08-01-04

Nieuwsberichten van 7 januari 2004 door Maxime Deforche

Binnenland:

-         Sobelair vraagt een gerechtelijk akkoord aan.

De chartermaatschappij Sobelair vraagt een gerechtelijk akkoord aan. Gisteren was er nog verwarring bij de vakbonden maar vandaag is het officieel duidelijk gemaakt. Nu is Sobelair veilig van de schuldeisers. Jetair, die zorgt voor 70% van de klanten van Sobelair, zou een deel willen overnemen. Natuurlijk gaan er wel banen verloren. Sobelair, die op de rand van het faillissement staat, heeft een geldtekort. Men vreest dat ze 2 vliegtuigen zullen verkopen om de schulden af te betalen. Het gerecht heeft 14 dagen de tijd om het akkoord van Sobelair goed te keuren. Als het goedgekeurd wordt dan moet Sobelair een herstellingsplan op tafel leggen.

-         Een baby in een plastic mand gevonden.

In Merksem is een 2 dagen oude baby in een plastic mand gevonden. In die mand lagen ook nog wat verzorging voor de baby. Babyvoeding, kleertjes. Na het  onderzoek van de baby in een ziekenhuis is gebleken dat de baby kerngezond is. Het meisje weegt ongeveer 3,900 kg. Als er geen familie komt opdagen komt de baby in een instelling of pleeggezin terecht. Momenteel betaalt het OCMW van Antwerpen de kosten voor de verzorging van de baby.

-         Het Rode Kruis heeft een tekort aan bloed.

In de Belgische ziekenhuizen is er een tekort aan bloed. Vooral in de bloedgroep O+ en O-. Die bloedgroep heeft ongeveer de helft van de bevolking. Het Rode Kruis kreeg heel wat minder bloedvegers over de vloer; enerzijds door de griep, anderzijds door de feestdagen die in het midden van de week vielen.

Buitenland:

-         De moordenaar op Anna Lindh heeft bekend.

De Zweedse man, Mijailo Mijailovic, van 25 heeft de moord op Anna Lindh bekend. De man is oorspronkelijk afkomstig uit ex-Joegoslavië. Op zijn strafblad had hij al andere zaken staan, onder andere illegaal wapenbezit. Anna Lindh, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken en groot voorstander van de Euro in Zweden, werd op 10 september 2003 toen ze aan het winkelen was neergestoken. Een dag later overleed ze aan haar verwondingen.

-         Opnieuw drie Palestijnen gedood.

In Nabloes, op de Westelijke Jordaanoever zijn 2 Palestijnen gedood. Men vermoedde dat het leden waren van Fatah, een beweging van president Yasser Arafat. 1 man was er lid van. De andere dode viel in het vluchtelingenkamp van Tulkarem, ook op de Westelijke Jordaanoever. Daar werd een man van 20 jaar doodgeschoten. Hij is vermoedelijk lid van de beweging Hamas. Sinds september 2000 zijn er al 3700 doden gevallen. Die waren vooral Palestijnen.

 

Sport:

 

-         Haalt Kim Clijsters de Australian Open?

In de wedstrijd tegen Alica Molik in de Hopman Cup heeft Kim Clijsters een blessure aan de achillespees opgelopen. In de beslissende set, bij 2-3 voordeel, liet Kim haar achillespees verzorgen. Die deed erg veel pijn. Clijsters klampte nog aan maar twee punten later hinkte ze naar het net om forfait te geven. Clijsters verliet het veld zonder een interview af te leggen. Eindstand: 3-6,7-6,2-3. In de andere match Hewitt-Malisse won Hewitt. De setstanden waren: 3-6, 6-1, 6-2. Zo is België uitgeschakeld in de Hopman Cup. Ook de dubbelmatch, de zogenaamde ‘Match van de liefde’ gaat niet door. Nu mogen we ons nog afvragen of Kim Clijsters binnen 2 weken deelneemt aan de Australian Open.


15:07 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Chique Vlot geschreven, interessante artikels, geen taalfouten, het kan eigenlijk niet beter. Jammer dat je collega's die deze week een nieuwsbericht moesten posten hier geen voorbeeld aan nemen.

Gepost door: Patrick K | 10-01-04

De commentaren zijn gesloten.