27-04-04

Laakdals nieuws van Kevin & Jessica

Met 110mensen naar kooi Dutroux

 

Vandaag wordt Marcinelle belegerd.Het groezelige voorstadje van Charleroi krijgt het volltallige hof van assisen van Aarlen op bezoek.Het gaat de kooi in de kelder van Dutroux in de route van de Phillippeville128 bekijken.In totaal zullen 110 mensen afdalen in de kelder.Een veelvoud zal daar een glimp van proberen op te vangen.Sabine en Laetitia, de twee overlevende slachtoffers van Dutroux, zullen opnieuw de kooi gaan bekijken waarin ze een tijd lang in 1996 opgesloten zaten.Laetitia met haar vriend en moeder, Sabine met haar advocaten .De familie van de anderen slachtoffers dalen vandaag ook af naar de kelder, behalve de ouders van Mélissa, die niks met het proces willen te maken hebben.De ordediensten zullen in grote getale aanwezig zijn om alles vlot en sereen te laten voorlopen.Rond het huis van Dutroux is een zone van “opperste veiligheid” uitgeroepen, waarin niemand behalve de aanwezige van het hof – ook Dutroux zelf  - mag komen.350 agenten, een helikopter en een aantal waterkannonnen moeten voorkomen dat er zich incidenten voor doen.Gisteren kosten één ondoordachte uitspraak plaatsvervangend jurylid 10 zijn plek in de jurybanken, wegens vooringenomenheid.Na 8 procesweken moesten de man, een van de actiefste leden van de jury, de assisenzaal in Aarlen verlaten langs de achterdeur.

Mona Lisa is ziekjes

Het Louvre-museum in Parijs heeft gisteren uit zijn bezorging uitgedrukt over de staat van de Mona Lisa van Leonardo da Vinci één van de bekendste schilderijen ter wereld.In het kader van de reorgonnisatie begin 2005 van de zaal waar het schilderij nu hangt, begint het Louvre een diepgaande wetenschappelijke en technische van de Mona Lisa, “omdat de staat waarin het schilderij zich bevindt, onrustwekkend is”.Het kunstwerk is precies 500 jaar oud.Het “medische onderzoek”van de oude dame moet onder andere uitwijze hoe ze de komende decennia zal reageren op klimaatwisselingen.Tijdens de testen kunnen bezoekers het schilderij blijven bezichtigen.

Tsjernobyl-ramp herdacht

Een familielid van een slachtoffer van de kernramp in Tsjernobyl legt bloemen op een gedenkteken in de Oekraïnse hoofdstad Kiev.Gisteren werd de 18 verjaardag van de ramp herdacht.Op 26 april 1986 ontplofte reactor 4 van de kerncentrale in Tsjernobyl, waarna zich vanuit de toenmalige Sovjet-Unie een radioactieve wolk verspreidde over Europa.15:34 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-04

Maarten en Lots krantenbespreking

 

 

 

180 vrachtwagens in dodelijke ongevallen

 

180 vrachtwagens zijn in 2001 betrokken bij ongevallen .

180 vrachtwagens zijn erg veel ,maar er zijn in 2001 minstens 1378 ongevallen gebeurd .

De minister van verkeer, Bert Anciaux (Spirit) moet meer op verkeersongevallen letten .

 

 

 

 

‘Kippenmoordernaar’ uit Dendergem in ‘Telefacts’

 

In Hasselt waren de eerste worden van Chris Malfait ”de brave burger in de bak en de gangsters laten lopen"      

 

Het is niet eerlijk dat mensen voor anderen moeten opdraaien .

 

 

 

Sloveens duo trouwt op Eurovisiesongfestival

 

 

Trouwen als je moet optreden als dat niet raar is. Maar voor Simon en Diana maakt het niet uit. Dus als ze winnen dubbel feest. Leuk !  14:50 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-04

Nieuwsbericht van 2 april door Simon W.

 

Binnenland

 

- Als we 6 jaar langer zouden werken (volgens Yves Stevens van de KU Leuven) zouden over 10 à 15 jaar de pensioenen betaalbaar blijven. Belgen werken nu gemiddeld tot 36,5 jaar. Dat moet zeker 42-43 jaar worden.

 

“Het kan ook anders” zegt Stevens. Maar dan moeten we beginnen met de brugpensioenen af te schaffen, want het is niet langer houdbaar om mensen op hun 55ste op brugpensioen te sturen.

 

“In verschillende Europese landen is de gemiddelde leeftijdscarrière 42 jaar, daar moeten wij naar toe” zei Stevens ook nog.

