29-01-04

de nieuwsberischten van 29 jan 2004

                               DE NIEUWSBERICHTEN van joachim b. en thomas v.
 
 
BINNENLANDS NIEUWS:
 
1. In Antwerpen is woensdagavond opnieuw een overval gepleegt op een
pizza hut.De gangsters waren niet gemaskerd maar wel gewapend!
 
2. De overheid  werkt aan een deologische code voor politie agenten.
Zo moeten ze beleefd zijn tegen burgers en eerst nadenken voor ze iets doen.
 
3.Paul Marchal krijgt zijn onderwijzersloon uitbetaalt  tijdens het proces Dutroux.
In ruil aanvaard Marchal een bijzondere opdracht!
 
 
BUITENLANDS NIEUWS:
 
1. In Jeruzalem is een zelfmoordaanslag gepleegt ,er vielen 11 doden en 48 gewonden.
De dader heeft zich achteraan  in een bus zichzelf opgeblazen.

2. De Verenigde Staten gaan 20 gedetineerde uit de militiare basis vrijlaten.Het zijn gevangenen die geen gevaar betekenen voor de Nationale veiligheid.

 

HET SPORT: JUSTIN HENIN

1. "Ik ben erg blij met mijn eerste finale hier te spelen.Ik zal mijn beste tennis proberen te tonen!

 

 

DIT WAS HET NIEUWS MET THOMAS V. EN JOACHIM B.

13:56 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-01-04

nieuwsbericht van simon lapeire

 

 

 

Binnenland

 

 

1)             Sommige agenten zijn niet meer fit daarom laten ze soms een dief lopen of doen ze geen moeite want ze weten dat ze de dieven niet kunnen bij houden

 

2)             Na 20 jaar zou de orang-oetans uitgeroeid kunnen zijn want in 15 jaar zijn de orang-oetans net de helft verminderd (van 60000 tot 30000) .

 

3)             Bij de zaak Dutroux zijn er wel 700 getuigen uitgenodigd.

 

Buitenland

 

1)             In de Filippijnen zijn er 250 mensen   hun bezit kwijt omdat er een gastank is omploft.

 

2)             Bush wou Saddam meteen weg maar minister O´neill wou zeker dat het hij was.

 

Sport

 

Brugge presteert niet meer in de eerste ronde dus moet Brugge presteren in de tweede ronde.

16:01 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-01-04

bericht van nathalie 21 januari

BINNENLAND
1 slacht nieuw voor de bierdrinkers
er is slecht nieuws voor de mensen die eens graag een biertje gaan drinken op cafe omdat er namelijk 3 procent verhoging komt aan de prijs dat wil zeggen 5 tot 7.5 eurocent dat is het zelfde als 2 tot 3 oude franks de grote brouwerijen zoals alken-maes zeggen dat ze dat nodig hebben om de personeel kosten te betalen en de grondstoffen niet alleen de grote brouwerijen willen dat doen want de kleine brouwerijen zeggen dat ze dat ook willen doen maar of iedereen dat gaat doen is niet duidelijk.
2.baby dood
maar nu zeggen dat ze mogelijk vrij kunnen komen omdat
in tientallen britse moeders zijn in de cel voor dood op hun kindreen ze denken dat het wiegendood is zoals angela 40jaar werd in april 2002 veroordeelt tot levenslang gestaft op moord van haar twee zoontjes of die moeders vrij komen zijn ze nog aan het onderzoeken.

3.het antwerpse gerecht geeft vandaag 3 drugdealers veroordeelt tot drie jaar straf voor drugs te ver^kopen aan toeristen ze waren van franse afkomst sde mannen waren zelf drug gebruikers ze waren opgepakt op een parking in kruibeke
 
buitenland
1in frankrijk zijn ze echt heel ver gegaan om de hooftdoeken van hun land te laten verdwijnen nu zeggen ze dat hooftdoeken dragen reden tot ontslag is er zijn heel veel jonge meisjes die nog dromen van een hoofddoek te dragen daarvoor zijn er veel op protest
2in algerije is er maandagavond een gasexplosie ontstaan er zijn daarbij tot27 dode opgelopen en maar liefst 72 gewonden de vorige keer dat er nieuws was waren het nog maar 22 doden de ergste explosie tot voor deze was in de industrie sectot dat gebuurde in 1962
2de visserij brengt de lieve dolfijnen op sterfen bedrijgt door hun sleepnetten in het noorden is het ergste aan de boorden elk jaar elk jaar sterven meer dan tienduiend dolfijnen en kleine walvis soorten sterven aan die sleepnetten dat zegt de dierenorganisatie greenpeas
 
sport
1de leider van kv kortrijk angelo nijsken blijft niet langer trainer van kortrijk want de leider is in derde classe a is ontoereikend en wil ingrijpen tot het te laat is

18:28 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-01-04

Nieuwsbericht van zestien januari tweeduizendenvier van Sara.

Binnenland

 

Zatersdag 17 januari en zondag 18 januari is er in Rumbeke (Roeselare)de elfde New Year Proms. Dit is een muziekconcert dat word vergezeld door de Koninklijke Harmonie St.-Caecilia uit Rumbeke. Verder speelt er ook het trommelkorps en de Jeugdharmonie Jorum. De zaterdag is om 19.00 uur en  na het cocert speelt Paspartoe(een groep die muziek brengt). De zondag is om 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen in Floria’s tuinkamer in Rumbeke. De organisatie zijn de Koninklijke harmonie St. Caecilia Rumbeke en de gezinsbond.

 

In vlaanderen wordt op één maart tweeduizendenvier de helft van de medicijnen goedkoper. Deze uitspraak is van de minister van sociale zaken: Rudy Demotte. Dat wil hij zeker voor de cholesterol. De apothekers zijn niet tevreden! Ze klagen ook dat de regels te moeilijk zijn. De medicijnen diee al meer dan 17 jaar verkocht worden dalen met 4.5 procent.

 

Je kent allemaal wel de film “Finding Nemo”. Maar wist je dat er nu ook knuffels van Nemo bestaan. In de Standaard boekhandel kon je vanaf woensdag stoffen Nemo’s en Nemo cd-roms afhalen. Maar  de actie was zo’n groot succes dat alle knuffels al uitverkocht zijn. Als je nog één wil hebben moet je voor  éénendertig januari één gaan bestellen, maar de nieuwe knuffels komen maar toe op achtentwintig april. De cd-roms zijn wel noch te verkrijgen.

 

Buitenland

 

Het Amerikaanse Spirit rijdt rond op Mars. Mars is een roodkleurige planeet en de aarde is blauw. Het wagentje kan gaten boren in de grond en zoekt zo of erop Mars vroeger nog leven is geweest.

 

In China hopen de mensen die binnenkort een kindje moeten kopen het nog een beetje op zich laat wachten. Want in China is het nieuwjaar maar op tweeëntwintig januari en dan is het het jaar van de apen en nu is het het jaar van de geit.

 

Sport

 

In het voetbal zijn alle jeugd en reserve wedstrijden afgelast wegens regenweer.


20:11 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nieuwsbericht van 20 januari 2004 door Justien V.*Buitenland

Nieuwsbericht van 20 januari 2004 door Justien V.

