zeggen dat Kristof 38,82% behaalde en John 38,24% behaalde.

Vannesa werd laatste met 22,94%.

 

 

Buitenland:

 

1)Saddam Hoessein is gevangen genomen.

Dit gebeurde zaterdagavond half negen plaatselijke tijd.

Hij werd gevonden in een gat in een kelder in zijn woonplaats tikrit.

Vele mensen zijn opgelucht dat hij is gevangen.

Toen hij gevangen was had hij een baard.

Na dat die was afgescheerd herkende je hem goed.Er werden DNA testen uitgevoerd om te weten of het de echte Saddam was.Er gaan geruchten rond dat hij Irak weer verlaten heeft.

 

2)De Pakistaanse president Pervez Musharraf ontsnapte zondag aan een moordaanslag.

Er werd een bom vlakbij zijn woonplaats ontploft.

De laatste wagen van het konvooi werd getroffen.

Er raakten 4 personen gewond en gelukkig zijn er geen doden.

Dat zeggen 2 Pakistaanse persbureaus toch.

 

Sport:

 

1)Tom Van Hooste is vierde geeindigd op het Europees kampioenschap van het veldlopen.

De tweede Belg werd Tom Compernollen hij werd twaalfde dat natuurlijk ook een goede prestatie is na al de problemen die hij heeft gehad.Hij had problemen met zijn achillespees en verloor zijn broer overlaatst nog. De eerste plaats werd voor de Oekraïner: Sergey Lebid.

 

Weerbericht:

 

In de ochtend opklaringen tot zwaarbevolkt.Een mooi weertje met af en toe de zon die we eindelijk eens zagen.

De temperaturen schommelen van 2 tot 8 graden

In de namiddag kwam er van over de zee regen mee.Hierdoor begon het dan ook te regen.

De zon ging al om kwart voor vier onder en kwam om half negen ’s morgens weer op.

De temperaturen schommelen van 2 tot 8 graden

In de namiddag kwam er van over de zee regen mee.Hierdoor begon het dan ook te regen.

De zon ging al om kwart voor vier onder en kwam om half negen ’s morgens weer op.

 

Morgen wordt het weer zonnig en zwaarbewolkt.

Het wordt minimum 5 tot maximum 6°C.

De zon komt op om 8 uur 38 en gaat onder om 16 uur 37.

 

Dinsdag kan het even duren voordat de grijze wolken weggaan.

Nadien kan er een bui zijn in de Ardennen en het wordt droog en er zijn opklaringen.

Het maximum ligt tussen 2 en 7°C.

 

Dit was dan het nieuws van zondag 14/12 kort samengevat.


14:09 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

nieuwsbericht van 15/12/03

Bericht van 15 december door Simon en Sam

 

 

Binnenland

 

ü      Anciaux kaatste bal terug.

            Bert Anciaux (Spirit), wijst het voorstel af van de Vlaamse regering om de                           federale nummerplaats gratis te maken . Anciaux, die nu     federaal minister is, doet een tegenzet. De Vlaamse regering kan zelf de jaarlijkse            autobelasting afschaffen,     zegt hij.

 

          Militaire natuur

De Vlaamse minister van milieu, Ludo Sannen (GROEN!!!) heeft een plan klaar voor de sanering van de natuur op twaalf Vlaamse militaire domeinen. Natuurlijk is er veel werk aan de winkel: de natuur had er niet alleen onder te lijden onder de militaire activiteiten, maar ook onder de vergrassing van heide en venen, en de verbossing door berken en dennen

ü      Ozonplan goedgekeurd

Met een week vertraging heeft de Vlaamse regering vrijdag het ozonplan goedgekeurd.(DS 5 december). Het beoogt de vermendering tegen 2010 van de ozonoverlast met 62%. Het aantal ozonvormende stoffen moet zeer sterk dalen.

 

 

Buitenland

 

ü      vijftien houden EU-agentschappen voor zich

De Europese top heeft in Brussel geen nieuw grondwettelijk gedrag opgeleverd.

Dat hadden nog weinig mensen verwacht. Maar toch zijn heel wat huidige staats- en  regeringsleiders met een trofee naar huis teruggekeerd. Net voor de uitbereiding volgend jaar hebben ze snel Europese agentschappen verdeeld.

 

ü      We  hebben hem

De Amerikanen beloofden 25 miljoen dollar voor wie Saddam Hoessein verraadde.

