22-03-04

nieuwsberichten van juju en tatie

yo hier is et nieuwsbericht e  ale dada xxxxx juju en tatie
 

je weet ondertussen al de aanslag in madrid hé? das was erg ! en daarom willen we hebben dat je er nog een keer aan denk . lees dit eens goed !!!

wij mogen gelukkig zijn dat wij nooit zulke dingen meemaken !!!!!

29 doden en 45 gewonden bij explosie in Bagdad                                                 

Bij een ontploffing in Bagdad woensdagavond raakten 45 mensen gewond en vielen er 29 doden. De explosie werd veroorzaakt door een bomauto. De ontploffing gebeurde een paar dagen voor de verjaardag van het begin van de invasie in Irak. Er vielen 2 Britse gewonden. Volgens de Amerikanen lag een bomauto aan de basis van de ontploffing. In het voertuig werden geen stoffelijke resten teruggevonden. Een Amerikaanse officier schat dat de daders 500 kg explosieven hebben gebruikt bij de aanslag.

Er is ook een prinses overleden :

Prinses Juliana overleden


Zaterdag 20 maart is prinses Juliana overleden. Ze is 94 jaar geworden.

Prinses Juliana is zaterdag ochtend op Paleis Soestdijk, waar zij al meer 60 jaar woonde, overleden aan een longontsteking. Haar lichaam was de laatste dagen zo zwak geworden, dat ze de longontsteking niet meer aankon. Dinsdag 30 maart zal ze worden begraven en worden bijgezet in de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft....

 

Ook nog dit :

De Taiwanese president en vice-president zijn vrijdag neergeschoten. Dit gebeurde tijdens de campagne voor de verkiezingen van aanstaande zaterdag.

President Chen Shui-bian werd getroffen rond zijn maag en vice-president Annette Lu raakte gewond in haar knie. In eerste instantie werd gedacht dat het ging om rotjes die naar de presidenten werden gegooid, maar later bleek dat er echt met kogels was geschoten....

 

Maandagavond heeft er in Zuid-Argentinië een groot natuurspektakel plaatsgevonden. Een 70 meter hoge gletsjer is in stukken gebarsten.

Voetballers krijgen voor hun werk heel veel geld. Als je dan één van de beste voetballers van de wereld bent, dan mag je ook wel een goed salaris verwachten. Tot 2008 ontvangt Ruud van Nistelrooij 130.000 euro per week.

 

Nu nog het weer :

Dinsdag: ongeveer 9 °C
Woensdag: ongeveer  8 °C
Donderdag: ongeveer  7 °C
Vrijdag: ongeveer 8 °C
Zaterdag: ongeveer 9 °C

 

 


19:43 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsberichten van 18 maart door Chloë en Laurence

 

Nieuwsberichten van 18 maart 2004 door Chloë en Laurence

 

Sport

Club Brugge dicht bij finale na 2-2 bij Moeskroen

Club Brugge staat na de heenmatch van de halve finales in de Beker dichtbij de finale. Club zorgde voor een 2-2 gelijkspel met Moeskroen. In de eerste helft zorgde Zewlakow al in de eerste minuut. Na een hele tijd scoorde Clement in de tweede helft. 1-1. Maar even later scoorde Mbo Mpenza. Verheyen scoorde 7 minuten voor het eindsignaal de 2-2, maar stond wel buitenspel.

 

Buitenlandse berichten

Het onderzoek is in de beslissende fase over de aanslag van Madrid.

Het onderzoek in de terreuraanslagen van 11 maart in Madrid zit in een beslissende fase. Dat heeft de minister van Binnenlandse zaken Angel Acebes.Meer wil de Spaanse minister niet kwijt. Donderdag verschijnen drie Marokkanen en twee Indiërs voor de rechtbank. Ze worden eveneens verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen.

 

29 doden en 45 gewonden bij explosie in Bagdad


Bij een ontploffing in Bagdad woensdagavond raakten 45 mensen gewond en vielen er 29 doden. De explosie werd veroorzaakt door een bomauto. De ontploffing gebeurde een paar dagen voor de verjaardag van het begin van de invasie in Irak. Er vielen 2 Britse gewonden. Volgens de Amerikanen lag een bomauto aan de basis van de ontploffing. In het voertuig werden geen stoffelijke resten teruggevonden. Een Amerikaanse officier schat dat de daders 500 kg explosieven hebben gebruikt bij de aanslag.

