18-03-04

nieuwsberichten door LUKAS en GILLES op 16/03/2004

Nieuwsberichten door Lukas en Gilles

 

binnenland:

weer beter weer op komst.

 

De laatste dagen was het weer nogal zwak. We bedoelen, het was koud (4°C) het regende af en toe. Maar nu komt er verbetering in het weer. Een enorme invloed op het weer. Want Woensdag 17 maart zal het namelijk 20°C zijn. Het blijft door en het zonnetje zal zijn best doen om maarliefst 8uren te schijnen. Misschien kunnen we het zwembadje buiten zetten ??☺

 

Het monster in Dutroux.

Het proces Dutroux, gestart op 1 maart. Beëindigd op -??-. In amper 1jaar en 2 maanden verdwenen er in België 6 meisjes. In juni 1995 ging het van start, het monster in Dutroux. Toen verdwenen Julie en Mélissa in Grâce-Hollonge. Verdwijningen van kinderen zijn zeker geen opener van een nieuwsbulletin. Maar het strafste van al was dat er 2 maanden later 2 tieners verdwenen aan de kust. Politie en Pers hielt het bij weggelopen tieners. Wat merkwaardig was is dat er een klein jaartje later, in Wallonië weer 2 meisjes verdwenen! Eerst de 12-jarige Sabine op het einde van mei 1996, daarna de 14-jarige Laetitia in augustus uiteraard ook van ’96. Het parket van Neufchâteau zet hier de grote middelen in en dus wordt deze verdwijning in een handomdraai bekend. 13 augustus ’96, Marc Dutroux word aangehouden, echter 2dagen later heerst er een schokgolf door heel België. Toevallig rijdt er op de brug van de weg naast de route de Philippeville in Marcinelle een cameraploeg. Ze zien hoe Sabine en Laetitia bibberend bijna naakt het huis worden uitgebracht en in een politieauto worden geduwd. Het affaire Dutroux gaat van start, en is nog niet beëindigd!

Antwerpen, overvallen in overvloed…

Men kent hittegolven, maar de overvallengolf is vooral gekend in Antwerpen. Er zijn opnieuw verdachten opgepakt van de reeks overvallen op supermarkten en fastfoodrestaurants begin 2004. Er zijn zelf al op elf huizen huiszoekingen gedaan. Die positief waren, wat hiermee bedoeld wordt is dat er verschillende materiële elementen aangetroffen zijn die wijzen op de betrokkenheid van een aantal verdachten bij gewapende overvallen. Er werden zelf bijkomende arrestaties gedaan, dit gaat zowel over meerderjarigen(+18j.) als over minderjarigen(-18j.). Maandag 15maart, werden er 4 bendeleden opgepakt na een overval, op een chinees restaurant . in Deurne. Waaronder 1 van hen (een zwaar gewicht) nog maar 17 is! Het –nog- kleine jongentje wordt van nog veel meer verdacht, ondermeer van de overvallen op de fastfoodrestaurants in Borsbeek en Berchem en op supermarkten in Deurne en Antwerpen. Op einde januari kwam die jongeman prominent in beeld, en speurders zeiden er tegen, de bende  “den dikke”.

buitenland:                                                                                             Wie zit erachter, wie is er mee gemoeid  maar vooral…waarom?

11 maart ’04 de hoofdstad van Spanje (Madrid) wordt getroffen door een terroristenaanslag. Er gingen normaal tien bommen ontploften in 4 treinen! Dit gebeurden nog in het na bijzijn van een zéér druk station. Er werden op 19 maart 192 onschuldige slachtoffers geteld en 1500 gewonden! In het centrum van Madrid gingen er 2 bommen af op een stilstaande trein, Ook op een andere trein, die Atocha net wilde binnenrijden, waren er weer 2 explosies. Ten zuidoosten van de Madrileense stadskern, ging er 1 bom af. Direct erna, zuiden van het centrum, 2 ontplofte bommen. Je vraagt je misschien af waarom we schreven in de 2de zin dat er normaal 10 bommen gingen afgaan, is omdat de politie gelukkig nog 3 bommen heeft kunnen onschadelijk maken. Maar moesten ze te laat geweest zijn. Schoot er van het station Atocha waarschijnlijk niets meer over.

Gaat lego® ooit failliet ?

Het Deense bangelijk grote speelgoedconcert LEGO zal de komende weken 170 arbeiders ontslaan. De omzet van lego bleef het voorbije jaar maar dalen, tot de blokjesfabriek het mooie jaartje afsloot in ‘t rood! Nog slechter is dat er tegen 2006, 500 van de 8000 banen van hun arbeidersrooster geschrapt moeten worden. In dat mooie jaartje voor ons, maar minder voor hen hebben ze een verlies gedaan van maar liefst 188 miljoen euro, en de omzet zakte met 18procent! Voorstaan staat het bedrijf enkel en alleen te staren naar hun klassieke blokjes, en worden er geen van dat machtig elektronisch speelgoed niet meer in doosjes gestopt, enkel en alleen blokjes! Ze willen dus besparen, en zetten daardoor zoveel mensen aan de deur en het stopzetten van bepaalde activiteiten, ze willen namelijk 94 miljoen euro besparen

 

Sport:                                                                                                                    Justine Henin: dubbel geluk(kig)

Justine Henin-Hardenne won zeer gemakkelijk in de zestiende finales tegen Marta Marrero. De Spaanse is ‘foetsjie’ op de wereldranglijst en bewees dat tegen ons Belgische ‘JuJu-ke’ hoe dat komt. Ze kon nooit terug krabbelen en werd met 6-1 en 6-2 van het plein geveegd. Nu speelt ze woensdag tegen de Tsjechische Barbora Strycova op het tornooi van de ‘Indian Wells ‘. Blijkbaar kwam het ene goeie nieuw na het andere, want ze kreeg te horen dat ze genomineerd was voor de “sport-oscars”. Na de winst met Marrero nu dit nog, maar ze gemakkelijk word het ook niet, want rivalen Paula Radcliffe (atletiek), Serena Williams (tennis), Inge De Bruijn (zwemmen), Maria Mutola (atletiek) en Anika Sörenstram (golfen) zijn ook sterk. Men heeft vermoeden dat de nek aan nek reis zal zijn tussen Justine en Paula Radcliffe. Die laatste verbeterde dit jaar onder andere het wereldrecord op de marathon.

 

     2004-03-16  Juniornalisten


10:27 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.