09-03-04

Het nieuws van woensdag 18 februari 2004 door Reinhilde D. en Shauna C.

Binnenlandsnieuws

 

  1. politie betoogt in Brussel.

 

In Brussel protesteert de politie woensdag tegen de soepelere werkuren die minister van Binnenlandse Zaken Dewael wil invoeren. De organisatie is in handen van het gemeenschappelijk vakbondsfront. Ze schatten dat er ongeveer 15.000 betogers zullen zijn.

 

   2. Tavernier legt woensdag de eed af.

 

Jef Tavernier legt woensdagmiddag in het Vlaams parlement de eed af als minister van Leefmilieu. Hij volgt Ludo Sannen op, die dinsdag ontslag nam..

 

     3.Nieuw overleg rond staking post.

 

Er is woensdag een sociaal bemiddelaar aangesteld die een oplossing moet vinden voor het conflict bij de post in Vilvoorde. Daarom word er nu al negen dagen gestaakt.De postbodes protesteren tegen het nieuwe geo-route-systeem.

 

 

Buitenlandsnieuws

 

1.      60 doden bij treinramp in Iran.

 

In het noord-oosten van Iran is woensdag een trein ontploft. Er zijn ongeveer 60 doden en 350 gewonden.In de treinstellen zat zwavel en benzine. De trein zou ontspoord zijn na een aardbeving. Er volgde een brand en een zware explosie. Die veegde ook 5 dorpen langs de spoorweg van de kaart.

 

2.      kind sterft aan vogelgriep.

 

In Thailand is een jongetje van 4 gestorven aan de vogelgriep. In Thailand zijn nu al 7 dodelijke slachtoffers gevallen. En in Vietnam zijn al 14 mensen gestorven aan het vogelgriepvirus.

 

 

Sportnieuws

 

1. Baeyens tot 2006 bij Roeselare

Volleybalclub Knack Roeselare en Dominique Baeyens hebben een akkoord bereikt over een verdere samenwerking. Baeyens blijft ook de volgende twee seizoenen full-time proftrainer bij de West-Vlaamse club. Met deze overeenkomst bevestigen beide partijen "hun gezamenlijke ambitie om Roeselare als topclub te bestendigen".


08:45 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.