02-04-04

Nieuwsbericht van 2 april door Simon W.

 

Binnenland

 

- Als we 6 jaar langer zouden werken (volgens Yves Stevens van de KU Leuven) zouden over 10 à 15 jaar de pensioenen betaalbaar blijven. Belgen werken nu gemiddeld tot 36,5 jaar. Dat moet zeker 42-43 jaar worden.

 

“Het kan ook anders” zegt Stevens. Maar dan moeten we beginnen met de brugpensioenen af te schaffen, want het is niet langer houdbaar om mensen op hun 55ste op brugpensioen te sturen.

 

“In verschillende Europese landen is de gemiddelde leeftijdscarrière 42 jaar, daar moeten wij naar toe” zei Stevens ook nog.

 

Hij wees ook op “het Zilverfonds” die spaarpot zal na 2010 aangesproken moeten worden omdat er dan een pak gepensioneerden zullen bijkomen.”Met het Zilverfonds zit het goed” zei minister Vandenbroucke.”In 2007 zal er €13 miljard in zitten”.

 

 

 

 

-Het werkloosheidsaantal in ons land stijgt. Eind maart waren er 7,8% meer uitkeringsgerechtigde werklozen dan vorig jaar. In het totaal zijn dat er 9%. De werkloosheidsgraad ligt nu op 12,7%. Een half procent hoger dan vorig jaar.

 

In Vlaanderen steeg de werkloosheid met 7,4%. In Vlaanderen zit 8,2% van de bevolking zonder werk.

Maar Brussel is de record houder met 22,2%.

 

 

 

 

-Bedrijven die zullen investeren in de Belgische film zullen in de toekomst minder belasting moeten betalen op de winst. Er was al een gelijkaardige wet maar die gold alleen voor langspeelfilms. Nu dus ook voor tv en films.

 

Het is de bedoeling om buitenlandse investeerders warm te maken voor de Belgische film. Ze moeten dan  wel Belgische regisseurs en acteurs in dienst nemen.

 

 

 

Buitenland

 

 

In Brussel hebben de ministers van Buitenlandse zaken van de NAVO beslist om het terrorisme harder aan te pakken.

Er komt een eenheid die de uitwisseling van gegevens zal lokaliseren en lidstaten zullen rapper een beroep kunnen doen op de NAVO-steun.

 

De NAVO wil de veiligheid tijdens de Olympische spelen in Athene en het Europees kampioenschap in Portugal verzekeren.

 

De alliantie zal nauwer samenwerken met de Europese Unie en ze zullen de terroristen veroordelen die bezig waren in Madrid maar ook in Oezbekistan en in Irak.

 

 

 

-Op een treinspoor in Toledo in Spanje is een bom gevonden. Dat zei de Spaanse minister van binnelandse zaken: Angel Acebes. Ze lag op de hoge snelheidslijn tussen Madrid en Sevilla.

 

Een werknemer van de Spaanse spoorwegen had vrijdagmorgen een rugzak gevonden onder een treinspoor. Kort voor de middag werd op die lijn het verkeer stilgelegd.

 

Na onderzoek bleek dat er 10 tot 12 kilo dynamiet in zat verbonden met een aansteker 130 meter verderop.

Het is nog niet bekend wie dit gedaan heeft.

 

 

 

Sport

 

- Nenad Jestrovic heeft zijn contract bijn de eersteklasse ploeg Anderlecht verlengt tot 2007.

 

Hij nam die beslissing omdat Anderlecht hem in zijn rotseizoen toch vertrouwen had gegeven.

De Champions League was voor hem doorslag gevend.

 

 

 

 

 


19:56 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.