 

 

Binnenlandse berichten:

Sleutel voor dutroux zijn handboeien gevonden in  zoutvat!

Marc Dutroux vernam het incident met de sleutel in het zoutvat pas vandaag/donderdagochtend om 7 uur via de radio. Dat heeft zijn raadsman Ronny Baudewyn donderdagvoormiddag, tijdens een korte onderbreking van de assisenzitting, aan de pers meegedeeld.

Volgens de advocaat beweert Dutroux dat het zoutvat hem niet toebehoort en dat het vat zich in een kast in de gang naast zijn cel bevond. Die kast zou bovendien op slot zitten met een sleutel waarover enkel de cipiers beschikken. Dutroux stelt overigens dat het zout door alle gevangenen en zelfs door de cipiers kon gebruikt worden. Marc Dutroux zelf had pas zout besteld, citeerde meester Baudewyn zijn cliënt.

Voor de advocaat is er geen vertrouwensberuek tussen hem en zijn cliënt en net als zijn confrators blijft hij raadsman van Marc Dutroux.

 

 

 

Bruidswinkels willen ´pasgeld´ vragen

Eigenaars van bruidswinkels in het Antwerpse overwegen van hun klanten 15 euro pasgeld te laten betalen als ze een jurk willen passen. Zo´n pasgeld moet voorkomen dat toekomstige trouwers "voor de lol" urenlang bruidsjurken komen aantrekken. "Er is ook geen respect voor de bruidsjurk. Onze collecties zijn door de vele pasbeurten vaak al vuil of beschadigd voordat we ze verkocht krijgen", luidt het. "We zijn geen voorstander om mensen te laten betalen nog voor ze iets gekocht hebben, maar soms zien we geen andere oplossing meer". "Jonge vrouwen komen hier met vriendinnen. We helpen hen urenlang bij het passen, want zo´n bruidsjurk trek je niet alleen aan. Daarna zeggen ze doodleuk: ´Ik kom wel eens terug met mijn moeder´. Ze blijven met hun armband in het kantwerk haken of paraderen met de spierwitte sleep over het parket", aldus Dominique Schepers van Le Chapeau in Antwerpen. "Bruidswinkels zijn , vanaf de dag dat vrouwen hun kleed komen kiezen tot aan het huwelijk, gemiddeld 19 uur bezig met een klant. Het zou dus best gerechtvaardigd zijn hier een kleine vergoeding voor te vragen” Bruidswinkel in Merksem in Het Laatste Nieuws.

 

Twee doden en twee

zwaargewonden bij kettingbotsing in Ruddervoorde

Op de autoweg E403 Brugge-Kortrijk heeft zich vanavond een zwaar verkeersongeval voorgedaan ter hoogte van Ruddervoorde (bij Brugge). Volgens een eerste balans vielen bij het ongeval twee doden en verscheidene gewonden, van wie er zeker twee erg aan toe zou zijn. Het ging om een kettingbotsing waarbij tenminste vier personenwagens en twee vrachtwagens betrokken waren.

De vrachtwagens zijn in de gracht terechtgekomen. Alle gewonden zijn ondertussen uit de wrakken bevrijd en werden naar ziekenhuizen in Torhout, Brugge en Roeselare overgebracht. Na de aanrijding werd meteen fase A van het rampenplan afgekondigd: heel wat ambulances, MUG-teams en het Rode Kruis rukten uit, evenals de brandweer van Oostkamp en de bijpost Ruddervoorde, die bijstand kregen van het korps van Brugge. De politie begon na de evacuatie van de slachtoffers met de vaststellingen.


16:40 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-04

nieuwsberichten door Hannelore en Karolien

Nieuwsberichten donderdag 18 maart 2004 door Hannelore en Karolien

 

Binnenlands

Een sleutel van handboeien gevonden in een zoutbokaal bij Marc Dutroux!

AARLEN/BRUSSEL – in een bokaal met zout die Marc Dutroux gebruikt in de gevangenis

Van Aarlen, is een sleutel voor handboeien te openen gevonden.

Waarschijnlijk zat Marc Dutroux met ontsnappingsplannen in zijn hoofd!!!

 

Julie en Melissa konden geen 103 dagen overleven met 45liter water!

AARLEN- Julie en Melissa konden de periode van 103 dagen niet overleven met het weinige water dat ze kregen.

Dat zei voedingsdeskundige Jaroslaw Kolanowski, professor aan de URL, vanmiddag voor het assisenhof van Aarlen.

 

Buitenlands

Aanslag op hotel  Bagdad lijkt op die van VN-kantoren!

Reddingswerkers hebben nog 2 mensen uit het puin van de bomaanslag in de totaal verwoeste  Mount Lebanon  hotel van Bagdad gehaald.

Volgens de Amerikanen in Irak stierven er 27 mensen door de ontploffing.

De ontploffing sloeg een krater van zeven op drie meter in het wegdek.

 

Navo stuurt versterking naar Kosovo na bloedige onlusten!

PRISTINA- de NAVO heeft vandaag 350 man versterking naar Kosovo gestuurd nadat daar gisteren bij heftige onlusten 22 doden en honderden gewonden zijn gevallen.

Dat maakte de woordvoerster van de alliantie bekend.

De confrontaties tussen etnische Albanezen en Serviërs waren de bloedigste sinds de oorlog van 1998-1999 in de Servische provincie.

Onder de gewonden waren er 61 politieagenten, onder wie veertig van de VN en zeventien van de NAVO-militairen.

 

Vier nieuwe arrestaties van de aanslag in Madrid de hoofdstad van Spanje

In het onderzoek van de aanslagen van 11 maart in Madrid, heeft de Spaanse politie vier nieuwe arrestaties verricht.

Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Bij de aanslagen van 11 maart zijn er 201 slachtoffers gevallen en 1.500gewonden.

In totaal zijn er nu negen arrestaties gebeurd, eerder al waren er drie Marokkanen en twee Indiërs gearresteerd.

Sport

Jestrovic voorkomt blamage

ANDERLECHT 1 BEVEREN 1

Beveren mag hopen op zijn eerste bekerfinale sinds 1985.

De waaslanders hielden probleemloos stand tegen zwak Anderlecht.

Badjan gaf de bezoekers van op de strafschopstip zelf even uitzicht op een verdiende zege,

Maar Jestrovic en de prima keepende Peersman voorkwamen een blamage en hielden de kansen van anderlecht op zijn twaalfde kwalificatie voor de bekerfinale uit de clubgeschiedenis gaaf. Al zal paars-wit in de return op 26 maart wat beter geïnspireerd voor de dag moeten komen.

 


18:05 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-03-04

nieuwsberichten door LUKAS en GILLES op 16/03/2004

Nieuwsberichten door Lukas en Gilles

 

binnenland:

weer beter weer op komst.

 

De laatste dagen was het weer nogal zwak. We bedoelen, het was koud (4°C) het regende af en toe. Maar nu komt er verbetering in het weer. Een enorme invloed op het weer. Want Woensdag 17 maart zal het namelijk 20°C zijn. Het blijft door en het zonnetje zal zijn best doen om maarliefst 8uren te schijnen. Misschien kunnen we het zwembadje buiten zetten ??☺

 

Het monster in Dutroux.

Het proces Dutroux, gestart op 1 maart. Beëindigd op -??-. In amper 1jaar en 2 maanden verdwenen er in België 6 meisjes. In juni 1995 ging het van start, het monster in Dutroux. Toen verdwenen Julie en Mélissa in Grâce-Hollonge. Verdwijningen van kinderen zijn zeker geen opener van een nieuwsbulletin. Maar het strafste van al was dat er 2 maanden later 2 tieners verdwenen aan de kust. Politie en Pers hielt het bij weggelopen tieners. Wat merkwaardig was is dat er een klein jaartje later, in Wallonië weer 2 meisjes verdwenen! Eerst de 12-jarige Sabine op het einde van mei 1996, daarna de 14-jarige Laetitia in augustus uiteraard ook van ’96. Het parket van Neufchâteau zet hier de grote middelen in en dus wordt deze verdwijning in een handomdraai bekend. 13 augustus ’96, Marc Dutroux word aangehouden, echter 2dagen later heerst er een schokgolf door heel België. Toevallig rijdt er op de brug van de weg naast de route de Philippeville in Marcinelle een cameraploeg. Ze zien hoe Sabine en Laetitia bibberend bijna naakt het huis worden uitgebracht en in een politieauto worden geduwd. Het affaire Dutroux gaat van start, en is nog niet beëindigd!

Antwerpen, overvallen in overvloed…

Men kent hittegolven, maar de overvallengolf is vooral gekend in Antwerpen. Er zijn opnieuw verdachten opgepakt van de reeks overvallen op supermarkten en fastfoodrestaurants begin 2004. Er zijn zelf al op elf huizen huiszoekingen gedaan. Die positief waren, wat hiermee bedoeld wordt is dat er verschillende materiële elementen aangetroffen zijn die wijzen op de betrokkenheid van een aantal verdachten bij gewapende overvallen. Er werden zelf bijkomende arrestaties gedaan, dit gaat zowel over meerderjarigen(+18j.) als over minderjarigen(-18j.). Maandag 15maart, werden er 4 bendeleden opgepakt na een overval, op een chinees restaurant . in Deurne. Waaronder 1 van hen (een zwaar gewicht) nog maar 17 is! Het –nog- kleine jongentje wordt van nog veel meer verdacht, ondermeer van de overvallen op de fastfoodrestaurants in Borsbeek en Berchem en op supermarkten in Deurne en Antwerpen. Op einde januari kwam die jongeman prominent in beeld, en speurders zeiden er tegen, de bende  “den dikke”.

buitenland:                                                                                             Wie zit erachter, wie is er mee gemoeid  maar vooral…waarom?

11 maart ’04 de hoofdstad van Spanje (Madrid) wordt getroffen door een terroristenaanslag. Er gingen normaal tien bommen ontploften in 4 treinen! Dit gebeurden nog in het na bijzijn van een zéér druk station. Er werden op 19 maart 192 onschuldige slachtoffers geteld en 1500 gewonden! In het centrum van Madrid gingen er 2 bommen af op een stilstaande trein, Ook op een andere trein, die Atocha net wilde binnenrijden, waren er weer 2 explosies. Ten zuidoosten van de Madrileense stadskern, ging er 1 bom af. Direct erna, zuiden van het centrum, 2 ontplofte bommen. Je vraagt je misschien af waarom we schreven in de 2de zin dat er normaal 10 bommen gingen afgaan, is omdat de politie gelukkig nog 3 bommen heeft kunnen onschadelijk maken. Maar moesten ze te laat geweest zijn. Schoot er van het station Atocha waarschijnlijk niets meer over.

Gaat lego® ooit failliet ?

Het Deense bangelijk grote speelgoedconcert LEGO zal de komende weken 170 arbeiders ontslaan. De omzet van lego bleef het voorbije jaar maar dalen, tot de blokjesfabriek het mooie jaartje afsloot in ‘t rood! Nog slechter is dat er tegen 2006, 500 van de 8000 banen van hun arbeidersrooster geschrapt moeten worden. In dat mooie jaartje voor ons, maar minder voor hen hebben ze een verlies gedaan van maar liefst 188 miljoen euro, en de omzet zakte met 18procent! Voorstaan staat het bedrijf enkel en alleen te staren naar hun klassieke blokjes, en worden er geen van dat machtig elektronisch speelgoed niet meer in doosjes gestopt, enkel en alleen blokjes! Ze willen dus besparen, en zetten daardoor zoveel mensen aan de deur en het stopzetten van bepaalde activiteiten, ze willen namelijk 94 miljoen euro besparen

 

Sport:                                                                                                                    Justine Henin: dubbel geluk(kig)

Justine Henin-Hardenne won zeer gemakkelijk in de zestiende finales tegen Marta Marrero. De Spaanse is ‘foetsjie’ op de wereldranglijst en bewees dat tegen ons Belgische ‘JuJu-ke’ hoe dat komt. Ze kon nooit terug krabbelen en werd met 6-1 en 6-2 van het plein geveegd. Nu speelt ze woensdag tegen de Tsjechische Barbora Strycova op het tornooi van de ‘Indian Wells ‘. Blijkbaar kwam het ene goeie nieuw na het andere, want ze kreeg te horen dat ze genomineerd was voor de “sport-oscars”. Na de winst met Marrero nu dit nog, maar ze gemakkelijk word het ook niet, want rivalen Paula Radcliffe (atletiek), Serena Williams (tennis), Inge De Bruijn (zwemmen), Maria Mutola (atletiek) en Anika Sörenstram (golfen) zijn ook sterk. Men heeft vermoeden dat de nek aan nek reis zal zijn tussen Justine en Paula Radcliffe. Die laatste verbeterde dit jaar onder andere het wereldrecord op de marathon.