Sommige bronnen beweerden dat zijn tweede vrouw hem verraadde. Zij trouwde 20 jaar geleden met hem Toen begin maart de oorlog uit brak, vertelde Saddam haar zelfvertrouwen dat hij “de Amerikanen in een moorddadige val in Bagdad zou lokken”. Drie weken later was hij zijn zelfvertrouwen kwijt. De laatste keer dat Saddam en zijn tweede vrouw elkaar zagen, nam hij haar apart, hij weende en zei dat hij door iedereen was verraden.

 

Sport

 

ü      Tom Van Hooste schitterend vierde

Sergey Lebid heeft op het EK-veldlopen weer een prachtige overwinning behaalt.

De Oekraïner pakte er zijn vierde Europese titel. Hij kwam op gelijke hoogte te staan met Paola Guerra. Tom Van Hooste eindigde vierde, een prachtprestatie!!!  

 

ü      Brugge op reserve naar verdiende zege

Club Brugge heeft zaterdag gewonnen tegen het Bergense afbraakvoetbal kon het pas in de slotfase de zege veilig stellen.

In de eerste helft scoorde Englebert. In de tweede helft zorgde Bergen voor offensief gevaar, maar zonder resultaat. Brugge krasselde naar het einde en Saeternes besliste net voor het einde een weinig inspirerende partij.

 

 

Dit was het nieuws van sam en simon


13:50 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsberichten van Maxime Deforche

 

Binnenland:

-Volgens een peiling van de Waalse krant ‘La Libre Belgique’ is de SP.A de grootste partij van Vlaanderen, zij haalden volgens die peiling 25.1% van de stemmen. De VLD verliest terrein. Derde wordt CD&V met nipt 20%. Het Vlaams Blok stijgt uitzonderlijk veel en word de vierde grootste partij van Vlaanderen. GROEN! en NV-A blijven steken op 4% van de stemmen. Bij de personen blijft Steve Stevaert aan de top.

-het piekmoment van de griepepidemie is bereikt. Het begon in Oost- en West-Vlaanderen maar nu is de griep over gans Vlaanderen verspreidt. Om geen griep te hebben moet je gezond eten en genoeg rusten. Dat zeggen de professors.

- Vivant, een kleine Vlaamse politieke partij kiest voor een kartel met de VLD. Dat is zaterdag met grote meerderheid beslist.  

 

Buitenland:

-         ‘‘We got hem!’’ zei de Amerikaanse bestuurder van Irak Paul Bremer tijdens een persconferentie. Saddam Hoessein is opgepakt in een hol die in een boerderij zat niet ver van zijn geboortestad Tikrit. De Irakezen waren dolgelukkig bij het horen van dit heugelijk nieuws.

-         De verkiezingen in Noord-Cyprus is een gelijkspel geworden. Twee partijen haalden evenveel stemmen. De ene partij wil dat Cyprus opnieuw één land wordt, maar de andere partij is daar tegen. Cyprus bestaat uit een Grieks deel en uit een Turks deel. Als Cyprus niet één land wordt  dan mag enkel het Griekse deel toetreden in de Europese Unie.

-         Bij een bomaanslag ten westen van Bagdad zijn 17 doden en 30 gewonden gevallen. De aanslag is vermoedelijk gepleegd door een groep terroristen die aanhangers zijn van de opgepakte Saddam Hoessein.

 

Sport:

-RSC Anderlecht krijgt een boete van €5000 van de UEFA. Ze krijgen die boete omdat supporters van Anderlecht projectielen op het veld gooiden. Dat gebeurde in Brussel op 21 oktober 2003. Toen was het de wedstrijd Anderlecht-Celtic Glasgow voor de Champions League voetbal.

-In de eerste klasse voetbal heeft Anderlecht nipt gewonnen van Cercle Brugge. De eindstand werd 3-2 in voordeel van Anderlecht. Club Brugge won verdient van Bergen met 2-0. Englebert en Saeternes scoorden de twee doelpunten. In de stand klimt Club van 5 naar 4 en Anderlecht blijft leider. Standard blijft tweede en RC Genk, die gelijk speelde bij Westerlo blijft ook derde.

-In Edinburgh is Tom Van Hooste schitterend vierde geworden op het EK veldlopen. De Oekraïner Sergey Lebid won die veldcross. Tom Van Hooste beëindigde de cross met zijn traditionele koprol aan de finish.11:29 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |