20-01-04

Nieuwsbericht van 20 januari 2004 door Justien V.*Buitenland

Nieuwsbericht van 20 januari 2004 door Justien V.

*Buitenland:

1)Brussel- De Brusselse rechtbank heeft vier postbodes en een postmeester veroordeeld voor de dood van hun gepeste collega David Van Gysel. De vier postbodes kregen niet alleen een celstraf maar ook boetes tot ruim 3.700 euro elk. De post moet een schadevergoeding betalen van bijna 240.000 euro. De 21 jarige postbode uit Oud-Heverlee sprong op 17 oktober 2000 voor een trein. Hij liet een briefje achter dat hij het niet meer aankon. Daarna hebben de ouders van de postbode een klacht in gediend.

2)Assesse- Dinsdag is bij een woningbrand in Assesse een vrouw om het leven gekomen. De brand werd om 8.30 uur opgemerkt in een woning aan de Chaussée de Marche in Assesse. De brandweer was vlug ter plaatse en kon de brand blussen.

Later hebben ze in de badkamer het lichaam gevonden van Fernande Bolly-Libion. Ze is gestikt in de brand.

3)Vladslo-In een slachthuis in Vladslo (West-Vlaanderen)is een nieuw geval van gekkekoeienziekte uitgebroken. Het is de tweede keer dit jaar dat het gebeurt. Het besmette dier is een roodwitte melkkoe en die op 12 augustus 1998 werd geboren in een melkveebedrijf in Vladslo. De eigenaars hebben 76 runderen. Tien dieren die tot de cohorte van de zieke koe behoren, zullen opgeruimd worden.

*Buitenland:

1)Indonesië- Dinsdag zijn 68 mensen om het leven gekomen door een zware explosie op een chemische fabriek op Oost-Java. De politie weet nog niet goed de oorzaak van de aanslag. Maar volgens de eerste berichten is het om een ongeluk dat mogelijk het gevolg is van kortsluiting. Na de explosie brak er brand uit, er gingen zeker vijf nabije woningen in vlammen op. Honderd mensen moesten geëvacueerd worden.

2)Algerije- Maandag avond is in Algerije een bomaanslag gepleegd en het dodenaantal liep op tot 13 doden en 74 werden er gewond. In een vorige balans was sprake van 6 doden en 71 gewonden. Er ontplofte ook een tank die gevuld was met aardgas, na de ontploffing brak er brand uit.

3) Liberia, Ivoorkust en Congo- Helaas zijn het aantal kindersoldaten in het jaar 2003 gestegen. De kindersoldaten komen voornamelijk voor in Liberia, Ivoorkust en Congo.

*Sport:

1)Melbourne- Kim Clijsters heeft haar eerste wedstrijd op de Australian Open gewonnen. Ze versloeg de Duitse Marlene Weingartner.De eindstand was 6-3, 6-2. Eerder op de dag gingen onze drie mannen Olivier Rochus, Xavier Malisse en Christophe Rochus - roemloos onderuit.

 


19:35 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat ! We vinden het altijd leuk om even naar jullie blog te surfen.
Groetjes M&G

Gepost door: M&G | 20-01-04

Zo zie je maar... dat iemand pesten soms ernstige gevolgen kan hebben. Maar het hoeft niet altijd zo dramatisch te eindigen. Ik heb de pest aan pesten, jij hopelijk ook.
Was is een cohorte? Heb jij zelf gekozen om dit moeilijk woord te gebruiken?
Heb jij ook het gevoel dat er zoveel slecht nieuws op ons afkomt? Dit betekent echter niet dat onze wereld slecht is hoor, het lijkt alleen soms zo.

Gepost door: Patrick K | 24-01-04

De commentaren zijn gesloten.