 

Hij wees ook op “het Zilverfonds” die spaarpot zal na 2010 aangesproken moeten worden omdat er dan een pak gepensioneerden zullen bijkomen.”Met het Zilverfonds zit het goed” zei minister Vandenbroucke.”In 2007 zal er €13 miljard in zitten”.

 

 

 

 

-Het werkloosheidsaantal in ons land stijgt. Eind maart waren er 7,8% meer uitkeringsgerechtigde werklozen dan vorig jaar. In het totaal zijn dat er 9%. De werkloosheidsgraad ligt nu op 12,7%. Een half procent hoger dan vorig jaar.

 

In Vlaanderen steeg de werkloosheid met 7,4%. In Vlaanderen zit 8,2% van de bevolking zonder werk.

Maar Brussel is de record houder met 22,2%.

 

 

 

 

-Bedrijven die zullen investeren in de Belgische film zullen in de toekomst minder belasting moeten betalen op de winst. Er was al een gelijkaardige wet maar die gold alleen voor langspeelfilms. Nu dus ook voor tv en films.

 

Het is de bedoeling om buitenlandse investeerders warm te maken voor de Belgische film. Ze moeten dan  wel Belgische regisseurs en acteurs in dienst nemen.

 

 

 

Buitenland

 

 

In Brussel hebben de ministers van Buitenlandse zaken van de NAVO beslist om het terrorisme harder aan te pakken.

Er komt een eenheid die de uitwisseling van gegevens zal lokaliseren en lidstaten zullen rapper een beroep kunnen doen op de NAVO-steun.

 

De NAVO wil de veiligheid tijdens de Olympische spelen in Athene en het Europees kampioenschap in Portugal verzekeren.

 

De alliantie zal nauwer samenwerken met de Europese Unie en ze zullen de terroristen veroordelen die bezig waren in Madrid maar ook in Oezbekistan en in Irak.

 

 

 

-Op een treinspoor in Toledo in Spanje is een bom gevonden. Dat zei de Spaanse minister van binnelandse zaken: Angel Acebes. Ze lag op de hoge snelheidslijn tussen Madrid en Sevilla.

 

Een werknemer van de Spaanse spoorwegen had vrijdagmorgen een rugzak gevonden onder een treinspoor. Kort voor de middag werd op die lijn het verkeer stilgelegd.

 

Na onderzoek bleek dat er 10 tot 12 kilo dynamiet in zat verbonden met een aansteker 130 meter verderop.

Het is nog niet bekend wie dit gedaan heeft.

 

 

 

Sport

 

- Nenad Jestrovic heeft zijn contract bijn de eersteklasse ploeg Anderlecht verlengt tot 2007.

 

Hij nam die beslissing omdat Anderlecht hem in zijn rotseizoen toch vertrouwen had gegeven.

De Champions League was voor hem doorslag gevend.

 

 

 

 

 


19:56 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-04

Nieuwsbericht van 25 maart door Evelyne en Marlies

Solana: geweld vertraagt besluit over toekomst Kosovo

Het recente etnische geweld in Kosovo kan de besluitvorming over de toekomstige status van de door de Verenigde Naties bestuurde Servische provincie ernstig vertragen. Dat heeft buitenlandcoördinator Javier Solana van de Europese Unie donderdag gezegd


16:22 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsbericht van 23 maart door Evelyne en Marlies

Binnenland:

 

1.            ROESELARE- zondagavond omstreeks 19.30 uur gebeurde een zeer erg ongeval ter hoogte van de H.Hart kerk.

Dit was een doodelijk ongeval met een man van 71 jaar.

Hij was er zwaar aan toe maar

de politie,brandweer,ziekenwagen en mug konden er jammer genoeg niets aan doen.De politie houd er zeker rekening mee dat de man zou kunnen gestruikeld zijn en daarna gevallen .Zo kwam hij onder een personenwagen terecht.De man van 26 die aan het stuur zat was natuurlijk geschrokken.

 

2.         Kom op tegen Kanker wou dit weekend van 21 maart tegen de prijs van vijf euro boompjes planten als inzet van de lente. De burgemeester van Aalter, Pieter De Crem, prins Laurent en Frank Deboosere werkten mee aan dit wondermooie project . Zij allemaal zetten het eerste boompje van een nieuw bos. Prins Laurent zei:”Als wij nu geen veranderinhg in de natuur doen dan zullen de volgende generaties geen mooi bos meer hebben.”

 

3.         De zware boetes worden afgeschaft en versoepelen opnieuw.

Dit beslisten de ministers het weekend van 21 maart ’04.

           De omgeving rond de scholen worden allemaal zone 30.

Zo wordt dit veilig voor alle kinderen en mensen in de buurt.

Er gebeurn te veel ongevallen als kinderen met de fiets of te voet naar school gaan.

           Deze nieuwe reglementen gaan binnenkort al in.

           Minister Anciaux is daarmee heel tevreden en opgelucht.

 

Buitenland :

 

1.         De dood van Prinses Juliana

     De Nederlandse prinses Juliana is jammer genoeg gestorven.

Dit was een heel  zware klap in het grote koningshuis.

Prinses Juliana is de moeder van de koningin van Nederland (Beatrix).De kleinkinderen en achterkleinkinderen zullen waarschijnlijk allemaal aanwezig zijn op haar begrafenis.

Zij wordt begraven op 30 maart 2004.

 

2.            22/03/04 Europa reageert verbolgen op de aanslag op Yassin.

De aanslag op sjeik Yassin deed geen deugd aan de vrede.

Wat gebeurt er toch allemaal in de wereld!!!

De Buitenlandse ministers kwamen vandaag juist allemaal samen om er eens over te spreken.Dit kan zo toch niet verder in het leven??

 

Sport :

 

Justine Henin- Hardenne behaalde voor de vierde keerde de overwinning in een tornooi in dit seizoen. Deze wonder mooie match speelde zij tegen een grootse tennister die niet zo gemakkelijk te verslaan is Lindsay Davenport.

Alhoewel dit geen gemakkelijke speelster is, was de stand 6-1 en in de tweede set

6-4.Dit was een hele grote eer voor de Waalse Justine.


16:22 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het nieuws van 31 maart 2004 door Lisa D. en Heleen D.


Binnenland:

 

De nachtvluchten op Charleroi:

 

De nachtvluchten op Charleroi kunnen gewoon blijven doorgaan.

Dinsdag had de rechter beslist dat er geen vluchten tussen 22 uur 's avonds en  7 uur 's morgens mochten plaatshebben.

Maar het Waals parlement heeft woensdag  beslist dat de vluchten gewoon mochten doorgaan. De periode waarin de nachtvluchten verboden zijn, wordt nu korter, vanaf 23 uur 's avonds en 6:30 's morgens.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zal haar vluchten in Charleroi zo kunnen behouden.

 

 

 

Legerfraude!

 

Gisteren werden er 7 militairen en 2 gewone burgers opgepakt voor verdenking van fraude.

Er werden 26 huiszoekingen gedaan waarbij ze verschillende goederen vonden.

Alles samen zouden de kosten van die goederen € 9.000.000 kunnen kosten. Ze hebben al de goederen gekocht met een visa-kaart van het leger.Ze doen deze fraude van miljoenen euro’s al sinds 1997. De militairen kon je niet scheiden van hun tv- of computerscherm. Het duurste scherm was een plasmascherm van Sony het koste wel €9.000.

 

Zusjes Kriegel…

 

De film ‘De zusjes Kriegel’ ging vandaag in première. Maar Marc De Bel is niet zo tevreden over de film.Hij vindt dat de film iets te griezelig is in vergelijking met zijn boek. Je mag de film niet gaan bekijken als je jonger bent dan 10 jaar. Hij zei: “De volgende keer regisseer ik mijn films zelf .”

 

 

Buitenland:

 

500 kg explosieven!

 

De politie van het V.K. vond gisteren een halve ton explosieven bij huiszoekingen te Londen en omstreken. De explosieven bestaan uit een chemische stof op basis van ammoniumnitraat, een grondstof die in veel springtuigen zit. 8 mensen zijn verdachten en werden opgepakt.

 

 

 

Oliebron ontploft!

 

In Texas is er vandaag een oliebron ontploft. Er waren hevige branden die wel 45 m hoog oplaaiden.

Door dit incident wordt de olie €0.50  duurder per vat.

 

Sport:

 

De 3-daagse van De Panne - Koksijde

 

Vandaag won de Australiër Baden Cooke de 2de rit van de 3 daagse.

Hij won de massaspurt en neemt meteen de leiderstrui.

Hij versloeg de Italiaan Bonomi, de Nederlander Steven De Jonge werd 3de.

Eerste Belg werd Tom Boonen. Morgen zijn er nog 2 etappes. 's Morgens een gewone etappe, 's namiddags een tijdrit.


14:54 Gepost door juniornalist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |