18-03-04

Nieuwsbericht van 14 maart 2004 door Jantien D. en Stefanie C

 

 

 

1.       Binnenland

 

Snelheidsboetes - 13/03/2004

 

Tijdens een verkeersactie het voorbije weekend in Roeselare, heeft de politie drie rijbewijzen

ingetrokken. Er werden snelheidscontroles gehouden en chauffeurs werden getest op het gebruik van

alcohol.Acht bestuurders hadden teveel gedronken,  drie van hen zijn voor een periode van één

maand hun rijbewijs kwijt.

 

Het proces Dutroux

 

Zeven en een half jaar geleden werd voor het eerst ontdekt dat Dutroux zich bezig hield met ontvoeringen en verkrachtingen en toen kwam ook uit dat er zelfs meisjes door hem vermoord zijn.. Heel de wereld was geschokt over wat ze hoorden. Dutroux werd gevangen genomen en het wachten was op de rechtszaak. Die rechtszaak is op 1 maart begonnen. Het heeft dus best lang geduurd voordat dit kon beginnen. Dit komt doordat er in België altijd een jury is bij een rechtszaak, waarin gewone Belgische mensen zitten. Zij geven de rechter advies over de uitspraak. Doordat iedereen zo'n hekel heeft aan Marc Dutroux, wilde alleen niemand graag in deze jury zitten. Veel mensen die gevraagd werden, probeerden er onderuit te komen…Dit wordt het proces van de eeuw genoemd.

 

Prijslijst verplicht in ziekenhuis

 

BRUSSEL - Ziekenhuizen zijn vanaf 1 juni verplicht patiënten al bij hun opname te informeren over alle kosten die ze mogen verwachten. De minister van Sociale Zaken, Rudy Demotte (PS), heeft een koninklijk besluit klaar dat dit regelt.

 

2.      Buitenland:

 

Bomaanslagen in Madrid

 

Donderdagochtend zijn er in Madrid op drie treinen in drie verschillende stations bomaanslagen gepleegd. Er zijn al zeker 200 doden en ruim 1400 mensen zijn gewond geraakt.

 

Stemrecht

 

In Californië in Amerika, willen mensen uit het parlement dat jongeren vanaf 14 jaar ook stemrecht krijgen. De grens ligt nu, net als in België, op 18 jaar.

 

3.     Sport

 

Club verliest van Bordeaux

 

Club Brugge heeft vrijdag zijn heenwedstrijd in de achtste finale van de Uefacup met 3-1 verloren. Na de eerste helft was het 0-0. Na de pauze kwam Club op voorsprong dankzij een doelpunt van Gert Verheyen in de 57ste minuut. Binnen de minuut maakte Celades echter gelijk. Diezelfde Celades scoorde een twintig minuten voor tijd de 2-1 en Riera maakte het verdict voor blauw-zwart nog zwaarder. De terugwedstrijd wordt op 25 maart gespeeld veld van Bordeaux.

 

 
 

 

 

 

  

 


10:25 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.