*Buitenland:

1)Brussel- De Brusselse rechtbank heeft vier postbodes en een postmeester veroordeeld voor de dood van hun gepeste collega David Van Gysel. De vier postbodes kregen niet alleen een celstraf maar ook boetes tot ruim 3.700 euro elk. De post moet een schadevergoeding betalen van bijna 240.000 euro. De 21 jarige postbode uit Oud-Heverlee sprong op 17 oktober 2000 voor een trein. Hij liet een briefje achter dat hij het niet meer aankon. Daarna hebben de ouders van de postbode een klacht in gediend.

2)Assesse- Dinsdag is bij een woningbrand in Assesse een vrouw om het leven gekomen. De brand werd om 8.30 uur opgemerkt in een woning aan de Chaussée de Marche in Assesse. De brandweer was vlug ter plaatse en kon de brand blussen.

Later hebben ze in de badkamer het lichaam gevonden van Fernande Bolly-Libion. Ze is gestikt in de brand.

3)Vladslo-In een slachthuis in Vladslo (West-Vlaanderen)is een nieuw geval van gekkekoeienziekte uitgebroken. Het is de tweede keer dit jaar dat het gebeurt. Het besmette dier is een roodwitte melkkoe en die op 12 augustus 1998 werd geboren in een melkveebedrijf in Vladslo. De eigenaars hebben 76 runderen. Tien dieren die tot de cohorte van de zieke koe behoren, zullen opgeruimd worden.

*Buitenland:

1)Indonesië- Dinsdag zijn 68 mensen om het leven gekomen door een zware explosie op een chemische fabriek op Oost-Java. De politie weet nog niet goed de oorzaak van de aanslag. Maar volgens de eerste berichten is het om een ongeluk dat mogelijk het gevolg is van kortsluiting. Na de explosie brak er brand uit, er gingen zeker vijf nabije woningen in vlammen op. Honderd mensen moesten geëvacueerd worden.

2)Algerije- Maandag avond is in Algerije een bomaanslag gepleegd en het dodenaantal liep op tot 13 doden en 74 werden er gewond. In een vorige balans was sprake van 6 doden en 71 gewonden. Er ontplofte ook een tank die gevuld was met aardgas, na de ontploffing brak er brand uit.

3) Liberia, Ivoorkust en Congo- Helaas zijn het aantal kindersoldaten in het jaar 2003 gestegen. De kindersoldaten komen voornamelijk voor in Liberia, Ivoorkust en Congo.

*Sport:

1)Melbourne- Kim Clijsters heeft haar eerste wedstrijd op de Australian Open gewonnen. Ze versloeg de Duitse Marlene Weingartner.De eindstand was 6-3, 6-2. Eerder op de dag gingen onze drie mannen Olivier Rochus, Xavier Malisse en Christophe Rochus - roemloos onderuit.

 


19:35 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-01-04

Nieuwsberichten 18/01/04 Elke Verhelst

 

Nieuwsberichten 18/01/04   Elke Verhelst

 

Binnenland

 

1.Donderdag zijn er drie autodieven na een schietpartij opgepakt.Drie Albanese gangsters hadden al eerder op de avond twee peperdure terreinwagens gestolen in Waasmunster en Moerzeke

2.Wereldster Eddy Wally is weer op de been.Vorig jaar in augustus werd hij aan darmkanker geopereerd.

3.Bewakingsfirma bestolen.Een werknemer van group 4 Falk is gearresteerd nadat hij 150.000 euro had gestolen bij de bewakingsfirma .

 

Buitenland

 

1.In het noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn gisteren drie Amerikaanse soldaten en twee Iraakse militairen omgekomen in hun wagen.

2.Een 42-jarige Amerikaan uit de staat Pennsylvania die twee decennia onschuldig in een dodencel doorbracht,is vrijdag uit de gevangenis vrijgelaten.

 

Sport

 

1.Basketbal: Veteraan Miller nekt Spurs met maar liefst 28 punten,waaronder 7 bommen. De 38-jarige veteraan Reggi Miller, hij is de grote bewerker van de 89-79-zege van Indiana Pacers op San Antonio.       

13:10 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-01-04

Bericht van 17/01/2004

 

Bericht 17 januari 2004 van Ine Dupont.

 

Binnenland:

 

1)   In Bergen (Ghlin) zijn zaterdagochtend 2 ongevallen gebeurt.

         Het waren 2 dodelijke ongevallen door ijzel. Een 22-jarige man

         was daarbij betrokken. Die man verloor de controle van het stuur       

         en botste met een tegenligger. Na dat zware ongeval stief hij ter  plaatse (waar zijn ongeval gebeurde)Dan gebeurde er een 2de ongeval

enkele minuten later.Bij dat 2de ongeval kwam een 27-jarige man om het leven omdat hij door het ijzel tegen een verlichtingspaal gereden heeft.

 

      2)Een  fransman is vrijdag ontsnapt uit het justitiepaleis van Doornik. Na een uur zoeken hebben ze de fransman bij de kraag gevat. Een vriend van hem probeerde ook te ontsnappen maar geraakte niet over de poort van het gerechtsgebouw.Die Fransmannen waren ervan beschuldigt van een homejacking in Doornik en hold-up op een bank Bondues.Toen ze naar de celwagen werden gebracht vielen ze de 4 politiemannen en 4 veiligheidsagenten aan die hen begeleiden.

Een van die maanden werd hij al beschuldigt van 3 jaar cel omdat hij een diefstal gepleegd heeft.

 

      3)De brandweer uit Maaseik viste vrijdag 32 vaten met telkens 25 liter uit het kanaal . In die 32 vaten zat telkens XTC-afval.

Verder moet het moet het onderzoek van stalen bevestigen.

Die vaten werden dus wel al leeggelopen door veel in het water te drijven.

 

 

 Buitenland:

 

1)Minstens dan 16 mensen zijn vrijdag verdronken in een bootje door illegalen uit Marokko die het bootje gekapseisd hebben.3 illegalen worden nog vermist.Nog een ander bootje is omgekanteld:

 Het bootje is omgekanteld tijdens een zwaar weertje en daarom hebben de illegalen nog voor meer storm gezorgd.
 
 

2) De verwoestende aardbeving die in Bam (in het zuidoosten van Iran) plaatsvond heeft 41000 mensenlevens gekost, dat zijn er 10000 meer dan men had bericht. Nog zo’n aardbeving en dat kost 45000 mensenlevens. Khamenei heeft naar Bam toegetrokken en medische hulp aan de mensen geschonken.

Sport :

1) Kim Clijsters sportte zondagmorgen na een derde oefensessie waarbij ze zei : “ik doe mee met de Australian Open die maandag van start gaat.” Heel België dacht immers dat Clijsters niet ging meedoen omdat ze een enkelblessure die wel tien dagen duurde had. De organisatoren vonden dat heel goed nieuws. Kim Clijsters voelde haar niet 100 procent maar blijft erbij dat ze meedoet. Nog andere tennisters doen misschien ook mee maar die hebben dan een schouderblessure. Op hun bevestiging wachten we tot zondag.

Dit was het nieuws van zeventien januari 2004.

Hopelijk is het interessant.

 

19:54 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-01-04

Nieuwsberichten 15/01/'03

 

         Nieuwsbericht van 15/01/’03 door Tessa .D.

 

 

 

       Binnenland : 1)    Tienduizenden liters gevaarlijke vloeistof in Lille .

       Op do 15/01/03  Heeft de douane een gevaarlijke vloeistof tank ontdekt ik Lille.

                                    Het is een ontvlambaar product dat ook wellicht kankerverwekend is .

                                    Er is momenteel geen enkel gevaar voor de bevolkingsgezondheid 

                                    Maar toch is het gevaarlijk en zo moet het dringend weg uit

                                    Ambachtelijke zone .

                        Vrijdag wordt de tank leeggemaakt.    

                        Het mengsel zal worden overgebracht en dan worden afgemaakt .

                       

2)         Aruna speelt iedereen naar huis .

In Brugge werd Aruna Dindane de beste voetballer van het land genoemd . Dit was de eerste keer dat een Afrikaanse de Gouden schoen won . Hij won met een hoop voorsprong de Anderlecht –speler

hij won de 50ste gouden schoen referendum van de gouden schoen .

De Ivoriaan won het van zijn ploegmaat Walter Baseggio .

 

3)         Halve ton cocaïne onderschept bij Binche .

Bij een huiszoeking, rond 16 uur vanmiddag , werd uitgevoerd door de   plaatselijke politie , op bevel van onderzoeksrechter Pingnolet .

De handelswaarde van de cocaïne benvat meer dan 37 miljoen euro .

Het is de belangrijkste drugsvangst sinds jaren . De cocaïne werdt ontdekt ik een privé-garage en er werden 7 mensen opgepakt en onder andere de eigenaar van de garage .

  Buitenland: 1)  Naar de Maan ,maar liefst niet te duur .

                            De Amerikaanse president George Bush heeft gisteren bekende gemaakt    

                       Zijn verwachte plannen voor de ruimtevaart bekent te maken .

                       Hij kondigt onder meer zijn plannen om de terug keer naar de maan en      

                                   En daarna de expedities maar Mars .

                   2) Het Israëlisch leger sluit de Gazastrook af .

                            De afsluiting is vergrendelt voor de Palestijnse zelfmoordaanslag .

                       Een vrouw pleegde zelfmoordaanslag bij de grensovergang .Er kwamen

                       Ook 4 soldaten om . 

                       De aanslag is opgeëiste door de gewapende groepen Hamas en Al Aqsa .

                       Het is de eerste Palestijnse zelfmoord aanslag sinds 25 december 2003.

                       De sluis wordt bewaakt door Israëlische slodaten .

                       De vrouw die zelfmoord heeft gepleegd was een van de wachtende .

      Sport :        Mist ook Justine Henin-Hardenne de Australain open ?

                            Zo makkelijk dat het liep tegen  Conchita Martinez en nu zo moeilijk

                       Ging het tegen de Amerikaanse Chanda Rubin . De eerste set won ze

                       Het eerste reekshoofd nog met 6-3 , de tweede set ging verloren met

                       4-6 . Ze zakt tijdens de wedstrijd weg , ze moest verzorging krijgen aan 

                       haar enkel en ze had ook blaren op haar voeten . Maar toch won ze de

                       derde set met 6-4 .  


19:21 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-01-04

nieuwsberichten van justin 14/1/2004

 

buitenland

De Zwitserse engel des doods", een 34-jarige verpleger, heeft op zijn minst 24 bejaarden vermoord in het verpleeghuizen in Luzerne en omgeving. De man diende zijn slachtoffers dodelijke doses medicijnen toe of liet hen stikken in een plastic zak. De politie arresteerde de man in 2001 na een verdacht sterfgeval in een verpleeghuis in Luzerne. Woensdag rondde de politie het onderzoek af. De man heeft bekend en zegt uit medelijden te hebben gehandeld. Zijn slachtoffers waren tussen de 66 en 95 jaar oud en hadden Alchemie of waren anderszins zeer hulpbehoevend. Zijn proces begint eind dit jaar of begin volgend jaar.

Bij de zelfmoordaanslag woensdagmorgen in de Iraakse stad Bakuba zijn zeker twee doden en 29 gewonden gevallen. Dat heeft een arts van het ziekenhuis in de stad meegedeeld. Een auto, een groene Toyota, reed met hoge snelheid op een politiebureau van Bakuba af, waarna het voertuig explodeerde. Bakuba ligt in de zogeheten "soennitische driehoek" en is één van de bolwerken van het anti-Amerikaans verzet. Bij de ontploffing van een bomauto in november 2003 voor een politiebureau vielen reeds negen doden. Vorige vrijdag kwamen in de stad ook zes mensen om het leven toen een bom explodeerde voor een sji'itische moskee.

Amerikaanse soldaten hebben woensdag in de buurt van Samarrah in Irak acht vermoedelijke guerrillastrijders doodgeschoten. Dat heeft het leger bekendgemaakt. De soldaten waren op patrouille toen zij vanuit passerende auto's onder vuur werden genomen. De Amerikanen schoten terug. De 26 inzittenden van de auto's die dat overleefden zijn gearresteerd. In Mosul in Noord-Irak is dinsdag een Amerikaanse soldaat omgekomen bij een "niet-vijandelijk incident". Het leger onderzoekt het incident en wil geen details kwijt. Het aantal in Irak omgekomen Amerikaanse soldaten staat nu op 496.

binnenland

In Mont-Sainte-Geneviève, nabij Lobbes, hebben woensdagochtend twee onbekenden een tankstation overvallen. De eigenaar heeft de daders nog een tijdje achtervolgd, maar zonder resultaat. Dat heeft de politie van Charleroi woensdag bekendgemaakt. De gemaskerde en gewapende daders vielen het tankstation woensdag omstreeks 02.45 uur binnen. Ze bedreigden de uitbater, maar die verdedigde zich en richtte op een bepaald moment zelf een wapen op de overvallers. De juiste omstandigheden van de overval zijn nog niet gekend. De daders kozen te voet het hazenpad en de uitbater van het tankstation maakte gebruik van de BMW van de overvallers, die ze ter plaatse hadden gelaten, om hen te achtervolgen. Hij slaagde er echter niet in hen te overmeesteren. De politie werd verwittigd en stelde een onderzoek in. De daders zijn nog voortvluchtig.

De Bergense onderzoeksrechter Christine Dutillieux heeft elf personen aangehouden op verdenking van drugshandel en bendevorming. De handel gebeurde in huurkamers in het Bergense. De aanhoudingen zijn een gevolg van 33 arrestaties in de loop van 2003, zo maakte de procureur van Bergen Claude Michaux woensdag bekend. Bij huiszoekingen maandagavond en dinsdagmorgen in Bergen, Jemappes en Hornu vonden speurders 170 gram heroïne, 670 gram canabis, 30 gram cocaïne en materiaal om het goedje te versnijden en te verpakken. De drugsdealers, voornamelijk illegalen, kochten de drugs in Antwerpen en Nederland en verdienden 3.000 euro per dag en per verkooppunt aan hun handeltje. Het Bergense kopstuk van de bende stond op het punt te vertrekken naar Marokko toen de politieactie begon, aldus het gerecht in Bergen.

 

Sport

 

Het Sportcomité van de KBVB kondigt de afgelasting aan van alle officiële en vriendschappelijke voetbalwedstrijden voor de periode gaande van maandag 12 januari tot en met woensdag 14 januari 2004.

 

 


18:48 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-01-04

nieuwsberichten van Lotte Hubrecht van 12.01.04

Nieuwsberichten van Lotte Hubrecht van 12.01.04.

Binnenland:

1)SP.A en CD&v tegen hoofddoekwet.Zij willen dat er geen ,,opvallende religieuze symbolen''worden gedragen .De moslimmers willen dit natuurlijk niet.

2)de storm die ging komen is weggebleven .Misschien harde rukwinden aan het eind van gebieden .In het noorden van Frankrijk was de 110 km/uur.Zo was het wel nog vuilachtig weer .Maar de storm is dus niet komen opdagen .

3)Een jonge chauffeur heeft gereden in de Havendok en verdrinkt.Ze waren met drie,twee ervan konden zich redden.Als die twee zich niet konden bevrijden.wist niemand van dit ongeluk.Ze hadden te laat opgedekt dat ze in de havendok terecht gingen komen.Je zag 4 meter remsporen.

Buitenland:

1)De Iraniër die na dertien dagen levend uit de puin van de aardbeving in Bam is gisteren overleden.Hij is overleden door een hartaanval.De man was 57 jaar en heette Jalil.Jalil werd gevonden door de Iraanse reddingswerkers gevonden.Die man had zich verschuild onder een meubelstuk om niet bedolven te worden onder het puin.

2)Albert L.(32)uit diepenbeek schoot zijn vriendin Cindy Haex(23)neer.Daarna doodde hij zichzelf ook.De politie was langsgegaan omdat de zus haar ongerust maakte.Dit koppel had twee dochters Jamie(2)en Salina(4)Zij waren voor de dood bij hun ouders.

Sport:

1)Bart Wellens wint de BK veldrijden in Lille!Nu is hij wereldkampioen.Dit is natuurlijk een rotdag voor Sven Nys.Hij eindigde derde.

Zoals je al denkt was het veld heel modderig.Bijna al de veldrijders kwamen als modderige wielrenners over de streep.Sven nys viel ook in het parkoer op zijn knieën. Voor dit moment zei de uitredende kampioen met een zucht “IK WAS NIET AGGRESSIEF GENOEG “

Als je wil de toptien weten van de wielrenners :op de eerste plaats staat Bart Wellens op de tweede plaats kwam Mario De Clercq staan met tien seconden achter Bart Wellens en op de derde plaats Sven Nys met 1 minuut en 7 seconden achter.de vierde werd Arne Daelmans met 1 minuut en 17 seconden achter.Sven Vanthourenhout kwam met 1 minuut en 28 seconden achter zo stond hij op de vijfde plaats te staan .

Op de zesde plaats kwam Peter Van Santvliet .En zevende werd Erwin Vervecken.Achtste is Ben Berden.Negende Davy Commeyne en tiende Tom Vannoppen.


20:42 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-01-04

bericht van 5 januari 2004 van Delfien.

                                        Nieuwsberichten !

                                              Van Delfien 05/01/’04

Binnenlandsnieuws :

1 ) Gepeste leerkrachten .

Januari vindt in het Vlaams parlement een hoorzitting plaats over pesten op school van en door leerkrachten en directies . De hoorzitting komt er na verhalen in de media en een boek over gepeste leerkrachten .

2 ) Huwelijken in de lift in Antwerpen  .

Voor het derde jaar op rij steeg het aantal huwelijken in Antwerpen. Dit jaar trouwden er 1.829 paartjes, 103 meer dan in 2002. Vorig jaar zijn er 89 homokoppels getrouwd . Antwerpen is op dat vlak koploper in Vlaanderen .

3 ) BERCHEM / BORSBEEK / …: Drie gewapende overvallen in enkele uren .

Drie zaken in het Antwerpse werden tussen zondagavond en maandagmiddag het slachtoffer van een gewapende overval.Vier mannen overvielen zondagavond het Quick-restaurant aan de Robianostraat in Borsbeek. Eén personeelslid werd bedreigd en moest de kassa en de kluizen leegmaken. Na de overval vluchtten de daders weg, maar even later kon de politie twee daders oppakken.

 Buitenlandsnieuws :

1 ) Alcohol houdt de beren warm .

  In de zoo Chatbir in de straat Punjab van India hebben ze een manier om hun                                           beren warm te houden .  De beertjes krijgen alcohol voorgeschoten . ‘’ Omdat het       nu  vreselijk  koud is en we hebben de nodige voorzorgen genomen om de beren warm te houden, maar uiteindelijk besloot onze dierenarts dat sommige dieren best een glaasje alcohol konden gebruiken om hun lichaamstemperatuur op peil te houden" . Dat zei de directeur van de zoo . Dat vond de zoo echt wel immers noodzakelijk want Onlangs vroren immers een leeuwin en haar welp dood door de extreem koude temperaturen in India . En eigenlijk wat vinden beren nu zelf aan alcohol als verwarmhouding ? Maar blijkbaar ( raar maar toch waar ) bevordert een glaasje alcohol net als bij de dieren , even veel als bij de mensen , het humeur op een positieve . En zo was de zwarte himalayabeer die ook in de Indiase zoo verblijft in de wolken van het drankje . Maar dat duurde niet lang dan vooraleer de beer in slaap viel . Nu maar hopen dat er geen slachtoffers van dieren meer zullen zijn ! ! !

2 ) designhondjes .

In Amerika leggen de mensen voor hun geliefde dieren ook iets onder de kerstboom . 

Sport : 

1 ) Tennis .

Clijsters en Malisse te sterk voor Slovakije in Hopman Cup .  

13:00 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

bericht van 8 januari 2004 jolien d.

BINNENLAND
1)Er is een riooldeksel los gekomen op de rijks weg.Nu gaan ze ale 9 riool
op nieuw gieten.
2)Er is een kindje in een vuilbak gevonden.De mama is nog niet gevonden.Er zijn zeer veel telefoontjes om Ima te adopteren maar eerst moeten ze de mama vinden.
3)Het Roode Kruis heeft meer bloed ingezameld dan vorig jaar door hun goede campagne.
4)Een meneer wil 3 hektaren verkopen met ondergronse grotten. Hij wilde daar een wijnkelder aanlegen en dan daar de mensen rondleiden maar dat mag niet . Hij vraagtmaar slechts 125 euro.
5)De werkers die bezig waren met ondergrondse garage hebben een muur uit de  16 de eeuw ontdekt.
BUITENLAND
1) Er is een helikopter neergestort dicht bij Florida en er waren 9 inzittenden.
2)Het vliegtuig die in de zee in Egypte is neergestort als herdenking hebben ze zeer veel bloemen neergegooit.
3)In Turkije is de doodstraf afgeschaft. Omdat ze hopen dat ze meer bij de europeese unie horen.
3)In Iran is nog een man levend van onder het puin gehaald.
Sport
In Paris dakkar is Koen Wouters Zijn auto in panne gevallen en zo was hij telaat op de juiste plaats.
 
 
   

09:21 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-01-04

bericht van 11 januari dor karel vanalderweireldt

Bericht van 10-11 januari door Karel Vanalderweireldt.

Binnenland:

1)Bruggen in gent en Wetteren geplaatst.

De drie nieuwe bruggen zijn in Gent en Wetteren geplaatst.

De ring rond Gent was afgesloten omdat er spoorwegbruggen waren geplaatst.

Ze zijn met succes om 12 uur geopend.

Ze zijden nog extra dat het een hele klus was.

2)roken in werkruimte verboden.

De niet-rokers krijgen recht om in een rookvrije werkomgeving te werken.

Dat is beslist in het Brusselse parlement.

De bedrijven zijn niet verplicht maar het zou wel een hele vooruitgang zijn voor de niet-rokers.

3)Vlaanderen laat DHL vertrekken.

DHL mag misschien in Wallonië uitbreiden maar Bart Somers

vraagt iets terug wat is nog niet duidelijk.

4)duizenden euro’s meer voor wie werkt na 60

ze willen de Belgen motiveren om langer te gaan werken.

Dit is het eerste correcte juiste antwoord uit het Brusselse parlement.

Het is ongeveer 500 euro meer pensioen en daarmee kan je al bijna de helft va en mooie auto kopen.

Buitenland:

1)Saddam is krijgsgevangenen.

Het Pentagon verklaart dat Saddam krijgsgevangen en is dat wil zeggen Saddan is

Gevangen genomen is.het Rode Kruis heeft een aanvraag gevraagd en hij mag een bezoekje verwachten. Maar het probleem lost daar niet op wand er zijn nog altijd aanslagen hier en daar.Trouwens er zijn al in heel de oorlog tussen Amerika en Irak ongeveer al 150 Amerikanen dood.En dat is al een heel pak.Als je dat op een hoopje legt.

2)de Denier vindt gifgas.

De deniers zochten en vonden gifgas in Irak

Het goedje zat in granaten en de granaten zaten onder de grond.In de stad Basra.

Het waren ongeveer een 100tal granen.

Het zat er al ongeveer 10onder de grond. Volgens de deniers was het bedoeld om een aanslag te plegen.Zaterdag werden ze gevonden.

De goede resultaten worden volgende week verwacht.

3) VS willen voet aan grond op Turkse luchtmachtbasis

BRUSSEL De VS kunnen sinds enkele dagen opnieuw een beroep doen op de luchtmachtbasis van Incirlik in Turkije bij de rotatie van soldaten in Irak.

Sport: Rusedski tegen de dopinglamp

Hij kon het niet helpen om niet tegen de dopinglamp te lopen.

De Brit die tennis speelt werd vorig jaar ook al positief getest op gebruik van verboden middelen.

Hij beweerd dat hij geen verboden middelen gebruikt ,

Maar als dat zo is dan zwaait er wat.

 

 

Dit was het nieuws van Karel Vanalderweireldt met morgen beter nieuws daag.

 


16:32 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

bericht van 10 januari door Sam

Dag beste kijkers, welkom bij het nieuws van 10 januari 2004

binnenland

Nieuwe spoorwegbruggen

In Gent zijn twee spoorbruggen over de R4 en de ringvaart geplaatst. Het werk was 24 uur vroeger klaar dan gepland. Volgens de NMBS zal de ring rond Gent al morgenmiddag kunnen worden opengesteld voor het verkeer. De twee bruggen komen over de ring rond Gent, de R4, én over de ringvaart. Ze zijn nodig voor de extra treinsporen tussen Brugge en Gent.Over de twee bestaande spoorlijnen rijden dagelijks ongeveer driehonderd treinen. Met de groei van het goederenverkeer van en naar de haven van Zeebrugge moet de capaciteit dringend worden uitgebreid, vindt de NMBS.De plaatsing van de twee bruggen verloopt veel vlotter dan verwacht. Vannacht is de eerste brug geplaatst en dat was pas gepland voor vanavond. De tweede brug zou vanavond klaar zijn.

Kuifje is 75 jaar

Precies 75 jaar geleden, op 10 januari 1929, startte Kuifje zijn eerste avontuur: bij de Sovjets. Driekwart eeuw later heeft de blonde held de halve aardbol veroverd. Van zijn belevenissen zijn miljoenen exemplaren verkocht, een unicum in de stripwereld. Hergé besteedde dan ook de grootste zorg aan zijn scenario’s en tekeningen. Die vormden trouwens de basis voor de school van de Klare Lijn. 2004 belooft een feestjaar met allures te worden. Een overzicht, met als klapper onze grote lezerswedstrijd!!! Misschien wordt het grootste evenement van dit Kuifje-jaar wel de verfilming door Steven Spielberg. En als het aan Fanny Rodwell (de weduwe van Hergé) ligt, dan mag alvast Tom Hanks de rol van kapitein Haddock spelen. Maar of die film er komt, is nog verre van zeker.

Dewael wil geen hoofddoeken

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (VLD) zei gisteren in een vrije tribune in De Morgen dat vertegenwoordigers van de overheid geen sluiers, keppeltjes of opvallende kruisbeelden mogen dragen. Die redenering trekt hij door naar leerlingen in een openbare school. Dewael voert aan dat het verplichten van jonge meisjes om een sluier te dragen steeds "een vorm van onderdrukking" is. Wanneer vrouwen vrijwillig het recht opeisen om gesluierd door het leven te gaan, is dat een andere zaak. Dewael stelt die vrijheid echter in vraag. Daarvoor haalt hij getuigenissen aan van vrouwen die het slachtoffer werden van mannelijk geweld "omdat ze zich niet plooiden naar de traditionele gedragsnormen".

buitenland

Een meisje van 6 is zwaar gewond aan haar benen

Een Afghaans meisje dat in Kaboel door een Belgisch pantservoertuig werd aangereden, wordt verzorgd in het militair hospitaal van Neder-over-Heembeek. Het zesjarige kind is nog steeds in levensgevaar. Het meisje werd woensdag aangereden toen ze op het laatste moment nog probeerde over te steken. Ze werd eerst verzorgd door een Belgisch medisch team in Kaboel, maar daar ontbrak de nodige medische infrastructuur. De benen van het meisje zijn op zes verschillende plaatsen gebroken. Artsen proberen haar te redden met spiertransplantaties. Na de operaties zal nog een lange revalidatie volgen.

 

 

Schip met Albanese vluchtelingen zinkt bij Italië

In de Adriatische zee is een rubberboot met Albanese vluchtelingen gezonken. Daarbij zijn zeker 21 mensen omgekomen. Bij de slachtoffers zouden twee baby's zijn. Elf van de opvarenden zijn gered door Italiaanse en Albanese reddingsdiensten. De rubberboot had minstens 30 illegalen aan boord. Vannacht raakte de boot in moeilijkheden en kapseisde. De Griekse en de Albanese kustwacht hadden wel een noodsignaal opgevangen, maar konden het bootje niet bereiken door het zware weer op zee.

Tot nog tot zijn volgens de Navo 21 slachtoffers gevallen. Maar de reddingsdiensten vrezen dat het dodental nog kan oplopen. Ze hebben het schip immers nog niet kunnen onderzoeken. Meteen na het ongeluk zijn vier hoge Albanese politie-officieren aangehouden. Zij worden ervan verdacht de overtocht te hebben georganiseerd. Voor een ticket naar Italië zouden ze bijna 2.000 euro hebben gerekend.

 

Sport

Wie wint de zesde Victor?

Wie wint de zesde Victor en wordt uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2003? Zondagavond weten we het. Nadat uw stem heeft beslist. U krijgt, via televoting , immers opnieuw het laatste woord bij de toekenning van de meest prestigieuze en meest democratische van alle Belgische onderscheidingen. De andere prijzen en trofeeën waren het voorgerecht, nu komt de hoofdschotel eraan. De spanning is andermaal gegarandeerd, laat uw stem dus zeker horen!!! De genomineerden zijn: Rutger Beke, Kim Clijsters, Stefan Everts, Sebastien Godefroid, Justine Henin, Vincent Kompany, Wilfried Meert, Filip Meirhaeghe, Muriel Sarkany, Joël Smets, Wesley Sonck, Mark Uytterhoeven, Peter Van Petegem, Ann Wauters, Bart Wellens.14:14 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-01-04

bericht van 9 januari 2004 door Simon

 

Bericht van 9 januari door Simon Gh.

 

 

Binnenland

 

ü      Rookvrij werkomgeving wordt recht voor iedereen.

Binnen twee  jaar  moeten alle  werknemers recht hebben op een rookvrij werkomgeving.Een bedrijf die dat wil kan een rokerslokaal voorzien.Dat heeft staatssecretaris voor arbeidsorganisatie en welzijn op het werk Kathleen Van Brenpt vrijdag bekendgemaakt op een nieuwjaarsbijeenkomst van sp.a Antwerpen Zuid.Op die manier kunnen alle mensen

Op een gezonde manier werken en wordt er niemand blootgesteld aan de schadelijke rook .

 

       

ü      Boete niet betalen blijft ongestraft

Wie in België een boete die door de rechter word uitgesproken niet betaald,loopt weinig

tot geen kans op sancties die vaststelling komt van de Gentse procureur-generaal Frank Schins.Hij zegt:”veel veroordelingen blijven zonder resultaat”gelukkig betalende meeste Belgen hun boete  de diensten die de boetes moeten ontvangen, schakelen zelden een gerechtsdeurwaarder in. Een vervangende celstraf gaat evenmin door, want de gevangenissen zitten overvol.Wie een boete krijgt van 50 euro of 14 dagen vervangende  gevangenisstraf ,zal er niets gebeuren als je die weigert te betalen.Het verhaal van de overbevolkte gevangenissen gaat al van de jaren 80 mee.maar ze bestaat nog altijd.Een ambtenaar die op het ministerie  van Financiën de boetes verwerkt,bevestigt de stiefmoederlijke behandeling. Een computer voordrie personeelsleden is niet motiverend.Als het komt tot een vervangende gevangenis straf is het altijd het zelfde Liedje:sorry,geen plaats meer?overvol. Dan sturen wij het dossier terug naar de rechtbank en horen we er niets meer van.

ü      Gekweekte zalm bevat meer gif dan wilde.

Gekweekte zalm bevat meer dioxine en andere kankerverwekkende stoffen alsPolychloorbifenvlen (pch’s) dan wilde zalm.Dat blijkt uit een wereldomvattendOnderzoek.Vooral Noord-Europese zalm is zwaar vervuild.

 

Buitenland

 

ü      Doden en gewonden bij ontploffing bij MoskeeBaakoeba

Een explosie bij een moskee in de stad Baakoeba, zestig kilometer ten noorden van Bagdad,Heeft aan vijf mensen het leven gekost.Er vielen ook zevenendertig gewonden. Volgens de politie gaat het om een bomaanslag.Het explosief ontplofte toen de gelovigen de moskee verlieten na het vrijdaggebed.De slachtoffers zijn voorbijgangers en gelovigen.Volgens de politie was een bom verstopt in een gastank op een fiets.Sommige getuigen zeggen dat het een bomauto was.

ü      Bij een helikoptercrash komen negen Amerikaanse soldaten om

Getuigen vertelden dat ze het geluid van een raket hoorden,daarna werd de helikopter aan de staart geraakt en stortte brandend neer.De Amerikaanse brigadegeneraal Mark Kimmit zei dat het toestel,dat word gebruikt door medische diensten om gewonden te evacueren,tijdens een “routine-opdracht” een noodlanding moest maken.De 27-jarige Iraakse boer Mohammed Ahmed al-Jamali vertelde  aan het pers bureau AP dat hij naar deplek van de Crash liep maar niets meer kon doen voor de negen inzittendenplek van de crash liep, maar niets meer kon doen voor de negen inzittenden.

 

Sportnieuws

 

ü      De mèvius schuift op naar de tweede plaats

Pech en fouten door de concurrentie  lieten onze landgenoot Grégoire de Mèvius tot de tweede plaats te veroveren in de Dakar-rally.

21:19 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-01-04

Nieuwsberichten van 7 januari 2004 door Maxime Deforche

Binnenland:

-         Sobelair vraagt een gerechtelijk akkoord aan.

De chartermaatschappij Sobelair vraagt een gerechtelijk akkoord aan. Gisteren was er nog verwarring bij de vakbonden maar vandaag is het officieel duidelijk gemaakt. Nu is Sobelair veilig van de schuldeisers. Jetair, die zorgt voor 70% van de klanten van Sobelair, zou een deel willen overnemen. Natuurlijk gaan er wel banen verloren. Sobelair, die op de rand van het faillissement staat, heeft een geldtekort. Men vreest dat ze 2 vliegtuigen zullen verkopen om de schulden af te betalen. Het gerecht heeft 14 dagen de tijd om het akkoord van Sobelair goed te keuren. Als het goedgekeurd wordt dan moet Sobelair een herstellingsplan op tafel leggen.

-         Een baby in een plastic mand gevonden.

In Merksem is een 2 dagen oude baby in een plastic mand gevonden. In die mand lagen ook nog wat verzorging voor de baby. Babyvoeding, kleertjes. Na het  onderzoek van de baby in een ziekenhuis is gebleken dat de baby kerngezond is. Het meisje weegt ongeveer 3,900 kg. Als er geen familie komt opdagen komt de baby in een instelling of pleeggezin terecht. Momenteel betaalt het OCMW van Antwerpen de kosten voor de verzorging van de baby.

-         Het Rode Kruis heeft een tekort aan bloed.

In de Belgische ziekenhuizen is er een tekort aan bloed. Vooral in de bloedgroep O+ en O-. Die bloedgroep heeft ongeveer de helft van de bevolking. Het Rode Kruis kreeg heel wat minder bloedvegers over de vloer; enerzijds door de griep, anderzijds door de feestdagen die in het midden van de week vielen.

Buitenland:

-         De moordenaar op Anna Lindh heeft bekend.

De Zweedse man, Mijailo Mijailovic, van 25 heeft de moord op Anna Lindh bekend. De man is oorspronkelijk afkomstig uit ex-Joegoslavië. Op zijn strafblad had hij al andere zaken staan, onder andere illegaal wapenbezit. Anna Lindh, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken en groot voorstander van de Euro in Zweden, werd op 10 september 2003 toen ze aan het winkelen was neergestoken. Een dag later overleed ze aan haar verwondingen.

-         Opnieuw drie Palestijnen gedood.

In Nabloes, op de Westelijke Jordaanoever zijn 2 Palestijnen gedood. Men vermoedde dat het leden waren van Fatah, een beweging van president Yasser Arafat. 1 man was er lid van. De andere dode viel in het vluchtelingenkamp van Tulkarem, ook op de Westelijke Jordaanoever. Daar werd een man van 20 jaar doodgeschoten. Hij is vermoedelijk lid van de beweging Hamas. Sinds september 2000 zijn er al 3700 doden gevallen. Die waren vooral Palestijnen.

 

Sport:

 

-         Haalt Kim Clijsters de Australian Open?

In de wedstrijd tegen Alica Molik in de Hopman Cup heeft Kim Clijsters een blessure aan de achillespees opgelopen. In de beslissende set, bij 2-3 voordeel, liet Kim haar achillespees verzorgen. Die deed erg veel pijn. Clijsters klampte nog aan maar twee punten later hinkte ze naar het net om forfait te geven. Clijsters verliet het veld zonder een interview af te leggen. Eindstand: 3-6,7-6,2-3. In de andere match Hewitt-Malisse won Hewitt. De setstanden waren: 3-6, 6-1, 6-2. Zo is België uitgeschakeld in de Hopman Cup. Ook de dubbelmatch, de zogenaamde ‘Match van de liefde’ gaat niet door. Nu mogen we ons nog afvragen of Kim Clijsters binnen 2 weken deelneemt aan de Australian Open.


15:07 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-01-04

Nieuwsbericht van 6 januari 2004 door Astrid V.

 

BINNENLAND  

  1. In Flèron werden tussen maandag en dinsdag 5 mensen vergiftigd door een kool- monoxidevergiftiging. Ze werden meteen overgebracht naar het ziekenhuis in Luik. De oorzaak was een slecht werkende kolenkachel.  
  2. In  Aalter deed zich maandagavond  een dodelijk ongeval voor . Daarbij is een vrouw van de middelbare leeftijd om het leven gekomen. De vrachtwagenbestuurder is ongedeerd. De oorzaak is nog niet gekend. 
  3. Voorzieningen voor kinderen met kanker zijn ontoereikend. De Vlaamse Liga tegen kanker heeft een voorstel ingediend om volgende punten te versoepelen :

·        Financiële tegemoetkomingen

·        Versoepeling van de arbeidsomstandigheden : palliatief verlof en loopbaanonderbreking 

BUITENLAND 

  1. Er is een bomaanslag gebeurd in de stad Kandahar in het zuiden van Afghanistan. Daarbij zijn  10 mensen om het leven gekomen, en  minstens 15 mensen gewond. De aanslag werd opgeëist door de Taliban. 
  2. opnieuw Sars-epidemie in Azië. Er werden talrijke voorzorgen genomen  :

·        civetkatten worden massaal afgeslacht in China

·        tientallen filippijnen in quarantaine geplaatst uit vrees voor Sars in eigen land 

SPORT 

  1. Kim Clijsters en Xavier Malisse waren te sterk voor Slovakije in Hopman Cup.Nu nemen ze het op tegen Kims verloofde Lleyton Hewitt en Alicia Molik.Hopelijk winnen ze.


19:44 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Nieuwsberichten 3 januari2004 door Alexander Deryckere

 Binnenland:
 
1)Gerenoveerd Achterhuis onbewoonbaar na de brand.
Een kortstondige maar zware brand legde een deel van het achterhuis.Aan de Spoorweglaan lag veel as. De schade van het huis is aanzienlijk. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Dertien mensen moeten nu voorlopig een ander huis zoeken tot dat dat huis weer hersteld wordt.
 
2)Tweeling (3) gewonden door losgeslagen winkelkarretje.
   
Aan de meubelzaak Ikea in Zaventem is er om 15.30 uur een winkelkarretje met twee meisjes van drie jaar oud van de trap gedonderd .De tweeling raakte vrij ernstig gewond en dan werden ze naar het Sint-Lucasziekenhuis gebracht. Hoe het Winkelkarretje van de trap kon rijden is onduidelijk. Het winkelkarretje ging eerst door een deur van de nooduitgang alvorens van de trappen rollen

 
3)Belgische duivenbond erkent wereldkampioen niet.
   
Andre Lietaer is door de Internationale Duivensportfederatie uit de groepen gehaald tot beste wereldkampioen van 2003. Andre lietear is al bijna 70 jaar bezig met duiven.De wereldkampioen laat hij echter  niet over aan zijn hart. Als Andre lietaer internationale wereldkampioen ben. Waarom moet andre lietaer daar dan druk over maken?

 
Buitenland:
 
1)Aarde beeft nog.
   
De aardbeving in Bam werden nog 29 naschokken met een kracht van meer dan 3 op de schaal van Richter genoteerd. Maar ook op andere plaatsen in de wereld blijft de aarde bijzonder onrustig. Want er komen nog meer aardbevingen.

 
2)Busch herhaalt eisen aan Iraanse regering.
   
De Amerikaanse president George Busch heeft tegengesproken dat de  betrekkingen tussen Iran en de Verenigde Statenzijn een beetje verbeterd.Iran moest luisteren naar de bevolking, die naar vrijheid verlangt.Het moet leden van het terreurnet-werk al qaeda overdragen en zijn kernwapenssprogamma stopzetten , dat heeft Bosckh verklaard.

 
3)Spirit mag op Mars snuffelen.
   
Terwijl ESA-vluchtleiders er meer en meer overtuigd geraken van Marslander Bealge 2 verloren is, worden het nu voor ruimtevaarttorganisatie NASA drukke dagen heeft.Spirit werd nu zondag 4 januari 2004 al op Mars verwacht. De tweede  moet vanaf 25 januari naar leven speuren. Voor beide tuigen is een krater uit gekozen die volgens geologen ooit een meer was. Op de bodem ervan moeten de robotwagentjes op zoek naar gesteenten die misschien wel sporen van water dragen.
  
Sport:

 
1)Antwerpen-soap krijgt toch nog happy end.
  
Zaterdag in de vooravond kwam de witte rook uit de Bosuil-schouw: Ex-Bergentrainer Marc Grosjan wordt de nieuwe trainer. Zijn missie:Antwerpen in eerste houden. Relaas van (alweer) een bewogen dagje in het huishouden van Rafc.
 
Jammer genoeg is het al gedaan maar tot volgende keer.

14:55 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-01-04

Nieuwsbericht 4 januari 2004 van Nina

Binnenland:

 

1)Mia Goossens is door de rechtbank van Gent beoordeeld tot 500€ boete omdat ze tijdens de verkiezingen van 18 mei niet was komen stemmen en dit is verplicht in België.Ze deed dat uit protest tegen het uitblijven van de splitsing:Brussel-Halle-Vilvoorde.

 

2)Zondagochtend viel er regen wat zorgde voor ijzel op de weg. De meeste problemen deden zich voor in Oost-Vlaanderen.Meer bepaald het stuk op de E17 tussen Kalken en Sint-Niklaas  lag er gevaarlijk glad bij. Er gebeurden zondagochtend een vijftal ongevallen, meestal niet zo erg. De ongevallen zorgden ook voor problemen in het verkeer.

3) Aan het Antwerpse Asiadok zijn zondagmorgen Kim en Ken Heyrman herdacht.De kinderen verdwenen precies tien jaar geleden. Enkel het lichaam van Kim is teruggevonden. Ze was verkracht en vermoord. De herdenking werd gesteun door het Comité van de Ouders van Ontvoerde en Vermoorde Kinderen.
Kim en Ken verdwenen nadat ze op 4 januari 1994 de ouderlijke woning hadden verlaten om te gaan voetballen met een vriendje. Ze werden het laatst gezien op het einde van de brug over het Albertkanaal, naast het Sportpaleis. Kim werd een maand later vermoord teruggevonden in het Asiadok.
De moord werd nooit opgehelderd. Over het lot van haar jongere broer Ken is tot op vandaag niets bekend

 

Buitenland:

 

1)Het is de NASA gelukt om de spirit, een Amerikaanse ruimtemachine te doen landen op mars.De spirit zal er de stenen onderzoeken en foto’s van de planeet nemen.Hij zal ook onderzoeken of er leven is op mars.

De NASA heeft al de eerste foto’s ontvangen.

 

2)Na de Amerikaanse president George Bush heeft nu ook de Britse president Tony Blaire een verrassingsbezoek gebracht.Dit keer was dat in de Irakese stad Basra.Het bezoek was vooral gewijd aan de Engelse soldaten die daar momenteel Irakese politieagenten opleiden.

   

Sport:

 

1)Dankzij twee doelpunten in 4 minuten heeft Paul Scholes in Birmingham de 1-0 achterstand tegen Aston Villa ongedaan gemaakt en zijn ploegen: Manchester Unitet naar de vierde ronde van de FA-cub gebracht.

 

2) De Braziliaanse  middenspeler Rivaldo die zonder club zit sinds zijn vertrek bij AC Milaan ontkent dat hij bij het Saudische Al-Ittihad Djeddah gaat spelen. Mansour Al-Balawi de voorzitter van Al-Ittihad, had gisteren bekendgemaakt dat hij een akkoord had met Rivaldo en dat hij maandag een contract voor vijf maanden en drie miljoen dollar (2,38miljoen euro) zou tekenen bij zijn club.

 

Weer:

 

Het weer was niet al te goed vandaag.

Het was zwaarbewolkt tot betrokken met kans op regen en buien.

De temperaturen schommelden tussen de 4 en 5°C.

Er was afwisselende  wind uit het westen en het noord-westen.

De windkracht was zo’n 3 beaufort.


19:02 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-01-04

Nieuwsbericht van 1 januari 2004 door Patrick K

Binnenland

 

BOB en RYD brengen feestvierders veilig thuis

 

De vele alcoholcontroles langs de weg werpen hun vruchten af.  In de loop van de maand december 2003 werden opmerkelijk minder automobilisten positief bevonden tijdens de controles.  Dit betekent automatisch ook minder ongevallen.  Wie tijdens de oudejaarsnacht teveel alcohol had gedronken, kon terug een beroep doen op RYD, de Resposible Young Drivers, een groep vrijwilligers die gratis feestgangers met hun eigen wagen thuis brengt.

 

Sneeuw plaagt het nieuwjaarverkeer

 

Het was reeds dagen voorspeld: het nieuwe jaar zou ons trakteren met een wit sneeuwtapijt.  Dit tapijt werd in West-Vlaanderen het eerst uitgestrooid vanaf de vroege morgen.  Later kwam de rest van het land aan de beurt.  Voor de kinderen was dit een mooi nieuwjaarcadeau.  De volwassen vonden het minder prettig om met de auto door de sneeuw te rijden.  De sneeuw blijft heel de dag liggen en voor deze nacht worden vriestemperaturen voorspeld.  Wie niet buiten moet met de wagen, blijft dus beter thuis.

 

Portaalsite jeugdliteratuur stopt ermee

 

Willy Schuyesmans, jeugdschrijver, journalist en jarenlang de webmaster van de jeugdliteratuur portaalsite, is met dit laatste project gestopt.  Omdat de portaalsite heel veel geld en tijd kost en hij te weinig subsidies kon krijgen, heeft Willy beslist om er een punt achter te zetten.  Dit is heel jammer voor de jeugdliteratuur, want de portaalsite bevatte een schat aan informatie over jeugdliteratuur.  We hopen dat Willy nog op zijn beslissing terug komt, maar begrijpen wel zijn teleurstelling.  Zijn eigen site steekt wel sinds vandaag in een nieuw kleedje. Die is te vinden op de URL waar vroeger de portaalsite te vinden was: http://www.schuyesmans.be/jeugdlit/

 

 

Buitenland

 

Geen nieuwjaarsvreugde in Bam

 

Het aantal doden in Bam in Irak wordt momenteel geschat op 50 000.  De Belgische hulpverleners hebben in mineur het nieuwe jaar gevierd.  Vijf dagen na de vreselijke aardbeving, hebben redders vandaag nog 11 mensen levend uit het puin gehaald.  Het aantal levenden die men zo kon redden, wordt op 3000 geschat.  Omdat de kans op overlevenden heel klein is, worden bulldozers ingezet om het puin te ruimen.  Vast staat dat eind maart, de nieuwjaarsperiode in Iran, nieuwjaar voor velen, weinig gelukkig zal zijn.

 

Nieuwe jaar zonder problemen ingezet

 

Het nieuwe jaar is overal ter wereld vreugdevol ingezet.  De inwoners van Kiribati in de Stille Zuidzee hebben als eerste het nieuwe jaar kunnen vieren.  Het was toen woensdag 13 uur in België.  Een uur later was Australië aan de beurt.  Het nieuwe jaar in Amerika werd enkele uren later gestart dan bij ons. 

Overal kwamen grote massa’s mensen op de been om samen hun goede voornemens te delen en de beste wensen uit te strooien.  In Berlijn verzamelden 800 000 mensen aan de Branderburgertoren.  Langs de Champs-Elysées troepten 100 000 mensen samen.  Maar Time Square in New York spande de kroon met een klein miljoen mensen.  In Amerika werden zeer strenge veiligheidsmaatregelen genomen, maar gelukkig zijn er geen aanslagen geweest.

 

Sport

 

Parijs-Dakar start niet in Parijs

 

In Clermond-Ferrand (Frankrijk) start vandaag de 26ste editie van de woestijnrally Parijs-Dakar.  Iedereen van de karavaan hoopt op 18 januari de hoofdstad van Senegal te bereiken, maar zoals elk jaar zullen velen terug in het zand bijten.  Koen Wouters staat ook aan de start en zal dus geen tijd hebben om uit te rusten van alle optredens in het sportpaleis van Antwerpen.  De rally staat open voor auto-, vrachtwagens- en motorrijders.

13:05 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |