04-02-04

Nieuwsbericht van woensdag 4 februari 2004 door Honorine M. en Laura D.

Nieuwsbericht van woensdag 4 februari 2004 door Honorine M. en Laura D.

Nieuws binnenland :

Toestand werklozen.

Minister Frank Vandenbroucke heeft beslist met zijn collega’s dat ze werklozen strenger gaan controleren. Werklozen die niet de moeite doen om een job te vinden krijgen geen uitkering meer.Vanaf nu kan je wel vlugger een begeleidingsplanner krijgen om werk te vinden

Boerenprotest.

De boeren betogen. Om een BSEtest te krijgen moeten ze betalen. Daar gaan de boeren niet mee akkoord .Ze protesteren in heel het land.

Antarctica

Gerlache was de eerste Belg die de vlag van België op Antarctica kon plaatsen. Ter ere van Gerlache zouden de Belgen opnieuw proberen een Zuidpoolstation te hebben op Antarctica in 2007.

Regering wil onderhandelaar voor DHL-dossier

De federale regering stelt een niet-politieke onderhandelaar aan om met het koerierbedrijf DHL te onderhandelen over een uitbreiding van de activiteiten op de luchthaven van Zaventem.

 

Nieuws buitenland :

John Kerry.

De senator John Kerry heeft weer goed gescoord op de voorronde van de verkiezingen in de Verenigde Staten. 5 van de 7 staten waren voor hem. Hij is duidelijk populair. Misschien wordt hij de nieuwe president in de Verenigde Staten ?

Aardbeving in Iran

Er zijn 43 000 doden gevallen door de aardbeving in en rond Bam,in december ll. Dit is het grootste aantal sinds 1976 toen er een aardbeving was in China.

Sport :

Club Brugge is geselecteerd voor de halve finale voor de beker van België. In de kwartfinale versloeg Brugge, La Louviëre. Verheyen maakte al na 9 min. een goal. De Lange scoorde op het einde van de match. Zo was het 2-0 voor Club Brugge. 

Het weer :

16 graden, dus terrasjesweer.

Men heeft voor vandaag een zeer warme dag voor de tijd van het jaar voorspeld.Gisteren is er een record verbroken. Het record was eigenlijk 14, 2°C op 3 februari 1957. Nu is het record 16°C op 3 februari 2004 ! !

 

20:32 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.