18-01-04

Bericht van 17/01/2004

 

Bericht 17 januari 2004 van Ine Dupont.

 

Binnenland:

 

1)   In Bergen (Ghlin) zijn zaterdagochtend 2 ongevallen gebeurt.

         Het waren 2 dodelijke ongevallen door ijzel. Een 22-jarige man

         was daarbij betrokken. Die man verloor de controle van het stuur       

         en botste met een tegenligger. Na dat zware ongeval stief hij ter  plaatse (waar zijn ongeval gebeurde)Dan gebeurde er een 2de ongeval

enkele minuten later.Bij dat 2de ongeval kwam een 27-jarige man om het leven omdat hij door het ijzel tegen een verlichtingspaal gereden heeft.

 

      2)Een  fransman is vrijdag ontsnapt uit het justitiepaleis van Doornik. Na een uur zoeken hebben ze de fransman bij de kraag gevat. Een vriend van hem probeerde ook te ontsnappen maar geraakte niet over de poort van het gerechtsgebouw.Die Fransmannen waren ervan beschuldigt van een homejacking in Doornik en hold-up op een bank Bondues.Toen ze naar de celwagen werden gebracht vielen ze de 4 politiemannen en 4 veiligheidsagenten aan die hen begeleiden.

Een van die maanden werd hij al beschuldigt van 3 jaar cel omdat hij een diefstal gepleegd heeft.

 

      3)De brandweer uit Maaseik viste vrijdag 32 vaten met telkens 25 liter uit het kanaal . In die 32 vaten zat telkens XTC-afval.

Verder moet het moet het onderzoek van stalen bevestigen.

Die vaten werden dus wel al leeggelopen door veel in het water te drijven.

 

 

 Buitenland:

 

1)Minstens dan 16 mensen zijn vrijdag verdronken in een bootje door illegalen uit Marokko die het bootje gekapseisd hebben.3 illegalen worden nog vermist.Nog een ander bootje is omgekanteld:

 Het bootje is omgekanteld tijdens een zwaar weertje en daarom hebben de illegalen nog voor meer storm gezorgd.
 
 

2) De verwoestende aardbeving die in Bam (in het zuidoosten van Iran) plaatsvond heeft 41000 mensenlevens gekost, dat zijn er 10000 meer dan men had bericht. Nog zo’n aardbeving en dat kost 45000 mensenlevens. Khamenei heeft naar Bam toegetrokken en medische hulp aan de mensen geschonken.

Sport :

1) Kim Clijsters sportte zondagmorgen na een derde oefensessie waarbij ze zei : “ik doe mee met de Australian Open die maandag van start gaat.” Heel België dacht immers dat Clijsters niet ging meedoen omdat ze een enkelblessure die wel tien dagen duurde had. De organisatoren vonden dat heel goed nieuws. Kim Clijsters voelde haar niet 100 procent maar blijft erbij dat ze meedoet. Nog andere tennisters doen misschien ook mee maar die hebben dan een schouderblessure. Op hun bevestiging wachten we tot zondag.

Dit was het nieuws van zeventien januari 2004.

Hopelijk is het interessant.

 

19:54 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het was ... heel interessant. Het schijnt dat de vissen in de Maas reeds een week niet meer slapen door al die XTC in hun rivier. Heel Vlaanderen zal blij zijn dan hun Kim mee speelt. Ik hoorde deze morgen op het nieuws dat Justin haar eerste partije gemakkelijk gewonnen heeft. Hopelijk is het voor Kim even gemakkelijk. We duimen voor haar!
Opletten voor werkwoordfouten, die staan er wel in.

Gepost door: Patrick K | 19-01-04

De commentaren zijn gesloten.