05-02-04

Nieuwsbericht van donderdag 5 februari 2004 door Honorine M. en Laura D.

Nieuws binnenland :

Spanning bij de ministers.

De vice-minister Renaat Landuyt beweerde dat de VLD ruzie stookt onder de VLD , Agalev en SPA-spirit. Bart Somers van de VLD werd gisteren door een lid van de SPA-Spirit uitgescholden. Nu is de sfeer op het Vlaams parlement zeer onrustig. Toch beweert Somers alles onder controle te hebben.

Overvallenplaag in Antwerpen.

De onderzoekers van de inbraken in de streek van Antwerpen hielden de robotfoto’s van de vermoedelijke daders geheim. Filip Dewinter van het Vlaams Blok gaf de foto’s stiekem aan de kranten. Zo weet nu iedereen hoe de overvallers eruit zien en kan de Antwerpse bevolking actief meewerken aan het oprollen van de bende, aldus Dewinter.

Politiek evenwicht.

Volgens de laatste peiling van De Standaard en de VRT zou de CD&V de grootste partij zijn van Vlaanderen op dit moment.
De vier grootste partijen zijn op dit moment :
CD&V, VLD, SPA-spirit en het Vlaams Blok. Zij scoren elk ongeveer 20% van de stemmen. Agalev boekte intussen ook al een minieme vooruitgang.

Advocaat mag met laptop niet binnen bij Dutroux

De advocaten van Marc Dutroux mogen geen laptop meenemen wanneer ze hun cliënt bezoeken in de gevangenis. Dat heeft de kortgedingrechter in Brussel beslist.

Nieuws Buitenland :

Gratie voor atoomgeleerde

De atoomgeleerde Abdul Qadeer Khan heeft toegegeven dat hij nucleaire gegevens heeft verkocht aan Iran, Libië en Noord-Korea. Toch vergeeft vandaag de Pakistaanse president Musharraf hem.

CIA noemde Irak nooit een onmiddellijke bedreiging

De inlichtingendienst CIA heeft nooit beweerd dat de vermeende aanwezigheid van massavernietigingswapens  in Irak een rechtstreeks gevaar vormden voor de Verenigde Staten. Dat heeft de CIA-topman George Tenet gezegd tijdens een toespraak aan de Georgetown University in Washington.

Verdachte aanslagen 11 september vrijgesproken

Een Marokkaan is in Duitsland vrijgesproken voor deelname aan de aanslagen van 11 september op de WTC-torens.

Sport :

Gella Vandecaveye stopt !

De judoka Gella Vandecaveye stopt met haar topcarrière. Ze heeft intussen 15 top-jaren achter de rug. De vechtlust is verdwenen.
Jammer… zo net voor de olympische spelen.

Moeskroen, Beveren en Anderlecht naar halve finales

Na Club Brugge eergisteren, hebben ook Moeskroen, Beveren en Anderlecht zich gisteren geplaatst voor de halve finales van de Beker van België.

Het weer :

Morgen is het weer volle maan.
De wind waait aanhoudend matig uit het zuidwesten, windkracht 3 tot 4. De temperatuur in West – Vlaanderen schommelt tussen de 12 en 14°C. Nochtans geeft men voorspeld dat het dit weekend winters weer zal zijn.

 

20:20 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Kleurrijk nieuws! Proficiat meisjes! Fijn dat jullie enkele foto's hebben toegevoegd.
Het maakt het geheel nog aantrekkelijker.

Gepost door: juf Gil | 07-02-04

De commentaren zijn gesloten.