14-01-04

nieuwsberichten van justin 14/1/2004

 

buitenland

De Zwitserse engel des doods", een 34-jarige verpleger, heeft op zijn minst 24 bejaarden vermoord in het verpleeghuizen in Luzerne en omgeving. De man diende zijn slachtoffers dodelijke doses medicijnen toe of liet hen stikken in een plastic zak. De politie arresteerde de man in 2001 na een verdacht sterfgeval in een verpleeghuis in Luzerne. Woensdag rondde de politie het onderzoek af. De man heeft bekend en zegt uit medelijden te hebben gehandeld. Zijn slachtoffers waren tussen de 66 en 95 jaar oud en hadden Alchemie of waren anderszins zeer hulpbehoevend. Zijn proces begint eind dit jaar of begin volgend jaar.

Bij de zelfmoordaanslag woensdagmorgen in de Iraakse stad Bakuba zijn zeker twee doden en 29 gewonden gevallen. Dat heeft een arts van het ziekenhuis in de stad meegedeeld. Een auto, een groene Toyota, reed met hoge snelheid op een politiebureau van Bakuba af, waarna het voertuig explodeerde. Bakuba ligt in de zogeheten "soennitische driehoek" en is één van de bolwerken van het anti-Amerikaans verzet. Bij de ontploffing van een bomauto in november 2003 voor een politiebureau vielen reeds negen doden. Vorige vrijdag kwamen in de stad ook zes mensen om het leven toen een bom explodeerde voor een sji'itische moskee.

Amerikaanse soldaten hebben woensdag in de buurt van Samarrah in Irak acht vermoedelijke guerrillastrijders doodgeschoten. Dat heeft het leger bekendgemaakt. De soldaten waren op patrouille toen zij vanuit passerende auto's onder vuur werden genomen. De Amerikanen schoten terug. De 26 inzittenden van de auto's die dat overleefden zijn gearresteerd. In Mosul in Noord-Irak is dinsdag een Amerikaanse soldaat omgekomen bij een "niet-vijandelijk incident". Het leger onderzoekt het incident en wil geen details kwijt. Het aantal in Irak omgekomen Amerikaanse soldaten staat nu op 496.

binnenland

In Mont-Sainte-Geneviève, nabij Lobbes, hebben woensdagochtend twee onbekenden een tankstation overvallen. De eigenaar heeft de daders nog een tijdje achtervolgd, maar zonder resultaat. Dat heeft de politie van Charleroi woensdag bekendgemaakt. De gemaskerde en gewapende daders vielen het tankstation woensdag omstreeks 02.45 uur binnen. Ze bedreigden de uitbater, maar die verdedigde zich en richtte op een bepaald moment zelf een wapen op de overvallers. De juiste omstandigheden van de overval zijn nog niet gekend. De daders kozen te voet het hazenpad en de uitbater van het tankstation maakte gebruik van de BMW van de overvallers, die ze ter plaatse hadden gelaten, om hen te achtervolgen. Hij slaagde er echter niet in hen te overmeesteren. De politie werd verwittigd en stelde een onderzoek in. De daders zijn nog voortvluchtig.

De Bergense onderzoeksrechter Christine Dutillieux heeft elf personen aangehouden op verdenking van drugshandel en bendevorming. De handel gebeurde in huurkamers in het Bergense. De aanhoudingen zijn een gevolg van 33 arrestaties in de loop van 2003, zo maakte de procureur van Bergen Claude Michaux woensdag bekend. Bij huiszoekingen maandagavond en dinsdagmorgen in Bergen, Jemappes en Hornu vonden speurders 170 gram heroïne, 670 gram canabis, 30 gram cocaïne en materiaal om het goedje te versnijden en te verpakken. De drugsdealers, voornamelijk illegalen, kochten de drugs in Antwerpen en Nederland en verdienden 3.000 euro per dag en per verkooppunt aan hun handeltje. Het Bergense kopstuk van de bende stond op het punt te vertrekken naar Marokko toen de politieactie begon, aldus het gerecht in Bergen.

 

Sport

 

Het Sportcomité van de KBVB kondigt de afgelasting aan van alle officiële en vriendschappelijke voetbalwedstrijden voor de periode gaande van maandag 12 januari tot en met woensdag 14 januari 2004.

 

 


18:48 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Alchemie??? dat is de kunst om iets in goud te veranderen. Bedoel je niet Altzheimer? Ik heb dat ook al een beetje, want ik kan helemaal geen namen meer onthouden.
Ik denk dat je jouw teksten gekopieerd hebt uit de website van een andere krant. Dat vind ik jammer en als het zo is, niet volgens de afspraak.

Gepost door: Patrick K | 16-01-04

De commentaren zijn gesloten.