09-03-04

Nieuwsberichten van Maxime B. en Karen S.

Nieuwsberichten binnenland

Willy De Clercq ligt met hersenschudding in ziekenhuis!

Minister van Staat Willy De Clercq is afgelopen week thuis van de trap gevallen en wordt momenteel verzorgd in het Universitair Ziekenhuis van Gent.
Hij zal waarschijnlijk nog tot eind deze week in het hospitaal moeten blijven. De kneuzingen zijn niet zo erg ,dus daar zal hij geen last meer van hebben. Maar de minister liep wel een hersenschudding op.

Onafhankelijke studie bewijst looneis witte woede

09:20:44

BRUSSEL - Verpleegkundigen, opvoeders en verzorgers verdienen gemiddeld 9 procent minder dan andere vergelijkbare beroepscategorieën. Alleen wie bij de overheid werkt, verdient nog minder, maar de non-profitsector bengelt ook helemaal onderaan wat betreft de extra voordelen zoals maaltijdcheques en gsm-kosten.

De cijfers komen van het Hiva (Hoger Instituut voor de Arbeid), de onderzoeksinstelling van de KU Leuvenn en staan zaterdag in De Morgen. De studie werd uitgevoerd in opdracht van de christelijke vakbond LBC.

Die ziet in het onderzoek een extra argument om zijn eisen scherper te stellen. De LBC kondigt nieuwe acties aan.

Vrouw vermoordt 3 bejaarden

Een vrouw van 61 uit Laken, wordt in Brussel, verdacht van de moord op 3 bejaarden. De vrouw zit sinds maandag in de cel. Ze zou 2 jaar geleden en vorig jaar 2 bejaarden omgebracht hebben in een bejaardentehuis in Brussel. Een 3de slachtoffer stierf 5 jaar geleden in Hoegaarden, in Vlaams Brabant. Ze zou al zeker 1 bejaarde vergiftigd hebben. De politie kwam haar op het spoor omdat ze in het testament van de 3 bejaarden stond. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers

 Nieuwsberichten buitenland

Groot-Brittannië mogelijk vervolgd voor dood Iraakse burgers

LONDEN 21/02 (BELGA/AG) = Het Britse ministerie van Defensie (MOD) zou mogelijk gerechterlijk vervolgd worden voor de dood van minstens 18 Iraakse burgers, die door toedoen van Britse militairen omkwamen, meldt The Guardian zaterdag. Bij de incidenten zou het gaan om onschuldige Iraakse burgers die per vergissing tijdens militaire acties gedood werden. Defensie heeft aan de families van de slachtoffers compensaties aangeboden, maar ontkent verder elke verantwoordelijkheid voor hun dood, aldus The Guardian. Volgens het dagblad werd voor de dood Walid Fayayi Muzban, die omkwam toen zijn voertuig door verschillende kogels van Britse militairen werd getroffen, een bedrag van 1000 dollar (800 euro werd) voorgesteld. De advocaten noemden dit bedrag belachelijk en bereiden zich voor om het ministerie van Defensie voor Britse burgerlijke rechtbanken te dagen teneinde zo een betere compensatie te verkrijgen.(SVR).

Haiti: aanhangers Aristide vallen demonstranten aan, 14 gewonden

PORT-AU-PRINCE 21/02 (BELGA/AG) = Veertien personen, waaronder twee journalisten, zijn vrijdag in Port-au-Prince gewond geraakt toen gewapende aanhangers van de Haitiaanse president Jean Bertrand Aristide demonstranten van de oppositie aanvielen, zo meldt een journalist van AFP. De aanhangers van het staatshoofd waren leden van de volksbeweging van de regerende partij Fanmi Lavalas. Ze vielen studenten aan die het ontslag van de president eisten. De staatssecretaris voor de communicatie, Mario Dupuy, heeft vrijdag in naam van de Haitiaanse regering de gewelddaden veroordeeld. Twaalf demonstranten werden door kogels of stenen getroffen, zo blijkt uit informatie afkomstig van een ziekenhuis in de hoofdstad. Een Haitiaanse journalist van Radio Ivo in Port-au-Prince, Claude Bellevue, werd getroffen door een kogel in de rug. Daarnaast raakte ook een Spaanse cameraman gewond aan het oor door een slag met een kapmes..

Nieuwsbericht sport

Voetbal - Genk wint met 0-1 bij Bergen

BERGEN 20/02 (BELGA) = Op de 23e speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is Genk vrijdag met 0-1 gaan winnen bij Bergen. In een weinig hoogstaande wedstrijd bracht Faris Haroun twee minuten voor tijd, op aangeven van de ingevallen Kevin Vandenbergh, de beslissing. Genk stijgt zo naar de vierde plaats in de stand, op 22 punten van leider Anderlecht. Het moet die stek wel delen met Moeskroen, dat zaterdag nog La Louvière ontvangt, en kan zondag ook opnieuw voorbijgegaan worden door Westerlo, dat dan wel moet winnen van Anderlecht. Bergen blijft veertiende in de stand.


08:51 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.