09-01-04

bericht van 9 januari 2004 door Simon

 

Bericht van 9 januari door Simon Gh.

 

 

Binnenland

 

ü      Rookvrij werkomgeving wordt recht voor iedereen.

Binnen twee  jaar  moeten alle  werknemers recht hebben op een rookvrij werkomgeving.Een bedrijf die dat wil kan een rokerslokaal voorzien.Dat heeft staatssecretaris voor arbeidsorganisatie en welzijn op het werk Kathleen Van Brenpt vrijdag bekendgemaakt op een nieuwjaarsbijeenkomst van sp.a Antwerpen Zuid.Op die manier kunnen alle mensen

Op een gezonde manier werken en wordt er niemand blootgesteld aan de schadelijke rook .

 

       

ü      Boete niet betalen blijft ongestraft

Wie in België een boete die door de rechter word uitgesproken niet betaald,loopt weinig

tot geen kans op sancties die vaststelling komt van de Gentse procureur-generaal Frank Schins.Hij zegt:”veel veroordelingen blijven zonder resultaat”gelukkig betalende meeste Belgen hun boete  de diensten die de boetes moeten ontvangen, schakelen zelden een gerechtsdeurwaarder in. Een vervangende celstraf gaat evenmin door, want de gevangenissen zitten overvol.Wie een boete krijgt van 50 euro of 14 dagen vervangende  gevangenisstraf ,zal er niets gebeuren als je die weigert te betalen.Het verhaal van de overbevolkte gevangenissen gaat al van de jaren 80 mee.maar ze bestaat nog altijd.Een ambtenaar die op het ministerie  van Financiën de boetes verwerkt,bevestigt de stiefmoederlijke behandeling. Een computer voordrie personeelsleden is niet motiverend.Als het komt tot een vervangende gevangenis straf is het altijd het zelfde Liedje:sorry,geen plaats meer?overvol. Dan sturen wij het dossier terug naar de rechtbank en horen we er niets meer van.

ü      Gekweekte zalm bevat meer gif dan wilde.

Gekweekte zalm bevat meer dioxine en andere kankerverwekkende stoffen alsPolychloorbifenvlen (pch’s) dan wilde zalm.Dat blijkt uit een wereldomvattendOnderzoek.Vooral Noord-Europese zalm is zwaar vervuild.

 

Buitenland

 

ü      Doden en gewonden bij ontploffing bij MoskeeBaakoeba

Een explosie bij een moskee in de stad Baakoeba, zestig kilometer ten noorden van Bagdad,Heeft aan vijf mensen het leven gekost.Er vielen ook zevenendertig gewonden. Volgens de politie gaat het om een bomaanslag.Het explosief ontplofte toen de gelovigen de moskee verlieten na het vrijdaggebed.De slachtoffers zijn voorbijgangers en gelovigen.Volgens de politie was een bom verstopt in een gastank op een fiets.Sommige getuigen zeggen dat het een bomauto was.

ü      Bij een helikoptercrash komen negen Amerikaanse soldaten om

Getuigen vertelden dat ze het geluid van een raket hoorden,daarna werd de helikopter aan de staart geraakt en stortte brandend neer.De Amerikaanse brigadegeneraal Mark Kimmit zei dat het toestel,dat word gebruikt door medische diensten om gewonden te evacueren,tijdens een “routine-opdracht” een noodlanding moest maken.De 27-jarige Iraakse boer Mohammed Ahmed al-Jamali vertelde  aan het pers bureau AP dat hij naar deplek van de Crash liep maar niets meer kon doen voor de negen inzittendenplek van de crash liep, maar niets meer kon doen voor de negen inzittenden.

 

Sportnieuws

 

ü      De mèvius schuift op naar de tweede plaats

Pech en fouten door de concurrentie  lieten onze landgenoot Grégoire de Mèvius tot de tweede plaats te veroveren in de Dakar-rally.

21:19 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Verdorie... want ik eet juist zo graag zalm. Ik zal hem zelf moeten vissen uit de wilde wateren.
Je zinnen kloppen niet altijd: soms staat er halfweg een hoofdletter of sommige woorden zijn aan elkaar geplakt. Best in jouw tekstverwerker alles nog eens controleren vooraleer je het naar deze site kopieert.
Ik gebruik zeker enkele items in de quiz op het einde van de week.

Gepost door: Patrick K | 11-01-04

+ punt zeer goed gedaan !!!

Gepost door: Delf | 12-01-04

fantastisch Simon je hebt dit zeer goed gedaan het was volgens mij het beste nieuwsbericht . Doe zo verder!!!

Gepost door: simon | 12-01-04

De commentaren zijn gesloten.