22-03-04

Nieuwsberichten van 18 maart door Chloë en Laurence

 

Nieuwsberichten van 18 maart 2004 door Chloë en Laurence

 

Sport

Club Brugge dicht bij finale na 2-2 bij Moeskroen

Club Brugge staat na de heenmatch van de halve finales in de Beker dichtbij de finale. Club zorgde voor een 2-2 gelijkspel met Moeskroen. In de eerste helft zorgde Zewlakow al in de eerste minuut. Na een hele tijd scoorde Clement in de tweede helft. 1-1. Maar even later scoorde Mbo Mpenza. Verheyen scoorde 7 minuten voor het eindsignaal de 2-2, maar stond wel buitenspel.

 

Buitenlandse berichten

Het onderzoek is in de beslissende fase over de aanslag van Madrid.

Het onderzoek in de terreuraanslagen van 11 maart in Madrid zit in een beslissende fase. Dat heeft de minister van Binnenlandse zaken Angel Acebes.Meer wil de Spaanse minister niet kwijt. Donderdag verschijnen drie Marokkanen en twee Indiërs voor de rechtbank. Ze worden eveneens verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen.

 

29 doden en 45 gewonden bij explosie in Bagdad


Bij een ontploffing in Bagdad woensdagavond raakten 45 mensen gewond en vielen er 29 doden. De explosie werd veroorzaakt door een bomauto. De ontploffing gebeurde een paar dagen voor de verjaardag van het begin van de invasie in Irak. Er vielen 2 Britse gewonden. Volgens de Amerikanen lag een bomauto aan de basis van de ontploffing. In het voertuig werden geen stoffelijke resten teruggevonden. Een Amerikaanse officier schat dat de daders 500 kg explosieven hebben gebruikt bij de aanslag.

 

 

Binnenlandse berichten:

Sleutel voor dutroux zijn handboeien gevonden in  zoutvat!

Marc Dutroux vernam het incident met de sleutel in het zoutvat pas vandaag/donderdagochtend om 7 uur via de radio. Dat heeft zijn raadsman Ronny Baudewyn donderdagvoormiddag, tijdens een korte onderbreking van de assisenzitting, aan de pers meegedeeld.

Volgens de advocaat beweert Dutroux dat het zoutvat hem niet toebehoort en dat het vat zich in een kast in de gang naast zijn cel bevond. Die kast zou bovendien op slot zitten met een sleutel waarover enkel de cipiers beschikken. Dutroux stelt overigens dat het zout door alle gevangenen en zelfs door de cipiers kon gebruikt worden. Marc Dutroux zelf had pas zout besteld, citeerde meester Baudewyn zijn cliënt.

Voor de advocaat is er geen vertrouwensberuek tussen hem en zijn cliënt en net als zijn confrators blijft hij raadsman van Marc Dutroux.

 

 

 

Bruidswinkels willen ´pasgeld´ vragen

Eigenaars van bruidswinkels in het Antwerpse overwegen van hun klanten 15 euro pasgeld te laten betalen als ze een jurk willen passen. Zo´n pasgeld moet voorkomen dat toekomstige trouwers "voor de lol" urenlang bruidsjurken komen aantrekken. "Er is ook geen respect voor de bruidsjurk. Onze collecties zijn door de vele pasbeurten vaak al vuil of beschadigd voordat we ze verkocht krijgen", luidt het. "We zijn geen voorstander om mensen te laten betalen nog voor ze iets gekocht hebben, maar soms zien we geen andere oplossing meer". "Jonge vrouwen komen hier met vriendinnen. We helpen hen urenlang bij het passen, want zo´n bruidsjurk trek je niet alleen aan. Daarna zeggen ze doodleuk: ´Ik kom wel eens terug met mijn moeder´. Ze blijven met hun armband in het kantwerk haken of paraderen met de spierwitte sleep over het parket", aldus Dominique Schepers van Le Chapeau in Antwerpen. "Bruidswinkels zijn , vanaf de dag dat vrouwen hun kleed komen kiezen tot aan het huwelijk, gemiddeld 19 uur bezig met een klant. Het zou dus best gerechtvaardigd zijn hier een kleine vergoeding voor te vragen” Bruidswinkel in Merksem in Het Laatste Nieuws.

 

Twee doden en twee

zwaargewonden bij kettingbotsing in Ruddervoorde

Op de autoweg E403 Brugge-Kortrijk heeft zich vanavond een zwaar verkeersongeval voorgedaan ter hoogte van Ruddervoorde (bij Brugge). Volgens een eerste balans vielen bij het ongeval twee doden en verscheidene gewonden, van wie er zeker twee erg aan toe zou zijn. Het ging om een kettingbotsing waarbij tenminste vier personenwagens en twee vrachtwagens betrokken waren.

De vrachtwagens zijn in de gracht terechtgekomen. Alle gewonden zijn ondertussen uit de wrakken bevrijd en werden naar ziekenhuizen in Torhout, Brugge en Roeselare overgebracht. Na de aanrijding werd meteen fase A van het rampenplan afgekondigd: heel wat ambulances, MUG-teams en het Rode Kruis rukten uit, evenals de brandweer van Oostkamp en de bijpost Ruddervoorde, die bijstand kregen van het korps van Brugge. De politie begon na de evacuatie van de slachtoffers met de vaststellingen.


16:40 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.