12-01-04

bericht van 5 januari 2004 van Delfien.

                                        Nieuwsberichten !

                                              Van Delfien 05/01/’04

Binnenlandsnieuws :

1 ) Gepeste leerkrachten .

Januari vindt in het Vlaams parlement een hoorzitting plaats over pesten op school van en door leerkrachten en directies . De hoorzitting komt er na verhalen in de media en een boek over gepeste leerkrachten .

2 ) Huwelijken in de lift in Antwerpen  .

Voor het derde jaar op rij steeg het aantal huwelijken in Antwerpen. Dit jaar trouwden er 1.829 paartjes, 103 meer dan in 2002. Vorig jaar zijn er 89 homokoppels getrouwd . Antwerpen is op dat vlak koploper in Vlaanderen .

3 ) BERCHEM / BORSBEEK / …: Drie gewapende overvallen in enkele uren .

Drie zaken in het Antwerpse werden tussen zondagavond en maandagmiddag het slachtoffer van een gewapende overval.Vier mannen overvielen zondagavond het Quick-restaurant aan de Robianostraat in Borsbeek. Eén personeelslid werd bedreigd en moest de kassa en de kluizen leegmaken. Na de overval vluchtten de daders weg, maar even later kon de politie twee daders oppakken.

 Buitenlandsnieuws :

1 ) Alcohol houdt de beren warm .

  In de zoo Chatbir in de straat Punjab van India hebben ze een manier om hun                                           beren warm te houden .  De beertjes krijgen alcohol voorgeschoten . ‘’ Omdat het       nu  vreselijk  koud is en we hebben de nodige voorzorgen genomen om de beren warm te houden, maar uiteindelijk besloot onze dierenarts dat sommige dieren best een glaasje alcohol konden gebruiken om hun lichaamstemperatuur op peil te houden" . Dat zei de directeur van de zoo . Dat vond de zoo echt wel immers noodzakelijk want Onlangs vroren immers een leeuwin en haar welp dood door de extreem koude temperaturen in India . En eigenlijk wat vinden beren nu zelf aan alcohol als verwarmhouding ? Maar blijkbaar ( raar maar toch waar ) bevordert een glaasje alcohol net als bij de dieren , even veel als bij de mensen , het humeur op een positieve . En zo was de zwarte himalayabeer die ook in de Indiase zoo verblijft in de wolken van het drankje . Maar dat duurde niet lang dan vooraleer de beer in slaap viel . Nu maar hopen dat er geen slachtoffers van dieren meer zullen zijn ! ! !

2 ) designhondjes .

In Amerika leggen de mensen voor hun geliefde dieren ook iets onder de kerstboom . 

Sport : 

1 ) Tennis .

Clijsters en Malisse te sterk voor Slovakije in Hopman Cup .  

13:00 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Zie je wel... dat leerkrachten gepest worden! Ik ondervind het dagelijks. Grapje. Maar serieus, er zijn inderdaad leerkrachten die gepest worden door collega's of de directeur. Gelukkig is dit niet het geval in onze school.
Wat een plaats om te trouwen in een lift ;-)
Vreemd dat alcohol de beren warm houdt, want ik heb altijd gehoord dat alcohol de aders wijder maakt, zodat er meer warmteverlies is.

Gepost door: Patrick K | 13-01-04

De commentaren zijn gesloten.