06-01-04

Nieuwsbericht van 6 januari 2004 door Astrid V.

 

BINNENLAND  

  1. In Flèron werden tussen maandag en dinsdag 5 mensen vergiftigd door een kool- monoxidevergiftiging. Ze werden meteen overgebracht naar het ziekenhuis in Luik. De oorzaak was een slecht werkende kolenkachel.  
  2. In  Aalter deed zich maandagavond  een dodelijk ongeval voor . Daarbij is een vrouw van de middelbare leeftijd om het leven gekomen. De vrachtwagenbestuurder is ongedeerd. De oorzaak is nog niet gekend. 
  3. Voorzieningen voor kinderen met kanker zijn ontoereikend. De Vlaamse Liga tegen kanker heeft een voorstel ingediend om volgende punten te versoepelen :

·        Financiële tegemoetkomingen

·        Versoepeling van de arbeidsomstandigheden : palliatief verlof en loopbaanonderbreking 

BUITENLAND 

  1. Er is een bomaanslag gebeurd in de stad Kandahar in het zuiden van Afghanistan. Daarbij zijn  10 mensen om het leven gekomen, en  minstens 15 mensen gewond. De aanslag werd opgeëist door de Taliban. 
  2. opnieuw Sars-epidemie in Azië. Er werden talrijke voorzorgen genomen  :

·        civetkatten worden massaal afgeslacht in China

·        tientallen filippijnen in quarantaine geplaatst uit vrees voor Sars in eigen land 

SPORT 

  1. Kim Clijsters en Xavier Malisse waren te sterk voor Slovakije in Hopman Cup.Nu nemen ze het op tegen Kims verloofde Lleyton Hewitt en Alicia Molik.Hopelijk winnen ze.


19:44 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Evaluatie Weet jij wat palliatieve zorgen betekent? Van civetkatten heb ik ook nog nooit gehoord. Weet jij waarom die massaal worden afgeslacht?
Hopelijk komt SARS niet naar hier, maar eerlijk is eerlijk, er sterven meer mensen in het verkeer dan van SARS. Ook Aids is een veel groter probleem, maar daar wordt nog weinig over gepraat.
Een mooi verslagje, maar is het is wel te kort. Mijn tekstverwerker telt 197 woorden en in het stappenplan staat er dat je verslag 400 woorden moet bedragen.
Als juniornalist mag je steeds wat duiding geven over jouw artikel, dat betekent dat je wat uitleg mag geven.

Gepost door: Patrick K | 07-01-04

Astrid Het is super goed.

Gepost door: Tessa D. | 07-01-04

De commentaren zijn gesloten.