04-01-04

Nieuwsbericht 4 januari 2004 van Nina

Binnenland:

 

1)Mia Goossens is door de rechtbank van Gent beoordeeld tot 500€ boete omdat ze tijdens de verkiezingen van 18 mei niet was komen stemmen en dit is verplicht in België.Ze deed dat uit protest tegen het uitblijven van de splitsing:Brussel-Halle-Vilvoorde.

 

2)Zondagochtend viel er regen wat zorgde voor ijzel op de weg. De meeste problemen deden zich voor in Oost-Vlaanderen.Meer bepaald het stuk op de E17 tussen Kalken en Sint-Niklaas  lag er gevaarlijk glad bij. Er gebeurden zondagochtend een vijftal ongevallen, meestal niet zo erg. De ongevallen zorgden ook voor problemen in het verkeer.

3) Aan het Antwerpse Asiadok zijn zondagmorgen Kim en Ken Heyrman herdacht.De kinderen verdwenen precies tien jaar geleden. Enkel het lichaam van Kim is teruggevonden. Ze was verkracht en vermoord. De herdenking werd gesteun door het Comité van de Ouders van Ontvoerde en Vermoorde Kinderen.
Kim en Ken verdwenen nadat ze op 4 januari 1994 de ouderlijke woning hadden verlaten om te gaan voetballen met een vriendje. Ze werden het laatst gezien op het einde van de brug over het Albertkanaal, naast het Sportpaleis. Kim werd een maand later vermoord teruggevonden in het Asiadok.
De moord werd nooit opgehelderd. Over het lot van haar jongere broer Ken is tot op vandaag niets bekend

 

Buitenland:

 

1)Het is de NASA gelukt om de spirit, een Amerikaanse ruimtemachine te doen landen op mars.De spirit zal er de stenen onderzoeken en foto’s van de planeet nemen.Hij zal ook onderzoeken of er leven is op mars.

De NASA heeft al de eerste foto’s ontvangen.

 

2)Na de Amerikaanse president George Bush heeft nu ook de Britse president Tony Blaire een verrassingsbezoek gebracht.Dit keer was dat in de Irakese stad Basra.Het bezoek was vooral gewijd aan de Engelse soldaten die daar momenteel Irakese politieagenten opleiden.

   

Sport:

 

1)Dankzij twee doelpunten in 4 minuten heeft Paul Scholes in Birmingham de 1-0 achterstand tegen Aston Villa ongedaan gemaakt en zijn ploegen: Manchester Unitet naar de vierde ronde van de FA-cub gebracht.

 

2) De Braziliaanse  middenspeler Rivaldo die zonder club zit sinds zijn vertrek bij AC Milaan ontkent dat hij bij het Saudische Al-Ittihad Djeddah gaat spelen. Mansour Al-Balawi de voorzitter van Al-Ittihad, had gisteren bekendgemaakt dat hij een akkoord had met Rivaldo en dat hij maandag een contract voor vijf maanden en drie miljoen dollar (2,38miljoen euro) zou tekenen bij zijn club.

 

Weer:

 

Het weer was niet al te goed vandaag.

Het was zwaarbewolkt tot betrokken met kans op regen en buien.

De temperaturen schommelden tussen de 4 en 5°C.

Er was afwisselende  wind uit het westen en het noord-westen.

De windkracht was zo’n 3 beaufort.


19:02 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Nina,

Jij hebt juniornalistenbloed in jouw aders. Zo vlot geschreven met geen enkele taalfout, er zullen weinigen dit nadoen.
En je was op tijd met jouw nieuwsbericht.
Dit verdient een 9,5 op 10

Gepost door: Patrick K | 05-01-04

Wat ben ik trots op mijn buurmeisje! Mooi gedaan, Nina!
Ik heb je artikels vol belangstelling gelezen.
En... wat een mooie reactie van je leerkracht, daar kan ik me volledig bij aansluiten. Proficiat.

Gepost door: Gil | 16-01-04

De commentaren zijn gesloten.