20-01-04

Nieuwsbericht van zestien januari tweeduizendenvier van Sara.

Binnenland

 

Zatersdag 17 januari en zondag 18 januari is er in Rumbeke (Roeselare)de elfde New Year Proms. Dit is een muziekconcert dat word vergezeld door de Koninklijke Harmonie St.-Caecilia uit Rumbeke. Verder speelt er ook het trommelkorps en de Jeugdharmonie Jorum. De zaterdag is om 19.00 uur en  na het cocert speelt Paspartoe(een groep die muziek brengt). De zondag is om 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen in Floria’s tuinkamer in Rumbeke. De organisatie zijn de Koninklijke harmonie St. Caecilia Rumbeke en de gezinsbond.

 

In vlaanderen wordt op één maart tweeduizendenvier de helft van de medicijnen goedkoper. Deze uitspraak is van de minister van sociale zaken: Rudy Demotte. Dat wil hij zeker voor de cholesterol. De apothekers zijn niet tevreden! Ze klagen ook dat de regels te moeilijk zijn. De medicijnen diee al meer dan 17 jaar verkocht worden dalen met 4.5 procent.

 

Je kent allemaal wel de film “Finding Nemo”. Maar wist je dat er nu ook knuffels van Nemo bestaan. In de Standaard boekhandel kon je vanaf woensdag stoffen Nemo’s en Nemo cd-roms afhalen. Maar  de actie was zo’n groot succes dat alle knuffels al uitverkocht zijn. Als je nog één wil hebben moet je voor  éénendertig januari één gaan bestellen, maar de nieuwe knuffels komen maar toe op achtentwintig april. De cd-roms zijn wel noch te verkrijgen.

 

Buitenland

 

Het Amerikaanse Spirit rijdt rond op Mars. Mars is een roodkleurige planeet en de aarde is blauw. Het wagentje kan gaten boren in de grond en zoekt zo of erop Mars vroeger nog leven is geweest.

 

In China hopen de mensen die binnenkort een kindje moeten kopen het nog een beetje op zich laat wachten. Want in China is het nieuwjaar maar op tweeëntwintig januari en dan is het het jaar van de apen en nu is het het jaar van de geit.

 

Sport

 

In het voetbal zijn alle jeugd en reserve wedstrijden afgelast wegens regenweer.


20:11 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Leuk... dat je nieuws brengt uit eigen streek. Dat je hierbij wat reclame kunt maken, is leuk meegenomen.
Je hebt er iets moois van gemaakt, met ook eens positief nieuws.

Gepost door: Patrick K | 24-01-04

De commentaren zijn gesloten.