 

     2004-03-16  Juniornalisten


10:27 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsbericht van 14 maart 2004 door Jantien D. en Stefanie C

 

 

 

1.       Binnenland

 

Snelheidsboetes - 13/03/2004

 

Tijdens een verkeersactie het voorbije weekend in Roeselare, heeft de politie drie rijbewijzen

ingetrokken. Er werden snelheidscontroles gehouden en chauffeurs werden getest op het gebruik van

alcohol.Acht bestuurders hadden teveel gedronken,  drie van hen zijn voor een periode van één

maand hun rijbewijs kwijt.

 

Het proces Dutroux

 

Zeven en een half jaar geleden werd voor het eerst ontdekt dat Dutroux zich bezig hield met ontvoeringen en verkrachtingen en toen kwam ook uit dat er zelfs meisjes door hem vermoord zijn.. Heel de wereld was geschokt over wat ze hoorden. Dutroux werd gevangen genomen en het wachten was op de rechtszaak. Die rechtszaak is op 1 maart begonnen. Het heeft dus best lang geduurd voordat dit kon beginnen. Dit komt doordat er in België altijd een jury is bij een rechtszaak, waarin gewone Belgische mensen zitten. Zij geven de rechter advies over de uitspraak. Doordat iedereen zo'n hekel heeft aan Marc Dutroux, wilde alleen niemand graag in deze jury zitten. Veel mensen die gevraagd werden, probeerden er onderuit te komen…Dit wordt het proces van de eeuw genoemd.

 

Prijslijst verplicht in ziekenhuis

 

BRUSSEL - Ziekenhuizen zijn vanaf 1 juni verplicht patiënten al bij hun opname te informeren over alle kosten die ze mogen verwachten. De minister van Sociale Zaken, Rudy Demotte (PS), heeft een koninklijk besluit klaar dat dit regelt.

 

2.      Buitenland:

 

Bomaanslagen in Madrid

 

Donderdagochtend zijn er in Madrid op drie treinen in drie verschillende stations bomaanslagen gepleegd. Er zijn al zeker 200 doden en ruim 1400 mensen zijn gewond geraakt.

 

Stemrecht

 

In Californië in Amerika, willen mensen uit het parlement dat jongeren vanaf 14 jaar ook stemrecht krijgen. De grens ligt nu, net als in België, op 18 jaar.

 

3.     Sport

 

Club verliest van Bordeaux

 

Club Brugge heeft vrijdag zijn heenwedstrijd in de achtste finale van de Uefacup met 3-1 verloren. Na de eerste helft was het 0-0. Na de pauze kwam Club op voorsprong dankzij een doelpunt van Gert Verheyen in de 57ste minuut. Binnen de minuut maakte Celades echter gelijk. Diezelfde Celades scoorde een twintig minuten voor tijd de 2-1 en Riera maakte het verdict voor blauw-zwart nog zwaarder. De terugwedstrijd wordt op 25 maart gespeeld veld van Bordeaux.

 

 
 

 

 

 

  

 


10:25 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsblad door Sven en Hanne

 

Binnenland

 

Nieuwsbericht 1

 

Brusselse politie legt beslag op parfums met mogelijk giftige stoffen.

De Brusselse politie heeft in de Briechautstraat  in Schaarbeek

namaakproducten gevonden.

Het gaat om 180.000 sigaretten, 400 flesjes parfum en 800 kledingstukken.

De parfums zijn in beslag genomen maar de parfums bevatten giftige stoffen die brandwonden kunnen veroorzaken.

 

Nieuwsbericht 2

 

Werknemers Duferco-La Louvière in staking.

Om 6uur maandagmorgen gingen de werknemers van Duferco-La Louvière in staking.

De ingangen van het bedrijf waren geblokkeerd door stakingsposten.

Voorzitter Antonio Gozzi van Duforce Belgium had vorige donderdag aangekondigd dat het bedrijf op zoek is naar een partner die gesprekken zou bespreken Voorzitter Antono Gozzi van Duforce Belgium.

 

Nieuwsbericht 3

 

Wrakingverzoek tegen voorzitter proces Dutroux

Maandag is er een wrakingverzoek ingediend tegen de voorzitter van het assisenproces Dutroux in Aarlen, Stéphane Goux.

Het is niet duidelijk wie het wrakingverzoek heeft ingediend.

De inhoud van het wrakingverzoek is nog niet bekend.

 

Buitenland

 

Nieuwsbericht 1

 

Bomaanslagen Madrid

Donderdagochtend zijn er in Madrid 3verschillende bomaanslagen gepleegd.

Het gaat om 200doden en 1400 ruim gewonden.

Een ontploffing gebeurde op dat moment dat een hogesnelheidstrein het Atocha station in Madrid kwam binnenrijden. Een andere trein die in Atocha station kwam binnenrijden ontplofte, waardoor er een complete chaos ontstond.De politie heeft de 3stations

 afgezet en voor het Atocha station is een noodziekenhuis neergezet.  

 

Nieuwsbericht 2

 

Stemrecht

In Californië  in Amerika, willen mensen uit het parlement dat jongeren vanaf 14 jaar ook stemrecht krijgen. De grens ligt nu net als in Nederland,op 18jaar.De stem van een 14jarige zal niet helemaal meetellen, maar wel voor 25%.De stem van een 16jarige zal dan  mee gaan tellen .De reden dat ze dit veranderd willen zien is, dat volgens de Democratische senator de jeugd van tegenwoordig hartstikke slim is,  vanwege dat internet mobieltjes en televisie.

Sport

 

Nieuwsbericht 1

 

Fietsen in de sneeuw

De 4de etappe van de wielerwedstrijd van Parijs naar Nice is afgelast. Deze rit naar de zon, zoals hij genoemd wordt, werd tegengehouden door fikse sneeuwval in de bergen. De wielrenners hadden er zelf niet zoveel problemen mee. Zij zagen het namelijk ook niet zo zitten om in de frieskou te gaan fietsen en nu hadden ze tenminste even tijd voor gezellige sneeuwgevechten.

Dat de wielrenners nu niet door de bergen fietsen zegt niet dat ze een hele dag rust hebben. De meeste renners trainen op zo'n dag namelijk op een hometrainer op hun hotelkamer.

 


10:19 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-04

Nieuwsberichten van Maxime B. en Karen S.

Nieuwsberichten binnenland

Willy De Clercq ligt met hersenschudding in ziekenhuis!

Minister van Staat Willy De Clercq is afgelopen week thuis van de trap gevallen en wordt momenteel verzorgd in het Universitair Ziekenhuis van Gent.
Hij zal waarschijnlijk nog tot eind deze week in het hospitaal moeten blijven. De kneuzingen zijn niet zo erg ,dus daar zal hij geen last meer van hebben. Maar de minister liep wel een hersenschudding op.

Onafhankelijke studie bewijst looneis witte woede

09:20:44

BRUSSEL - Verpleegkundigen, opvoeders en verzorgers verdienen gemiddeld 9 procent minder dan andere vergelijkbare beroepscategorieën. Alleen wie bij de overheid werkt, verdient nog minder, maar de non-profitsector bengelt ook helemaal onderaan wat betreft de extra voordelen zoals maaltijdcheques en gsm-kosten.

De cijfers komen van het Hiva (Hoger Instituut voor de Arbeid), de onderzoeksinstelling van de KU Leuvenn en staan zaterdag in De Morgen. De studie werd uitgevoerd in opdracht van de christelijke vakbond LBC.

Die ziet in het onderzoek een extra argument om zijn eisen scherper te stellen. De LBC kondigt nieuwe acties aan.

Vrouw vermoordt 3 bejaarden

Een vrouw van 61 uit Laken, wordt in Brussel, verdacht van de moord op 3 bejaarden. De vrouw zit sinds maandag in de cel. Ze zou 2 jaar geleden en vorig jaar 2 bejaarden omgebracht hebben in een bejaardentehuis in Brussel. Een 3de slachtoffer stierf 5 jaar geleden in Hoegaarden, in Vlaams Brabant. Ze zou al zeker 1 bejaarde vergiftigd hebben. De politie kwam haar op het spoor omdat ze in het testament van de 3 bejaarden stond. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers

 Nieuwsberichten buitenland

Groot-Brittannië mogelijk vervolgd voor dood Iraakse burgers

LONDEN 21/02 (BELGA/AG) = Het Britse ministerie van Defensie (MOD) zou mogelijk gerechterlijk vervolgd worden voor de dood van minstens 18 Iraakse burgers, die door toedoen van Britse militairen omkwamen, meldt The Guardian zaterdag. Bij de incidenten zou het gaan om onschuldige Iraakse burgers die per vergissing tijdens militaire acties gedood werden. Defensie heeft aan de families van de slachtoffers compensaties aangeboden, maar ontkent verder elke verantwoordelijkheid voor hun dood, aldus The Guardian. Volgens het dagblad werd voor de dood Walid Fayayi Muzban, die omkwam toen zijn voertuig door verschillende kogels van Britse militairen werd getroffen, een bedrag van 1000 dollar (800 euro werd) voorgesteld. De advocaten noemden dit bedrag belachelijk en bereiden zich voor om het ministerie van Defensie voor Britse burgerlijke rechtbanken te dagen teneinde zo een betere compensatie te verkrijgen.(SVR).

Haiti: aanhangers Aristide vallen demonstranten aan, 14 gewonden

PORT-AU-PRINCE 21/02 (BELGA/AG) = Veertien personen, waaronder twee journalisten, zijn vrijdag in Port-au-Prince gewond geraakt toen gewapende aanhangers van de Haitiaanse president Jean Bertrand Aristide demonstranten van de oppositie aanvielen, zo meldt een journalist van AFP. De aanhangers van het staatshoofd waren leden van de volksbeweging van de regerende partij Fanmi Lavalas. Ze vielen studenten aan die het ontslag van de president eisten. De staatssecretaris voor de communicatie, Mario Dupuy, heeft vrijdag in naam van de Haitiaanse regering de gewelddaden veroordeeld. Twaalf demonstranten werden door kogels of stenen getroffen, zo blijkt uit informatie afkomstig van een ziekenhuis in de hoofdstad. Een Haitiaanse journalist van Radio Ivo in Port-au-Prince, Claude Bellevue, werd getroffen door een kogel in de rug. Daarnaast raakte ook een Spaanse cameraman gewond aan het oor door een slag met een kapmes..

Nieuwsbericht sport

Voetbal - Genk wint met 0-1 bij Bergen

BERGEN 20/02 (BELGA) = Op de 23e speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is Genk vrijdag met 0-1 gaan winnen bij Bergen. In een weinig hoogstaande wedstrijd bracht Faris Haroun twee minuten voor tijd, op aangeven van de ingevallen Kevin Vandenbergh, de beslissing. Genk stijgt zo naar de vierde plaats in de stand, op 22 punten van leider Anderlecht. Het moet die stek wel delen met Moeskroen, dat zaterdag nog La Louvière ontvangt, en kan zondag ook opnieuw voorbijgegaan worden door Westerlo, dat dan wel moet winnen van Anderlecht. Bergen blijft veertiende in de stand.


08:51 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsbericht van donderdag 19 februari 2004 door reinhilde D. en Shauna C.

Binnenlandsnieuws

 

 1. 60 ontslagen bij Akzo Nobel
   Bij het bedtijf Verfbedrijf Akzo Nobel Coatings sluit de komende maanden een deel van haar vestiging in Vilvoorde. 60 werknemers verliezen daardoor hun job. De afdelingen zijn niet rendabel en een deel van de productie verhuist naar andere vestigingen. Het personeel heeft donderdag het werk neergelegd om tegen de ontslagen te protesteren. De staking duurt zeker nog tot vrijdag.

 

 1. 2.Sociaal akkoord bij NMBS
  De NMBS is tevreden met het sociaal voorakkoord dat de directie donderdagmorgen sloot met de vakbonden. Na 8 maanden onderhandelen zijn ze het eens geraakt over de knelpunten bij het spoor. Tegen eind volgend jaar vallen er geen ontslagen maar wie weg wil op 55 of 57 zal dat dus vrijwillig kunnen. Op die manier zullen 3.000 jobs verdwijnen, zegt de NMBS. Vakbonden en directie raakten het ook eens over de problemen bij de goederenafdeling van de NMBS. Omdat de concurrentie daar toeneemt, zullen de werknemers zich flexibeler moeten opstellen, zegt de NMBS. In 2006 zal de NMBS de balans opmaken van deze krachtlijnen. Dan zal de directie beslissen of ze nog meer gaat saneren.

 

 1. Vroegere evaluatie politietop
  Minister van Binnenlandse zaken Patrick Dewael gaat de top van de federale politie vroeger evalueren dan gepland. Dat heeft hij donderdagnamiddag gezegd in de kamer. De laatste tijd was er heel wat kritiek gekomen op de top van de federale politie. Zo zou die te bureaucratisch werken. Dewael gaat de politietop nu al laten evalueren om alle onduidelijkheden weg te werken. Normaal is die evaluatie er pas na 5 jaar.

Buitenlandsnieuws

 

 1. Irak: verkiezing niet vervroegd
  De secretaris-generaal van de Verenigde Naties Koffi Anan wil niet dat de verkiezingen in Irak vervroegd worden. Voor 30 juni kan er niet gestemd worden, zegt hij. Tegen dan moet de coalitie wel klaar zijn om de macht over te dragen aan de Irakezen

 

 1. Democraten populairder dan Bush
  In de Verenigde Staten zijn de Democratische senatoren John Kerry en John Edwards populairder dan president Bush van de Republikeinse partij. Dat blijkt donderdag uit een opiniepeiling. Mochten er nu verkiezingen zijn, dan zou Bush het onderspit delven. De campagneleider van Bush is niet verrast. Hij zegt dat de Democratische voorverkiezingen veel aandacht krijgen en dat de democraten veel geld uitgeven om de president aan te vallen.

 

 1. Olieakkoord tussen Japan en Iran
  Iran en Japan hebben een akkoord ondertekend over een belangrijk olieproject. Het gaat om een contract van 2,8 miljard dollar. De 2 landen gaan samen een olieveld uitbaten in het zuidwesten van Iran. De Amerikaanse overheid is teleurgesteld dat Japan gaat samenwerken met Iran. De Verenigde Staten hebben nog altijd een economisch embargo tegen het land.

 

Sportnieuws

 

 1. Henin geeft forfait in Antwerpen

 

Justine Henin-Hardenne liet donderdag weten dat ze zich terugtrekt uit de Diamond Games. De Waalse heeft last aan de luchtwegen. Dat is een zoveelste tegenslag voor de organisatoren van het WTA-tornooi van Antwerpen. Henin, die donderdagavond haar eerste partij zou spelen, wordt op de tabel vervangen door de Francaise Stephanie Foretz.

08:48 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het nieuws van woensdag 18 februari 2004 door Reinhilde D. en Shauna C.

Binnenlandsnieuws

 

 1. politie betoogt in Brussel.

 

In Brussel protesteert de politie woensdag tegen de soepelere werkuren die minister van Binnenlandse Zaken Dewael wil invoeren. De organisatie is in handen van het gemeenschappelijk vakbondsfront. Ze schatten dat er ongeveer 15.000 betogers zullen zijn.

 

   2. Tavernier legt woensdag de eed af.

 

Jef Tavernier legt woensdagmiddag in het Vlaams parlement de eed af als minister van Leefmilieu. Hij volgt Ludo Sannen op, die dinsdag ontslag nam..

 

     3.Nieuw overleg rond staking post.

 

Er is woensdag een sociaal bemiddelaar aangesteld die een oplossing moet vinden voor het conflict bij de post in Vilvoorde. Daarom word er nu al negen dagen gestaakt.De postbodes protesteren tegen het nieuwe geo-route-systeem.

 

 

Buitenlandsnieuws

 

1.      60 doden bij treinramp in Iran.

 

In het noord-oosten van Iran is woensdag een trein ontploft. Er zijn ongeveer 60 doden en 350 gewonden.In de treinstellen zat zwavel en benzine. De trein zou ontspoord zijn na een aardbeving. Er volgde een brand en een zware explosie. Die veegde ook 5 dorpen langs de spoorweg van de kaart.

 

2.      kind sterft aan vogelgriep.

 

In Thailand is een jongetje van 4 gestorven aan de vogelgriep. In Thailand zijn nu al 7 dodelijke slachtoffers gevallen. En in Vietnam zijn al 14 mensen gestorven aan het vogelgriepvirus.

 

 

Sportnieuws

 

1. Baeyens tot 2006 bij Roeselare

Volleybalclub Knack Roeselare en Dominique Baeyens hebben een akkoord bereikt over een verdere samenwerking. Baeyens blijft ook de volgende twee seizoenen full-time proftrainer bij de West-Vlaamse club. Met deze overeenkomst bevestigen beide partijen "hun gezamenlijke ambitie om Roeselare als topclub te bestendigen".


08:45 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |